OTO POLSKA 1732217 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1732217

Odpowiedzi 5881

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Akurat co do Korwina to nie mogę się z nim nie zgodzić, facet jest agresywny, mówi niejednoznacznie, sam dając swoim przeciwnikom amunicję do napierdalania w niego - przykładowo kiedy powiedział, że Duda jest zerem, a miał na myśli, że nie jest ani ciepły, ani zimny, to zwolennicy Platformy od razu to podłapali i zrobili nagonkę na Dudę. Oczywiście jego kreowanie się na ekonomistę, samemu mając problemy z rozliczeniem swojej partii to inna sprawa.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#2802 2015-06-19, 08:27(Ostatnia zmiana: 2015-06-19, 09:08)
poza tym jednym artykułem http://wgospodarce.pl/informacje/13793-skad-pieniadze-na-partie-janusza-korwin-mikkego-media-wytykaja-niejasnosci znajdź mi inne które piszą o korwinie robiącym przekręty (mam wrażenie, że chyba pomylił ci się korwin z palikotem), w zamian znajdę kilkanaście o samych grubych przewałach pisu, po i innych partii. podaj też argument na to że korwin nie ma racji w kwestiach ekonomicznych, z drugiej strony on sam najczęściej o sobie mówi że jest cybernetykiem. po trzecie, ciekaw jestem kim jest kukiz xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Akurat co do Korwina to nie mogę się z nim nie zgodzić, facet jest agresywny, mówi niejednoznacznie, sam dając swoim przeciwnikom amunicję do napierdalania w niego - przykładowo kiedy powiedział, że Duda jest zerem, a miał na myśli, że nie jest ani ciepły, ani zimny, to zwolennicy Platformy od razu to podłapali i zrobili nagonkę na Dudę. Oczywiście jego kreowanie się na ekonomistę, samemu mając problemy z rozliczeniem swojej partii to inna sprawa.

Co do ekonomii Korwina:
Milton Friedman (1912–2006) – amerykański ekonomista, laureat Nagrody Nobla z ekonomii.
Są tacy w niektórych krajach jakie odwiedziłem, którzy mają jasne pojęcie drogi od socjalizmu do kapitalizmu, np. w Czechosłowacji p. Wacław Klaus, a w Polsce p. Janusz Korwin-Mikke. Z ich punktu widzenia problem kluczowy stanowi odebranie własności z rąk władzy państwa i przekazanie w ręce ludzi, chodzi im po prostu o usunięcie rządu na bok.

Janusz Korwin-Mikke, z którym korespondowałem, był aktywny przed '89 w drugim obiegu. Wydał Kapitalizm i wolność, Drogę do zniewolenia Hayeka, oraz inną literaturę libertariańską (...) W czasie, kiedy byliśmy w Warszawie jego partia mieściła się w dawnym mieszkaniu, które było dosłownie labiryntem małych biur, wypełnionych młodymi ludźmi, aktywnie pracującymi nad szerzeniem libertariańskiej ewangelii. Toczyliśmy z nimi wiele dobrych i żywych dyskusji.
https://pl.wikiquote.org/wiki/Milton_Friedman

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#2804 2015-06-19, 12:53(Ostatnia zmiana: 2015-06-19, 22:52)
ciekawa rozmowa
https://www.youtube.com/watch?v=u-TVrwTbfO4

a to jeszcze lepsze
https://www.youtube.com/watch?v=-50n_fMEc8M

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Co to kurwa jest ta mowa nienawiści? Ja jestem opóźniony czy przez te kilka lat nastąpiła jakaś aktualizacja języka polskiego na czele właśnie z takimi gównami typu podpalanie polski, jakieś gender (?????), zwolennicy niezgody czy właśnie ta słynna mowa nienawiści. Dla mnie to jest retoryka rodem z dzienników telewizyjnych, z poprzedniego ustroju. To jest obrzydliwe i niepokojące. Nie chce mi się czytać tego gówna powyżej zwanego artykułem. Starczy, że już autor w samym wstępie obiera z góry założoną tezę. A od pana brauna proszę się odpierdolić. Gdyby autor miał zamiast gówna trochę mózgu sam drogą dedukcji doszedłby do wniosku, że teza dotycząca "materiału etnograficznego" jest ciekawym stwierdzeniem, mimo że w samej postaci stanowi duży skrót myślowy, który już dla nowoczesnych intelektualistów pokroju autora jest nie do przeskoczenia.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kazzmir
O.D.A.L.

OTO POLSKA
#2806 2015-06-19, 15:13(Ostatnia zmiana: 2015-06-20, 18:49)
michał boni, wcale mnie to nie dziwi że podpadł, szkoda że go korwin bardziej nie zmasakrował
http://fakty.interia.pl/tylko-u-nas/news-polscy-europoslowie-w-razacym-konflikcie-interesow,nId,1838456

ciekawy ciąg: 1958 - 1962 - 1973 - ? - kiedy urodzi się czwarta żona michała boniego xD

z innej beczki, pewnie każdy to zna, ale warto sobie ten film czasami przypomnieć
https://www.youtube.com/watch?v=oFt0dICiUQE

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co chciałeś nam tym linkiem pokazać?

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Szydłobusa

Splash

Splash

Moderator
posty4213
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Bydłobusa*

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Bydłobusa*
Przecież bronkobusy juz nie jezdza...

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Splash

Splash

Moderator
posty4213
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Tylko okładka jest inna.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten

OTO POLSKA
Jak dla mnie strzał w kolano; wystawiać kobietę przy konserwatywnym elektoracie ?
Nawet gdyby była żoną samego prezesa i tak by to nie przeszło.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ciastek pajacuje. xD

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten

OTO POLSKA
Co do Kukiza to tu mam genialny cytat który opisuję jego osobę:

" Widzi pan, kapitanie, dobrzy ludzie są dobrzy tylko w obalaniu złych ludzi. W tym jesteście naprawdę dobrzy, przyznaję. Kłopot polega na tym, że to jedyna rzecz, w jakiej jesteście dobrzy. Jednego dnia biją dzwony i pada zły tyran, a następnego wszyscy narzekają, że od upadku tyrana nikt nie wywozi śmieci. Ponieważ źli ludzie umieją planować. To element charakterystyki, można powiedzieć. Każdy zły tyran ma plan, jak rządzić światem. Dobrzy ludzie jakoś sobie z tym nie radzą".
Straż!Straż! - Lord Vetinari.
Kukiz leje wodę, dalej nie wie czego chce...

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Wczoraj w polsacie była rozmowa z prezydentem Lubina - kumplem Kukiza - który gadał całkiem do rzeczy, poza tym dowiedziałem się, że Kukiz współpracuje z Centrum im. Adama Smitha. Myślę, że jedną z zalet Kukiza jest to, że przebił się do mediów. Większość mniejszych partii jest (głownie przez telewizję) traktowanych jak banda oszołomów, "dziennikarze" traktują ich z uśmiechem, bo przecież mają 2%. Kukiz też był tak traktowany, ale teraz kiedy ma 20% już nie.

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
A KORWiN wypuścił w końcu program partii czy jeszcze nie?

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Filmik w łatwy sposób pokazuje najlepszą ordynację wyborczą, chyba nawet typowy polaczek by zrozumiał:
https://www.youtube.com/watch?v=l8XOZJkozfI

0 użytkowników
Do góry