@Kazzmir to jest po prostu głupie, a nie oburzające.
Samo robienie czegos to za malo, trzeba jeszcze to robic dobrze. Co z tego ze pomagasz nieprzytomnej osobie, skoro dodatkowo uszkadzasz mu kregoslup i ktos na wozku jest do konca zycia
Sorka, ale to głupi przykład. Przede wszystkim ten projekt nikomu nie szkodzi, a jedynie niedostatecznie pomaga. Zresztą: postaw się w sytuacji małżeństwa, które się dowiedziało że ich dziecko urodzi się chore. Oczywiście, 4 tysiące to niedużo, ale to zawsze więcej niż nic.
Poza tym obok tych 4 tysięcy jest bezpłatna pomoc psychologiczna i pobyt w sanatorium
Powinniśmy wymagać od ateistów, prawosławnych czy muzułmanów oświadczeń, że znają i zobowiązują się w pełni respektować polską Konstytucję i wartości uznawane w Polsce za ważne. Niespełnianie tych wymogów powinno być jednoznacznym powodem do deportacji.
Posłanka PiS, Beata Mateusiak
Jestem wyznania prawosławnego i zastanawiam się czemu zostałem tak wyróżniony. W końcu moja rodzina w Polsce mieszka od co najmniej 3 pokoleń. Nie wiem też gdzie mieliby mnie deportować, chyba z Warszawy z powrotem na Podlasie

W zasadzie pomysł niegłupi, ale zniósłbym ten pomysł o deportacji, a znajomości konstytucji i złożenie podobnego oświadczenia wymagałbym od wszystkich obywateli, którzy chcą brać udział w wyborach.