OTO POLSKA 1720769 5881

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 19.09.2010 roku

Wyświetleń 1720769

Odpowiedzi 5881

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Przypominam że już od pewnego czasu ze względu na nową technologię zwaną frackingiem, największe złoża ropy znajdują się obecnie na terenie USA, nie na bliskim wschodzie. Także moglibyście już przestać z tą ropą bo nie ma ona żadnego związku z tym co dzieje się w Syrii (od razu zaznaczam werewolf że nie zamierzam odpowiadać na twoje idiotyczne teorie spiskowe wyczytane z internetów)
Tak samo wrzeszczeliście kiedy najechali Afghan, choć tam żadnych złóż ropy nie ma.

Tak, USA wywołało konflikt w Syrii ale zaznaczmy że nie świadomie i nic z tego nie zyskało. Wywołali ten konflikt okupując Irak i przywracając w ten sposób władzę Szyitom. Także kiedy wybuchła rewolucja w Syrii,  Sunnici z Iraku i wielu innych krajów konflikt ten spotęgowało.

Wojnę wygrać się da. Nie da się prowadzić skutecznej okupacji. Wojnę w Iraku USA wygrało w moment.
Okupacja to nieodłączna część wojny, ale ok. Jak sobie chcesz.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Tak samo wrzeszczeliście kiedy najechali Afghan, choć tam żadnych złóż ropy nie ma.

nie bez powodu zasugerowałem do oglądnięcia ten serial o ameryce. problem sięga dziesiątków lat wstecz i ropa może faktycznie nie jest tu najważniejsza.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
sorry, że wchodzę do rozmowy z kopytami nie nawiązując do teorii spiskowych dot. Stanów Zjednoczonych, ale: miałem nadzieję, że chociaż na tym forum nie pojawią się zdjęcia z kredkami albo bzdurne cytaty Korwina. Pierwsze jest głupie i dziecinne, drugie jest głupie i niepoważne. Tak samo jest niepoważne twierdzić że istnieje silna korelacja pomiędzy przyjętymi imigrantami a zamachami. OK, jakaś tam istnieje, ale jestem pewien że ISIS stać aby wysłać swoich ludzi incognito do Europy w tańszy i szybszy sposób niż pieszo zapierdalając z Afryki. Nie róbmy z logiki dziwki. Trzymam się swojej teorii, że zamachy te mają na celu zantagonizować muzułmanów przebywających w Europie z rdzenną ludnością i wzbudzić na nowo nacjonalistyczne nastroje na starym kontynencie. Polskiego nacjonalizmu bynajmniej się nie boję, jednak rumuński, słowacki, ukraiński, nie mówiąc już niemiecki nacjonalizm powinien się źle kojarzyć wszystkim. Europa ma swoje problemy i zawsze je będzie miała.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Tak samo jest niepoważne twierdzić że istnieje silna korelacja pomiędzy przyjętymi imigrantami a zamachami. OK, jakaś tam istnieje,
Jakaś?  :facepalm:  Media ci papkę z mózgu zrobiły. Współczuję.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Tak samo jest niepoważne twierdzić że istnieje silna korelacja pomiędzy przyjętymi imigrantami a zamachami. OK, jakaś tam istnieje

Oczywiście, wystarczy spojrzeć na narodowości terrorystów. Problem jednak leży w tym że ta migracja znacznie ułatwia im pracę.

Dużo bardziej wkurwia mnie jednak nazywanie uchodźców imigrantami którzy przyszli tu po pracę.

Polskiego nacjonalizmu bynajmniej się nie boję, jednak rumuński, słowacki, ukraiński, nie mówiąc już niemiecki nacjonalizm powinien się źle kojarzyć wszystkim.
Polskiego nacjonalizmu się nie boisz bo jest jakiś lepszy czy dlatego że w jego wypadku nie dostaniesz wpierdolu bo sam jesteś Polakiem? :lol2:

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Pierwsze jest głupie i dziecinne, drugie jest głupie i niepoważne

taaaaa ja też uważam że głupie jest smarowanie asfaltu. a z drugim jako jedną z metod zgadzam się, może nie w pełni ale zawsze to jakiejś rozwiązanie.

Tak samo jest niepoważne twierdzić że istnieje silna korelacja pomiędzy przyjętymi imigrantami a zamachami. OK, jakaś tam istnieje, ale jestem pewien że ISIS stać aby wysłać swoich ludzi incognito do Europy w tańszy i szybszy sposób niż pieszo zapierdalając z Afryki. Nie róbmy z logiki dziwki. Trzymam się swojej teorii, że zamachy te mają na celu zantagonizować muzułmanów przebywających w Europie z rdzenną ludnością i wzbudzić na nowo nacjonalistyczne nastroje na starym kontynencie.

tak, też uważam że problem jest znacznie głębszy niż imigranci.

Polskiego nacjonalizmu bynajmniej się nie boję

czemu?

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak samo jest niepoważne twierdzić że istnieje silna korelacja pomiędzy przyjętymi imigrantami a zamachami. OK, jakaś tam istnieje
Oczywiście, wystarczy spojrzeć na narodowości terrorystów. Problem jednak leży w tym że ta migracja znacznie ułatwia im pracę.
Niestety tak. Osobiście uważam, że Europa popełniła straszliwy błąd wpuszczając ich w taki sposób. Jestem legalistą, nie miałbym nic przeciwko żeby to wszystko odbywało się w cywilizowany sposób i według procedur: obozy przy ambasadach europejskich, sprawdzenie dokumentów i od razu przydzielenie jednostki do danego państwa/województwa/gminy/obozu. Kwestią dyskusyjną jest komu i czy w ogóle udzielać azylu tym ludziom.

Dużo bardziej wkurwia mnie jednak nazywanie uchodźców imigrantami którzy przyszli tu po pracę.
Dawno przestałem na to zwracać uwagę, elity polskie i establishment jest całkowicie oderwany od rzeczywistości.

Polskiego nacjonalizmu bynajmniej się nie boję, jednak rumuński, słowacki, ukraiński, nie mówiąc już niemiecki nacjonalizm powinien się źle kojarzyć wszystkim.
Polskiego nacjonalizmu się nie boisz bo jest jakiś lepszy czy dlatego że w jego wypadku nie dostaniesz wpierdolu bo sam jesteś Polakiem? :lol2:
Jedno i drugie  :D A tak na serio: może wychodzi brak znajomości tematu, ale bazując na lekturze Myśli Nowoczesnego Polaka i programach publicystycznych uważam, że nacjonalizmy nie są sobie równe. Polski, tradycyjny nacjonalizm nie zebrał żadnego krwawego żniwa w przeciwieństwie do innych. Poza tym: jestem wyznania prawosławnego, pochodzę z powiatu gdzie katolicy są mniejszością, pół rodziny mam na Bialorusi a nazwisko mam ukraińskie. Generalnie kwalifikuje się do wpierdolu :D

Pierwsze jest głupie i dziecinne, drugie jest głupie i niepoważne

taaaaa ja też uważam że głupie jest smarowanie asfaltu. a z drugim jako jedną z metod zgadzam się, może nie w pełni ale zawsze to jakiejś rozwiązanie.
No cóż, nie to miałem na myśli  :D twierdzenie że Belgowie w ten sposób walczą z terroryzmem jest co najmniej groteskowe. Jest to jakaś forma solidaryzowania się z ofiarami i ich rodzinami. Nie widzę w tym nic nagannego. Tak samo podświetlanie Pałacu Kultury. Jeju, to tylko symbole, symbole są ważne. Co do propozycji Korwina: problemem nie jest ISIS jako państwo w Afryce, ale jego europejskie filie i radykalni, niezasymilowanie islamiści już mieszkający w Europie. Problemem są kontrole na granicach, a raczej ich brak. Długo by wymieniać. Tak czy inaczej, nawet zrównanie całego kalifatu z ziemią za pomocą broni jądrowej nie rozwiąże problemu z terroryzmem.

Polskiego nacjonalizmu bynajmniej się nie boję
czemu?
patrz wyżej.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
twierdzenie że Belgowie w ten sposób walczą z terroryzmem jest co najmniej groteskowe.

Ale to nie tak. Myslisz, że ludzie sie z nich smieja, bo uwazaja to za forme antyterroryzmu? Nie, ludzie sie smieja z malowania kredą, ustawiania profilowek bo tych ludzi (wladze unii, sluzby, belgia, francja, niemcy) na nic wiecej nie stać, a za wszystko obwiniają wszystkich a nie siebie. Poprawnosc polityczna doszla do takiego popierdolonego stopnia, że nie zrewidujesz na lotnisku jakiegos ciapatego z imieniem Ahmed, bo jak nie daj Bóg zrewidujesz i nie bedzie mial przy sobie bomby - wystarczy, ze zlozy skarge i wylatujesz z powodami rasizmu, ksenofobii itd. Sytuacja potwierdzona, bo stalo sie to wlasnie we Francji, Pikio to na poczatku ,,imigracji" opisywalo.

Nie wszyscy ,,uchodzcy" są zli? Przyjmijmy, ze w misce jest X ilosc cukierków i 10% z tych cukierków jest zatruta. No smialo, czestuj sie, przeciez to tylko 10%.

Mnie tez wkurwia nazywanie ich uchodzcami, bo z nich tacy uchodzcy jak ze mnie menel.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
bo z nich tacy uchodzcy jak ze mnie menel.

props za autoironię xD

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
twierdzenie że Belgowie w ten sposób walczą z terroryzmem jest co najmniej groteskowe.

Ale to nie tak. Myslisz, że ludzie sie z nich smieja, bo uwazaja to za forme antyterroryzmu? Nie, ludzie sie smieja z malowania kredą, ustawiania profilowek bo tych ludzi (wladze unii, sluzby, belgia, francja, niemcy) na nic wiecej nie stać, a za wszystko obwiniają wszystkich a nie siebie.
Czemu ty kurwa nie czytasz całości i komentujesz fragmenty bez zapoznania się z kontekstem. Do wypowiedzi sprowokował mnie ten obrazek:

I o czym ty w ogóle mówisz? W ogóle trzeba mieć jaja aby z taką beztroską wrzucać wszystkich do jednego wora i jechać po całej grupie starając się w ogóle ich zrozumieć. Co, pytam się, co jest złego w zmienieniu sobie kolorów na fejsbuku na francuskie czy belgijskie? Czemu w ogóle was to boli? I co to znaczy że "robią to bo na nic innego ich nie stać". Kogo nie stać? Przeciez to nie politycy wyszli malować ulicę xdd Panowie, mówiłem to samo w przypadku KODu: naprawdę trzeba docenić że komuś chciało się wyjść w sobotę z domu, ruszyć się sprzed telewizora i wyrazić swoje zdanie. Niezależnie od tego jak bardzo z kimś się nie zgadzamy nie powinniśmy krytykować takiego zachowania. Chyba że przyjmiemy optykę, że wszyscy co chodzą na manifestacje KODu to ubecy i ludzie powiązani ze starą władzą, a na fejsie tylko urzędnicy unijni zmieniają profilówki. Gwoli rozwiania wątpliwości: nie popieram KODu, PiSu, odpierdalałem cyrków na fejsie, nie oglądam telewizji od 2 lat bo po prostu nie mam telewizora xd a większość fanpejdźy które obserwuje to te niezależne prawicowe.

Nie wszyscy ,,uchodzcy" są zli? Przyjmijmy, ze w misce jest X ilosc cukierków i 10% z tych cukierków jest zatruta. No smialo, czestuj sie, przeciez to tylko 10%.
Akurat to jest bardzo głupie porównanie. Może działa na wyobraźnie, ale po pierwsze: liczby są mocno przekłamane. Nie chcę szukać danych, ale zakładając nawet że w dotychczasowych zamachach brało udział 100 osób, a przybyło milion osób (co jest również przekłamaniem, ale bliższym prawdy) to to nie jest nawet promil; a po drugie: nie porównywałbym ludzi co cukierków.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Przypominam że już od pewnego czasu ze względu na nową technologię zwaną frackingiem, największe złoża ropy znajdują się obecnie na terenie USA, nie na bliskim wschodzie. Także moglibyście już przestać z tą ropą bo nie ma ona żadnego związku z tym co dzieje się w Syrii.

Tu nie chodzi o posiadanie ropy i kręcenie kasy z jej handlu, tylko o jej absolutną kontrolę ergo kontrolę światowej ekonomii. I by mieć tę kontrolę USA destabilizowało bliski wschód od kilkudziesięciu lat. Teraz konflikty tam mają dlatego, że region jest zdestabilizowany :P.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Mnie tez wkurwia nazywanie ich uchodzcami, bo z nich tacy uchodzcy jak ze mnie menel.

Jeżeli to jest nawiązanie do wypowiedzi w moim poprzednim poście czyli tego:,
to ciągle masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem.

Menelu.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Spoiler

Ale to nie tak. Myslisz, że ludzie sie z nich smieja, bo uwazaja to za forme antyterroryzmu? Nie, ludzie sie smieja z malowania kredą, ustawiania profilowek bo tych ludzi (wladze unii, sluzby, belgia, francja, niemcy) na nic wiecej nie stać, a za wszystko obwiniają wszystkich a nie siebie.
Czemu ty kurwa nie czytasz całości i komentujesz fragmenty bez zapoznania się z kontekstem. Do wypowiedzi sprowokował mnie ten obrazek:

I o czym ty w ogóle mówisz? W ogóle trzeba mieć jaja aby z taką beztroską wrzucać wszystkich do jednego wora i jechać po całej grupie starając się w ogóle ich zrozumieć. Co, pytam się, co jest złego w zmienieniu sobie kolorów na fejsbuku na francuskie czy belgijskie? Czemu w ogóle was to boli? I co to znaczy że "robią to bo na nic innego ich nie stać". Kogo nie stać? Przeciez to nie politycy wyszli malować ulicę xdd Panowie, mówiłem to samo w przypadku KODu: naprawdę trzeba docenić że komuś chciało się wyjść w sobotę z domu, ruszyć się sprzed telewizora i wyrazić swoje zdanie. Niezależnie od tego jak bardzo z kimś się nie zgadzamy nie powinniśmy krytykować takiego zachowania. Chyba że przyjmiemy optykę, że wszyscy co chodzą na manifestacje KODu to ubecy i ludzie powiązani ze starą władzą, a na fejsie tylko urzędnicy unijni zmieniają profilówki. Gwoli rozwiania wątpliwości: nie popieram KODu, PiSu, odpierdalałem cyrków na fejsie, nie oglądam telewizji od 2 lat bo po prostu nie mam telewizora xd a większość fanpejdźy które obserwuje to te niezależne prawicowe.

Akurat to jest bardzo głupie porównanie. Może działa na wyobraźnie, ale po pierwsze: liczby są mocno przekłamane. Nie chcę szukać danych, ale zakładając nawet że w dotychczasowych zamachach brało udział 100 osób, a przybyło milion osób (co jest również przekłamaniem, ale bliższym prawdy) to to nie jest nawet promil; a po drugie: nie porównywałbym ludzi co cukierków.

@mathsicist chociazby glupie referendum za wyjebaniem ,,uchodzcow", o zamkniecie granic. Chociazby głupia samoobrona. Ale nie, oni nic nie zrobią, bo to poprawnosc polityczna. Z drugiej strony Makrela i jej dziennikarze frontu ideologicznego którzy piorą mózgi lepiej niż Platforma, zamykaja ludzi za nieprzychylne opinie wobec ,,uchodzcow"

Dwa przypadki:

Pierwszy: ostatnio nauczyciel napisal tweeta o tym, że dzieci muzulmanskie ktore sa w jego klasie ciesza sie, gdy jest mowa o zamachach. Odwiedzila go policja mowiac, że to mial byc ostatni taki tweet.
Drugi: wczoraj czy przedwczoraj koles w Kalifacie Niemieckim zapytal muzulmanke na ulicy co ona sadzi o zamachach w brukseli. Zostal aresztowany.

Pray for wolność słowa.

Tak wiec wina o zamachy spoczywa na Makreli i glupich ludziach ktorzy ją wybrali i są poprawni politycznie. Tak jakbym kurwa wpuscil lisa do kurnika i sie dziwil na drugi dzien gdzie są kury. Przeszły na lislam.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
@Up dobrze ze ty nie masz wypranego mózgu przez PIS, prawda?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na szczescie nie ogladam żadnych telewizji pisowskich, nie czytam ich gazet czy mediów typu niezalezna poza tymi, które wiem, że na pewno są prawdziwe. Także bardzo dobrze, ze nie mam, prawda.

KOMPUTER:
Spoiler

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Na szczescie nie ogladam żadnych telewizji pisowskich, nie czytam ich gazet czy mediów typu niezalezna poza tymi, które wiem, że na pewno są prawdziwe. Także bardzo dobrze, ze nie mam, prawda.
Powiedział Werewolf po czym włączył TVPiS.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Powiedzial bgb po czym... a nie, zaraz, juz w trakcie mowienia pierdoli głupoty.

Telewizje wlaczam tylko wieczorem i zawsze ogladam jakiś film z pen driva, a nie telewizje typu tvp 1, tvp2 czy tvn. Chociaz tak, uwazam, że sto razy lepiej ogladac TVPiS czy jak to tam sie zwie niz tvny, bo tam to juz wierzyc nie mozna nawet gdy mowią ktora jest godzina :lol2:

KOMPUTER:
Spoiler

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
:Facepalm:  wierzysz w niezaleznosc niektorych mediow?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie. Każde medium skreca w którąś strone, bo tworza je ludzie, a ludzie mają poglądy.

KOMPUTER:
Spoiler

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powiedzial bgb po czym... a nie, zaraz, juz w trakcie mowienia pierdoli głupoty.
Nie gorączkuj się tak  :lol2: Wspomniałem o tym tylko dlatego, bo pamiętam jak zachwycałeś się nowym tvp kilka miechów temu.

0 użytkowników
Do góry