Jak zdobędą? To nie są narkotyki, które możesz kupić na każdym kroku. Ja osobiście teraz często boję się chodzić po wsi wieczorami, co dopiero kiedy byłbym świadom, że wiejskie błazny posiadają broń. Teraz niejako jestem bezpieczny, jeśli koleś wyciągnie nóż mogę mu dać w pysk albo uciec, jeżeli miałby pistolet, żadna z tych czynności nie jest możliwa. W najbliższym czasie będę, jeździł z Krakowa miejskim transportem wieczorami, mój brat już jeździł i tyle miał szczęścia, że nikt z pistoletem go nie zaczepił, z nożem owszem, ale nie z pistoletem. Poza tym myślisz, że ile osób by skorzystało z tego prawa? Ja, ty, Kazzmir, parę innych osób i właśnie największa patologia. Myślisz, że starsi ludzie zaczną kupować broń? Mnie się nie wydaje, Ile osób zginęło w tych zamachach? Dwieście coś. Kiedy broń będzie powszechna, to nie terroryści staną się problemem, ale my sami. My sami będziemy się wyżynać, terroryści już nie będę potrzebni.
Jakby nie było, kiedy broń będzie ogólnodostępna, ja na pewno nie będę się czuł bezpieczniej.