Muzyka 1086973 3980

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 1086973

Odpowiedzi 3980

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Seethera słucham od dawna, ale dopiero niedawno znalazłem na YT kawałki, które nie zostały oficjalnie wypuszczone. Są bardzo ciekawe.

http://pl.youtube.com/watch?v=Z8dD9_X05No
Gasoline Pre Release - to akurat kiedyś miałem

Zapewne słyszeliście piosenkę Fake It. Jest na YT wersja demo tego pod tyułem Quirk. ^_^

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Żadna Głupia Spółgłoska

Muzyka
#241 2008-06-21, 21:15(Ostatnia zmiana: 2008-06-21, 21:16)
Cytat: Sappy link=topic=11364.msg18745#msg18745 date=Jun 20 2008, 21:43\'
btw. odkryłem wyjebiaszczą kapelę Oi! połączoną z folk rockiem! ;]  polecam, nazywają się Dropkick Murphys
<-- #152. ^_^

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Sappy
  • Gość
No właśnie. ^_^  Ostatnio słucham też The Clash ;]

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Anonymized

Muzyka
#243 2008-06-23, 17:08(Ostatnia zmiana: 2008-06-23, 17:09)
Ja ostatnio w padłem w posiadanie płytki The Prodigy "Thier Law"
Bardzo fajnie mi się tego słucha... zwłaszcza utworów "Girls", "No Good", "Spitfire" i "Breathe"

Płytkę polecam choćby dla tych kawałków :D

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Muzyka
#244 2008-06-23, 20:49(Ostatnia zmiana: 2008-06-23, 20:50)
nawet się popłakałem

Temat odgrzany, wiem. Jednak dziwi ignorancja fanów epoki grunge z powodu śmierci Staleya z AiC. Od pewnego czasu Kurt wydal mi się nieco przereklamowanym, na siłę wykreowanym stereotypem muzyki z lat 80\90. Layne był równie dobrym artystą ,któremu bez wątpienia należy także należy się sporo^^

Traffix
  • Gość
Z tym, że Nirvana się mocno promowała a AiC nie.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Macie może jakieś filmiki, w których gracie covery innych zespołów? Ja się przymierzam, żeby nagrać takie coś, tylko nie wiem, co zagrać :P .

Panda

Panda

Użytkownicy
posty22
Propsy1
  • Użytkownicy
Ja tylko parę :D
Metallica, Nightwish. Czasem też Rammstein i już tylko jak coś mnie najdzie to Red Hot Chili Peppers i System of a down :D

Znag
  • Gość

Znag
Gość

Muzyka
#248 2008-08-02, 01:08(Ostatnia zmiana: 2008-08-02, 01:10)
Cytat: IncLorek link=topic=11364.msg16676#msg16676 date=Jun 1 2008, 00:20\'
W dalszym ciągu nie wiem co to Ściana Śmierci xD

Ściana śmierci jest jak dwie grupy na siebie nacierają i po zderzeniu robią pogo.
EDIT:Sorry za to powyżej , ale komp mi zamulił.Proszę o wykasowanie tych 2 postów.

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Muzyka
#249 2008-08-02, 01:56(Ostatnia zmiana: 2008-08-02, 01:57)
Ja słucham coś typu :hard rock, metal, hevy metal...

Klika zespołów które lubie:
iLL Nino
Trivium
Jeszcze Lord mi polecił Within Temptation co też jest dośc niezłe.

Aktułalnie słucham tylko tych zespołów :D

Gimbi
  • Gość

Gimbi
Gość

Muzyka
#250 2008-08-02, 19:55(Ostatnia zmiana: 2008-08-02, 19:56)
Ja słucham głównie Rock, Punk Rock oraz HardRock. Preferuję zespoły takie jak :
Coma
Linkin Park
Rise Against
GreenDay
Godsmack
Grinspoon
Mindless Self Indulgance

A instrumentem na jakim gram jest Keyboard (inaczej organy, nie mylić z klawiaturą ;p )

Znag
  • Gość
Ja preferuję HC/Punka i hardcore'a.
Najbardziej lubię Dezertera , Apatię i 1125.

donblack
  • Gość
Ja to mam strasznie zróżnicowany gust muzyczny  przepadam za rammstein, Red Hot Chili Peppers,
Paktofonika, gorillaz, starsze utwory linkin park , massive attack z 2 utowory xP ,cypress hill, B.B.King
kiedyś słuchałem głównie polskiego hip hopu ale w pewnym momencie mojego życia przeszedłem małą metamorfoze :D

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie będę się rozpisywał - http://www.lastfm.pl/user/Pietrek_11.
Konto założone dzisiaj.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Ja pewnie jako jeden z niewielu na tym forum słucham muzyki house.

Oto kilka przykładów z brzegu:

http://patrz.pl/mp3/dj-antoine-feat-mc-rob...on-original-mix
http://patrz.pl/mp3/fentura-live-it-klaas-remix
http://patrz.pl/mp3/sash-feat-tina-cousins...-and-hill-remix

Klaas robi świetne utworki tego gatunku :D  tzn electro/house.

Berserker

Berserker

Użytkownicy
posty90
Propsy15
  • Użytkownicy
Paktofonika - zespół Hip-hopowy z Katowic i Mikołowa ( w 2001 roku uznany za najlepszy zespół roku w swej dziedzinie ).
Powstanie zespołu wiąże się z rozłamem Kaliber 44. Członkowie :
Rahim
Fokus
Ś.P. Magik ( zmarły  w 2000 roku - wyskoczył z okna na 9 piętrze )
Po śmierci Magika zespół dotrwał do 2003 roku, przeważnie Rahim i Fokus tworzyli muzyke w dwóch, czasami był jakiś gość ( np. Gutek z Kaliber 44 ).
Ostatni ich koncert ( pożegnalny ) odbył się w Spodku w Katowicach w 2003 roku.

Ich największe utwory :
Chwile Ulotne
Jestem bogiem
Inne ciekawe utwory:
Rób co chcesz
Nowiny
Lepiej być nie może

Moim zdaniem jest to najlepszy zespół w swej dziedzinie jaki istniał w polsce. Chętnie poszedłbym na koncert ale ten na pewno się nie odbędzie już :)
Żeby zrozumieć Hip - Hop trzeba " Być  w temacie" ( niektórzy może będą wiedzieli oco chodzi.
Teledyski też mają ciekawe, niektóre miejsca z teledysków odwiedzam czasami ( były one kręcone w katowicach a ja sam mieszkam pod katowicami.)

Jakie jest wasze zdanie.

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu.

Kibol

Kibol

Użytkownicy
posty32
Propsy4
  • Użytkownicy
Paktofonika
(...)
Moim zdaniem jest to najlepszy zespół w swej dziedzinie jaki istniał w polsce.
Nie jest to chyba szczególnym osiągnięciem, bo Polska nie ma zbyt wielu twórców psychorapu, ja kojarzę oprócz nich jedynie K44, MC Zbysława i Nagły Atak Spawacza, a i tak bardziej mi podchodzi NAS, bo chociaż rapowali wyraźnie. Swoją drogą przypomniał mi się fajny panczlajn, już nie pamiętam czyj "Nie jestem bogiem. Wasz idol też nie był bogiem. od kiedy to bogowie skaczą naćpani z okien?"

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
LOL, PFK i psychorap? Dobry jesteś po prostu. Chyba wysłuchałeś za dużo Kalibra, nic PFK i myślałeś, że Magik to wyciągnął.

PS. Nagroda najlepszego squadu w 2001? Skoro Mag ubił się w grudniu 2000 to... stali się the best po jego śmierci?

Piskor

Piskor

Użytkownicy
ego masturbator
posty143
Propsy9
  • Użytkownicy
  • ego masturbator
Cytat: Kibol link=topic=11364.msg31300#msg31300 date=Sep 7 2008, 17:42\'
Nie jest to chyba szczególnym osiągnięciem, bo Polska nie ma zbyt wielu twórców psychorapu, ja kojarzę oprócz nich jedynie K44, MC Zbysława i Nagły Atak Spawacza, a i tak bardziej mi podchodzi NAS, bo chociaż rapowali wyraźnie. Swoją drogą przypomniał mi się fajny panczlajn, już nie pamiętam czyj "Nie jestem bogiem. Wasz idol też nie był bogiem. od kiedy to bogowie skaczą naćpani z okien?"

Wątpię czy nie jest to szczególne osiągnięcie, skoro to najbardziej rozchwytywany zespół określany mianem kultowego. Poza tym Paktofonika nie grała psychorapu człowieku, Mag był tylko członkiem K44, który grał psychorap. Stwierdzenie "rapowali wyraźnie" mnie powaliło... K44 tworzyli pod wpływem maryśki więc byli trochę bardziej rozkojarzeni, ale to tylko dodaje ich piosenkom uroku - NAS wg. mnie nie ma kompletnego wyczucia, ich twórczość nie niesie żadnego przesłania. Zresztą nie wiem czym byłby polski psychorap bez "plus i minus"...

Kibol

Kibol

Użytkownicy
posty32
Propsy4
  • Użytkownicy

Kibol

Muzyka
#259 2008-09-08, 18:26(Ostatnia zmiana: 2008-09-08, 18:27)
LOL, PFK i psychorap? Dobry jesteś po prostu. Chyba wysłuchałeś za dużo Kalibra, nic PFK i myślałeś, że Magik to wyciągnął.
Słyszałem po jednej piosence tych zespołów i były one tak samo chujowe, więc myślałem, że nazywa się to tak samo.
Stwierdzenie "rapowali wyraźnie" mnie powaliło...
A mnie powaliło to:
K44 tworzyli pod wpływem maryśki więc byli trochę bardziej rozkojarzeni, ale to tylko dodaje ich piosenkom uroku
błahahahahahahahahaha
NAS wg. mnie nie ma kompletnego wyczucia, ich twórczość nie niesie żadnego przesłania.
zgadzam się w stu procentach
Zresztą nie wiem czym byłby polski psychorap bez "plus i minus"...
Tym samym, czyli najmniej wartościowym odłamem rapu, bo ani przy tym poskakać, ani się pośmiać, teksty też bezwartościowe...

0 użytkowników
Do góry