Muzyka 1081100 3980

O temacie

Autor dr inż. Fenix

Zaczęty 25.03.2008 roku

Wyświetleń 1081100

Odpowiedzi 3980

TadekBiesiadnik

TadekBiesiadnik

Użytkownicy
posty0
  • Użytkownicy
Rap, amerykański i francuski głównie. Nie nawidze polskiego :P

TadekBiesiadnik

TadekBiesiadnik

Użytkownicy
posty0
  • Użytkownicy
Hiena jeśli tworzysz rap i wzorujesz się na Liroyu to gratuluje.

W ogóle to daj sobie spokój z tym.

Tyfus

Tyfus

Użytkownicy
posty121
Propsy8
  • Użytkownicy
Cytat: TadekBiesiadnik link=topic=11364.msg12101#msg12101 date=Apr 12 2008, 09:17\'
Hiena jeśli tworzysz rap i wzorujesz się na Liroyu to gratuluje.

W ogóle to daj sobie spokój z tym.

Stary robi on to od 3 miesięcy a przecież nie każdy początkujący musi być dobry w tym co robi, każdy ma inny gust, na przykład jego niektóre piosenki mi się podobają.

WiToJcIe!!! xDD

TadekBiesiadnik

TadekBiesiadnik

Użytkownicy
posty0
  • Użytkownicy
ogarnąłem 1 jego tekst i to mi wystarczy

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Muzyka
#164 2008-04-12, 20:57(Ostatnia zmiana: 2008-04-12, 20:58)
To łaskawie zobacz też te nowsze zanim kogoś zjedziesz dobrze?
Nie mówie że teraz jest suuuuuuuuper, ale na pewno jest lepiej.

Napisz twój pierwszy tekst i go pokaż tutaj, może też sie pośmiejemy.

Tyfus

Tyfus

Użytkownicy
posty121
Propsy8
  • Użytkownicy

WiToJcIe!!! xDD

sebinho

sebinho

Użytkownicy
posty339
Propsy44
Profesjabrak
  • Użytkownicy

hiena

hiena

Użytkownicy
posty87
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy

hiena

Muzyka
#167 2008-04-13, 18:49(Ostatnia zmiana: 2008-04-13, 18:51)
I'm hiena 2008 premiera

Wiem, że ta płyta nie wyszła mi zbyt dobrze z wyjątkiem utworu 04-kogo ja obchodzę.
Jednak płyta jest skończona... na razie zrobię sobie przerwę ale tylko na chwilę... nie mam weny ostatnio do tekstów, a i poczekam aż głos mi się bardziej zmutuje i chcę więcej przeżyć żeby mieć o czym napisać.
OStatnie dwa utwory(06 i 07) nagrałem mimo iż jestem przeziębiony i mówię przez nos trochę.
Mimo to zapraszam na streemo. Pozdr.

P.S.Jak to się mówi:
-Podobno ci co schrzanią pierwszą misje wytrwają najdłużej...

Ja schrzaniłem trochę te płyte, ale będę lepszy, jeszcze zobaczycie. Pozdr.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Dej, ile dałeś za mikrofon?
Nie spodziewałem się, że to powiem, ale utwór #5 ujdzie :P

hiena

hiena

Użytkownicy
posty87
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
NIe mam mikrofonu ... mam taki słuchawkowy, ale ojciec ma mi przesłać jakiś tam SHURE BETA ileś tam... nie znam sie na tym ale bede miał... tyle ze jak ojciec mi cos obieca to raczej to sie nie zpełnia.

I dzięx.

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob

Tomek

Muzyka
#170 2008-04-13, 19:17(Ostatnia zmiana: 2008-04-13, 19:18)
Nie nagrywaj nic póki nie kupisz mikrofonu. Inaczej będzie to gorzej brzmieć i otrzymasz większą krytykę. Skoro mówisz, że teraz 'odpoczniesz' ze względu na oczekiwanie na mutację, spróbuj robić muzę. Później nie będziesz potrzebował cudzej produkcji.

Aha, srasz pieniędzmi? xD
Bo beta chyba z 1300 kosztuje xD

hiena

hiena

Użytkownicy
posty87
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mój ojciec(po rozwodzie) opuścił miasto kamienna góra z którego jestem(dużo raperów tam jest)
i pojechał do siemianowic śl. no i pracuje w studiu nagraniowym i ma odkupić taki...
SHURE beta 57... na gg mam w archiwum. No i ja na necie szukałem to znalazłem SHURE beta 57 A i nie wiem czy to to samo... lecz kosztował 500 zł... na necie...

http://music-world.pl/shure-beta-57-a-dyna...lny-p-1749.html

ale to chyba inny bo ten jest do instrumentu.

A przy okazji... czy takie mikrofony normalnie można do komputera podpiąć??

http://www.infomusic.pl/gielda/gielda.php?...mp;id=4204&

a tutaj pisze ze jeszcze mniej.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
jasne że można. często wymagana jest zewnętrzna karta dźwiękowa.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Niech od razu dostanie bana na SB i tyle :) .

A tak na serio:

znacie taki zespół Within Temptation?

FeisaR

FeisaR

Użytkownicy
posty116
Propsy16
  • Użytkownicy
Ja nie znam.
Obecnie słucham głównie muzyki Emo i screamo.

"Now I stand, the lion before the lambs

and they do not fear...

They cannot fear
"

Arthas Menethil, The Lich King

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Muzyka
#175 2008-04-21, 13:56(Ostatnia zmiana: 2008-04-21, 19:41)
Na pewno słyszeliście o zespole Nirvana. Co sądzicie o teorii spisku jaka miała miejsce podczas jego śmierci? Czytając jego list (nie ,którzy twierdzą ,że nie był on pożegnalny) stwierdzam ,że jednak zrobił to dobrowolnie.

Mówię do was językiem doświadczonego prostaka, który zdecydowanie wolałby być zniewieściałym, infantylnym, wiecznie nie zadowolonym typem. Dlatego też nie powinniście mieć problemów ze zrozumieniem tego listu. Wszystkie ostrzeżenia ze strony punk rocka w ciągu tych wszystkich lat, od czasu gdy po raz pierwszy zaznajomiłem się z tą tak zwaną etyką, związaną z niezależnością i z przyłączeniem się do społeczności okazały się jak najbardziej prawdziwe. Już od zbyt dawna obce jest mi podniecenie płynące ze słuchania i tworzenia muzyki. Od wielu lat towarzyszy mi poczucie winy, które trudno wyrazić słowami. Akt zgonu Kurt'a...  Kiedy stoimy za sceną gasną światła i w ciemności rozlega się maniakalny wrzask tłumu, nie robi to na mnie takiego wrażenia jak na przykład na Freddiem Mercurym, który kochał uwielbienie mas i rozkoszował się nim. To coś, co bezgranicznie podziwiam i czego zazdroszczę innym. Chodzi mi o to że nie potrafię was oszukiwać. Nikogo z was. Nie byłoby in fair, ani w stosunku do was, ani wobec mnie samego. Najgorszą dla mnie zbrodnią byłoby oszukiwanie ludzi i udawanie, że doskonale się bawię i że sprawia mi to ogromną przyjemność. Czasami czuję że powinienem przed wyjściem na scenę włączać stoper. Próbowałem, naprawdę bardzo się starałem by móc to docenić i naprawdę tak jest Boże, uwierz mi, że tak naprawdę jest - ale to nie wystarcza. Doceniam fakt, że wywieraliśmy wpływ na mnóstwo osób i pozwalaliśmy się bawić wielu, wielu z nich. Jestem chyba jednak jednym z tych narcystycznych osobników, którzy potrafią docenić wartość pewnych rzeczy tylko wtedy, gdy ich już nie ma. Jestem zbyt wrażliwy. Muszę być lekko odrętwiały, by odzyskać entuzjazm, który odczuwałem jeszcze w dzieciństwie. W czasie naszych ostatnich trzech tras czułem się znacznie lepiej w towarzystwie wszystkich przyjaciół i fanów naszej muzyki, ale wciąż nie potrafię poradzić sobie z frastracją, poczuciem winy i empatią, którą odczuwam w stosunku do wszystkich ludzi. We wszystkich z nas drzemie dobro, a ja po prostu za bardzo kocham ludzi. Tak bardzo, że przez to odczuwam jeszcze większy smutek...jestem takim, mały, smutnym nie potrafiącym niczego docenić facetem. Jezu, człowieku! Dlaczego nie potrafisz po prostu się z tego cieszyć? Nie wiem ! Mam cudowną żonę, pełną ambicji i empatii... i córeczkę, która za bardzo przypomina mnie takiego, jakim kiedyś byłem. Pełna miłości i radości, całuje wszystkich, których poznaje, bo wszyscy są przecież dobrzy i nikt nie zrobi jej krzywdy. A to przeraża mnie tak bardzo, że niemal przestaję w ogóle funkcjonować. Nie mogę znieść myśli, że Frances może stać się kiedyś godnym pożałowania, dążącym do samo destrukcji death rockerem, jakim stałem się ja. Było mi dobrze, bardzo dobrze i jestem za to wdzięczny. Ale już w wieku siedmiu lat zacząłem odczuwać nienawiść w stosunku do ludzi w ogóle...tylko dlatego że tak łatwo przychodzi im okazywać innym empatię. Empatię! Chyba tylko dlatego, że kocham ludzi za bardzo i za bardzo ich żałuję. Dziękuję wam bardzo z głębi mojego płonącego, skręcającego się z bólu żołądka za wasze listy i troskę przejawianą w ciągu tych ostatnich lat. Jestem zbyt kapryśny, zwariowanym i ulegającym nastroją. Nie mam już w sobie ani trochę krzty pasji, więc pamiętajcie lepiej jest szybko wypalić się niż znikać powoli. Pokój, miłość, empatia.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Z treści tego listu wynika, że koleś był pokręcony psychicznie i tyle.

DzikiBen

DzikiBen

Użytkownicy
Niewielki Mistrz Gothica
posty638
Propsy602
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Niewielki Mistrz Gothica

DzikiBen

Muzyka
#177 2008-04-21, 19:26(Ostatnia zmiana: 2010-10-08, 01:35)
Z treści tego listu wynika, że koleś był pokręcony psychicznie i tyle.

Oj nie! Zrobił na prawdę wiele dla tamtejszej muzyki i poprzez swoje osiągnięcia stał się autorytetem dla wielu artystów i legendą rocka. Podziwiam gościa.

Nie wierzę, że nie słyszeliście utworu smells teen spirit z albumu nevermind
http://pl.youtube.com/watch?v=kPQR-OsH0RQ

traffix
  • Gość
Smells Like Teen Spirit to crap. Jeśli już to wolę inne ich kawałi. Gdzieś mam chyba oryginał Unplugged...

Tyfus

Tyfus

Użytkownicy
posty121
Propsy8
  • Użytkownicy
Cytat: DzikiBen link=topic=11364.msg13140#msg13140 date=Apr 21 2008, 17:26\'
Oj nie! Zrobił na prawdę wiele dla tamtejszej muzyki i poprzez swoje osiągnięcia stał się autorytetem dla wielu artystów i legendą rocka. Podziwiam gościa.

Nie wieże ,że nie słyszeliście utworu smells teen spirit z albumu nevermind
http://pl.youtube.com/watch?v=kPQR-OsH0RQ

Nirvana- uwielbiam tą kapelę, słucham ich od dawna, na samym początku nie wiedziałem o tym, iż wokalista  Kurt Cobain zabił się (albo go zabili, słyszałem różne wersje), dowiedziałem się tego od kolegi, najpierw mu nie wierzyłem, ale potem pytałem się wszystkich i w końcu uwierzyłem, nawet się popłakałem, nie wyobrażam sobie świata, gdyby Nirvana nigdy nie powstała. Najbardziej lubię piosenki w ich wykonaniu pt. "Smells like teen spirit" , " The Man Who Sold The World" , "Rape Me" , "Polly" , "Lithium" ,  "Come as You Are" , "In Bloom"

Widzę, że nie, którzy znają się na muzyce ^^

WiToJcIe!!! xDD

0 użytkowników
Do góry