A Takie małe pytanko mam xD 2895 2

O temacie

Autor Tyfus

Zaczęty 4.08.2010 roku

Wyświetleń 2895

Odpowiedzi 2

Tyfus

Tyfus

Użytkownicy
posty121
Propsy8
  • Użytkownicy
Siemanko :)  
Ostatnio Sobie myślałem, czy dałoby radę zrobić w  GII NK tak żeby NPC np. kiedy ma już praktycznie końcówkę życia, zmienił teksturę całej postaci :)  (tzn. twarzy i ciała), oraz napełniło mu się życie i żeby dostał jakieś umiejętności dodatkowe (tzn. szybkość, siłę i akrobatykę). Dałoby radę takie coś zrobić?? :)  Z góry dzięki za pomoc :)

WiToJcIe!!! xDD

DragonMaster

DragonMaster

Użytkownicy
posty20
  • Użytkownicy
Cytat: Tyfus link=topic=10997.msg105570#msg105570#msg105570#msg105570 date=1280880897
Siemanko :)  
Ostatnio Sobie myślałem, czy dałoby radę zrobić w  GII NK tak żeby NPC np. kiedy ma już praktycznie końcówkę życia, zmienił teksturę całej postaci :)  (tzn. twarzy i ciała), oraz napełniło mu się życie i żeby dostał jakieś umiejętności dodatkowe (tzn. szybkość, siłę i akrobatykę). Dałoby radę takie coś zrobić?? :)  Z góry dzięki za pomoc :)

Jeżeli postać będzie bliska śmierci to możesz zmienić jej teksturę, np. gdy zostaniesz pobity to w modzie Wanderer- podróżnik tważ głównego bohatera zamienia się na taką zieloną (nie jestem pewien czy zmieniana jest tu tylko tekstra czy cały model głowy).
Jak coś to pobierz sobie ten mod, wypakuj z plik o rozszerzeniu .mod ou.bin (lub coS podobnego) i wszystkie .dat. Za pomocą gothic sourcer rozpakuj gothic.dat do source i poszukaj w nim.

Sulejman

Sulejman

Użytkownicy
Piotrek
posty237
Propsy229
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Piotrek
Zrobić takie coś dla bohatera to banał, dla wszystkich NPC trochę trudniej... Mógłbyś umieścić skrypt w funkcji wywoływanej przy uderzeniu, jednak wtedy działało by to tylko podczas walki.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry