plan moda 1295 2

O temacie

Autor RafalM

Zaczęty 25.07.2010 roku

Wyświetleń 1295

Odpowiedzi 2

RafalM

RafalM

Użytkownicy
posty14
  • Użytkownicy
Witam. Chciałbym zrobić średniego moda na około 4 godziny grania. Nabawiłem sie zapalenia płuc więc mam cały sierpień wolny i niemam co robić. od paru dni czytam tutoriale i oglądam filmiki na YT. narazie nauczyłem sie robić skrypty postaci, itemów. robić nowe zbroje,bronie, dialogi i questy. na moda mam wiele ciekawych pomysłów. ale poprostu niewiem od czego zacząść :unsure:  . mam prośbe czy jakiś doświadczony modder mógłby dać mi jakiś mały "biznes plan" moda? czyli co mam po kolei zrobić. np 1.świat gry. 2.postacie. 3.bronie zbroje. 4. dialogi/questy. bo niewiem od czego zacząść. i mam jeden problem. coś co mam jeszcze niedoszlifowane to skomplikowane questy. zna ktoś jakiś tutorial lub poradnik bo ja oglądałem  już setki i na każdym jest pokazany quest typu (przynieś piwo,jedzienie). chodzi mi o np. zabije tego i tego, powiedz to temu i temu. z góry dziekuje za pomoc :) .

Goran

Goran

Użytkownicy
posty168
Propsy39
  • Użytkownicy

Goran

plan moda
#1 2010-07-26, 10:31(Ostatnia zmiana: 2010-07-26, 10:46)
Zły dział - powinno być w Problematyka.

Przeniosłem
Avallach

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

plan moda
#2 2010-07-26, 10:54(Ostatnia zmiana: 2010-07-26, 10:55)
1) Nabycie jakiegoś doświadczenia - najlepiej zacznij od spacera, do tego poducz się skryptów
2) Zastanów się co potrafisz zrobić, możesz też poszukać ludzi, którzy Ci pomogą załatać dziury w umiejętnościach spowodowane niewiedzą
3) Przemyśl jak ma wyglądać cała rozgrywka, fabuła. Przede wszystkim co chciałbyś do niej wprowadzić.
4) Możesz wykorzystać zasoby WOG'a - są tam nowe levele( i inne duperele), które dadzą ci na pewno więcej satysfakcji, gdyż będziesz mógł tworzyć moda niekoniecznie powiązanego z podstawką (g1, g2nk )
5) Najlepiej najpierw przygotować sobie level - wstawić voby w spacerze, a potem zaczynać ze wstawianiem npc. Wtedy nie zrobi Ci się burdel, a nowego voba w razie czego zawsze można bez problemu dodać.
6) Cała reszta oraz zapał i to chyba wystarczy by zrobić coś godnego uwagi.

http://themodders.or...rum/53-skrypty/ <-skrypty, reszty musisz się nauczyć sam

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry