Czy da się nosić broń jednoręczną na plecach? 2243 5

O temacie

Autor Niziol

Zaczęty 9.07.2010 roku

Wyświetleń 2243

Odpowiedzi 5

Niziol

Niziol

Użytkownicy
posty1
  • Użytkownicy
Były już podobne tematy jednak nie takie same, chciałbym dowiedzieć sie czy jest możliwosc aby moja postać nosiła miecz jednoręczny na plecach, ale walczyła nim tak jak walczy się jednoręcznym, chodzi mi tylko o zmianę noszenia. Czy jest to możliwe? jak tak to prosze o pomoc. Jak powinien wyglądać poprawny skrypt na takie cos? a może jest jakiś inny sposób?

Dodam że bardzo słabo znam się na modach (jednak w gothici grałem multum razy), ale wierze ze ktoś z was mi pomoże, nawet jesli w złym miejscu wstawiłem temat ;)

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
skrypt raczej nie, prędzej MDS i swapmesh. ale ogółem musiałbyś zmienić animkę wyciągania na jakąs ludzką - bo z pleców, najlepiej dodać nowy ZS, a to wymagałoby przerobienia pewnej części animek. Ogółem nie wiem, czy warto tyle robić dla tak marnego efektu.

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
Najprościej zrobić miecz 2h i przy zakładaniu zmiana mds-a na taki, który podmieniałby walkę 2h, żeby wyglądała na jednoręczną.

Spoiler

DarcuS

DarcuS

Użytkownicy
posty68
Propsy2
  • Użytkownicy
Cytat: maciejG link=topic=10739.msg103076#msg103076#msg103076#msg103076 date=1278784640
Najprościej zrobić miecz 2h i przy zakładaniu zmiana mds-a na taki, który podmieniałby walkę 2h, żeby wyglądała na jednoręczną.

Da się zrobić to w Edit Abilities ale nie da ci to fajnej zabawy

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
da sie tylko trzeba przerobicz vszystkie animki
i tam zmienicz pozicje zs'a a tego raczej niebendzesz robil  ;p  no i tez mozna tak noobovo przes skript

Kilas

Kilas

Użytkownicy
posty35
  • Użytkownicy
Można by połączyć animki, lub napisać jakiś skrypt odnośnie mieczyka. Wystarczyło by żeby wyciągał miecz z pleców jako zielony, trzymał przez chwilę i zmienił tryb walki na 1-ręczne.

Nie lubię ludzi którzy zamiast pomóc, piszą posty typu "Google nie gryzie", "Zrób se sam" itd.

Jeśli nie masz nic sensownego do powiedzenia - proszę, zachowaj dla siebie ww. zwroty.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry