Jak zrobić przejście między dwoma teksturami terenu? 1510 2

O temacie

Autor Marvin

Zaczęty 2.07.2010 roku

Wyświetleń 1510

Odpowiedzi 2

Marvin

Marvin

Użytkownicy
posty35
Propsy1
  • Użytkownicy
Jak zrobić przejście między dwoma teksturami terenu? Robię moda do Gothic I z zupełnie nowymi teksturami terenu o wysokiej rozdzielczości. Mam zwykłą trawę i tą zieloną i chcę zrobić między nimi przejście. Kombinowałem z filtrami takimi jak rozszarpywanie, rozmycie Gaussa, itp. Próbowałem coś zdziałać wycinaniem, ale to też nic nie dało - tekstura wyglądała jakby ją ktoś z nosa wyciągnął. Po prostu nie umiem tego zrobić. Przydałby się jakiś tutorial do Gimpa, bo samemu nic nie zdziałam. Używam Gimpa w wersji 2.6.6. Proszę o pomoc.

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
W ps robiłeś jedną warstwę z jedną teksturą, dawało się nowa warstwa dopełniająca czy coś takiego, tam się wybierało tą drugą teksturę, następnie chyba gradient i przeciągałeś kursorem na zdjęciu i miałeś przejście. W gimpie poszukaj takich opcji.

[offtop]W SandBoxie2 nie miałbyś takich problemów, bo przejścia same się robią :lol2: [/offtop]
Co do doboru moich wyrazów - niestety dosyć dawno to robiłem.

EDIT: Łapaj. Efekt wpisania w google "gimp przejście między warstwami" i kliknięcia w pierwszy link:
http://www.gim1polkowice.wroc.pl/gimp/maski_warstw.html

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Marvin

Marvin

Użytkownicy
posty35
Propsy1
  • Użytkownicy
Dzięki eto. Teraz nie ma problemu - pobawię się trochę z tym  :facepalm:   Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. Temat można zamknąć.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry