Zabawa dla nerdów: rozpoznawanie lokacji z gry, na podstawie screenów 2177 2

Ankieta

głosujemy na tryb zabawy

Głosów w sumie: 18

O temacie

Autor emace

Zaczęty 23.06.2010 roku

Wyświetleń 2177

Odpowiedzi 2

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
:D            

EDIT: można komentować i wpisywac sugestie co do zmiany zasad !

1) Jest zgadywanie filmów i gier, to czemu by nie lokacji z konkretnej gry ?
Tak więc zabawa... nie jest wcale prosta, ale wygląda ona następująco.
Jedna osoba wrzuca screena z gry, druga rozpoznaje lokację, jeśli padnie prawidłowa odpowiedź, zwycięzca wrzuca kolejnego screena

2) Po 24h jeśli nikt nie odgadnie, ktoś inny może wrzucać następnego

3) No a gra ? oczywiście Gothic I, II i dowolna modyfikacja tych gier ! z tym, że nie zdradzamy jaka to modyfikacja, no a jak  podajemy lokacje ? może position w spacerze ? - SCREENY RÓWNIEŻ MOŻNA ROBIĆ SPACEREM

4) możemy się pokusić również o rozpoznawanie lokacji z GIII ale jakoś tego nie widzę :D  

Zabawa jest raczej dla tych, których urzekły klimatyczne lokacje, scenerie tej gry i spędzili z nią (I i II), badając jej sekrety, conajmaniej 200 godzin - czyli tyle co ja :D   oczywiście bawić się moze każdy !

Przepraszam, ale nie zacznę zabawy, ponieważ jestem teraz w pracy :D  

Absolutnym wymogiem, nie jest popadanie w jakieś absurdy, typu widok drzewa zza krzaka, albo jakieś studium cegły z krypty, koło obozu buntowników w GIINK

WYGRA TEN KTO PRAWIDŁOWO WYPISZE WG. WZORU - przedtem proszę zagłosować na tryb zabawy

a) która część Gothica
b) nazwa moda (pod warunkiem, że opiera się on na innym świecie niż podstawka)
c) numer lokacji, skopiowany z spacerowego paneliku o nazwie "position" lub innym sposobem

jeśli zabawa się nie przyjmie, można ją uprościć o jedną odpowiedź, mianowicie: w jakim modzie występuje dana lokacja, bez udowadniania, że się wie dokładnie gdzie ta lokacja jest.

proszę głosować na tryb zabawy

Na prośbę emance wyczyściłem posty niezwiązane z tematem. Jeśli ktoś będzie chciał, to w to zagra.
Avallach

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

emace

emace

Użytkownicy
czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
posty404
Propsy297
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • czy ktoś napełnia wkłady do długopisów ?
Zapraszam do komentowania, Cieszę się, że jest tylu chętnych, zabawa powinna być dość dynamiczna. W każdym razie, głosowania jeszcze nie zamykam, puki co modyfikujemy zasady.

Nie wiem jak zrobimy, jesli przewaga co do trybu rozgrywki nie będzie silnie przeważającą na jedną ze stron, a zwłaszcza zostanie osiągnięty wynik pół na pół. Nalezało by wtedy rozważyć, czy nie przychylić się do trybu który akurat ja obstawiam :lol2:  czyli zaawansowany :D

Podobno pewien nekromanta znany pod pseudonimem Xardas jako jedyny poznał imię niejakiego Bezia. Rzekomo za tę informację zobowiązał się ożywiać zabitych przez niego NPC-ów do kolejnych części gry.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry