[G2:NK]Potrzebuję wskazania drogi.... 1699 4

O temacie

Autor Graveir

Zaczęty 16.06.2010 roku

Wyświetleń 1699

Odpowiedzi 4

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
No to tak jak w temacie-skończyły mi się pomysły(na chwilę obecną)co można dać jako quest.Mam w planie stworzyć quest w skompletowanie 3 przedmiotów,z czego każdego się zdobywa jako nagrodę w zadaniu od innego npc'a.
Więc jeśli ktoś mógłby naprowadzić mnie na przykład jakiegoś ciekawego zadania(oczywiście bez zmian w worldzie)to byłbym wdzięczny.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

ArcymagCienia

ArcymagCienia

Użytkownicy
posty37
  • Użytkownicy
Ja tam był zrobił atak smoków na Zamek, Khorinis, czy Jarkendar ale to tylko ja ;) .
Możesz np dać zadanie z rozwikłaniem jakiejś zagadki(zabójstwa, kradzieży, spisku itp) tylko żeby było bardziej rozbudowane niż to z Benetem w G2:D
Możliwości jest wiele, powiedziałem tylko to co mi pierwsze przyszło do łba, wystarczy przemyśleć sprawę.
Jeśli tworzysz MAŁEGO moda, to mogę Ci coś tam pomóc(chociażby z fabułą), lecz w przeciwnym wypadku raczej nie(bo sam tworze swojego).

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Cytat: ArcymagCienia link=topic=10449.msg99240#msg99240 date=Jun 16 2010, 08:57 AM\'
Ja tam był zrobił atak smoków na Zamek, Khorinis, czy Jarkendar ale to tylko ja ;) .
Możesz np dać zadanie z rozwikłaniem jakiejś zagadki(zabójstwa, kradzieży, spisku itp) tylko żeby było bardziej rozbudowane niż to z Benetem w G2:D
Możliwości jest wiele, powiedziałem tylko to co mi pierwsze przyszło do łba, wystarczy przemyśleć sprawę.
Jeśli tworzysz MAŁEGO moda, to mogę Ci coś tam pomóc(chociażby z fabułą), lecz w przeciwnym wypadku raczej nie(bo sam tworze swojego).
Mi chodzi o takie proste zadania^^ czyli atak smoków/orków na coś odpada(za trudne na chwilę obecną dla mnie xD).Więc potrzebuję wskazania przykładu jakiegoś dobrego zadania,by się móc na nim wzorować.A co do tego wyjaśnienia zabójstwa itp.to spróbuję coś stworzyć.
Aha,a przy okazji-jak w skrypcie zrobić,by postać była martwa?(czyli tak jak lance).

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

ArcymagCienia

ArcymagCienia

Użytkownicy
posty37
  • Użytkownicy
W skrypcie postaci wyszukaj linijki
attribute[ATR_HITPOINTS_MAX] = "x"
attribute[ATR_HITPOINTS]  = "y"

X i y to jakieś liczby zmień je na 0
Powinienoś uzyskać to:
attribute[ATR_HITPOINTS_MAX]= 0;
attribute[ATR_HITPOINTS]    =0;

Nie próbowałem tego w praktyce ale powinno działać

Graveir

Graveir

Użytkownicy
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W skrypcie postaci wyszukaj linijki
attribute[ATR_HITPOINTS_MAX] = "x"
attribute[ATR_HITPOINTS]  = "y"

X i y to jakieś liczby zmień je na 0
Powinienoś uzyskać to:
attribute[ATR_HITPOINTS_MAX]= 0;
attribute[ATR_HITPOINTS]    =0;

Nie próbowałem tego w praktyce ale powinno działać
Hmm...sprawdzę i napiszę,czy to coś dało.

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry