Gothic 1 na WinVista SP1 2245 2

O temacie

Autor Jarzak

Zaczęty 21.05.2010 roku

Wyświetleń 2245

Odpowiedzi 2

Jarzak

Jarzak

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Mój problem jest taki - a mianowicie nie mogę za żadne skarby uruchomić uruchomić instalacji / samego G1 (ani jakiegokolwiek innego Gothica) na laptopie (WinVista Home Premium SP1 64bit, Intel Core2Duo T6500 2x2,1 Ghz, 4 GB DDR3 Ram, Radeon Mobility HD 4330). Próbowałem odpalić instalację w trybie zgodności z WinXP i prawami administratorskimi - o efektu, tylko wpis 32b Setup.exe w tabelce procesy w Menadżerze Zadań. Wpadłem więc na pomysł żeby zainstalować to na starym kompie matki (WinXP) i skopiować pliki gry ale nic to nie dało, jest tylko wpis o procesie Gothic.exe (który o dziwo zajmuje jakieś 3700 Kb niewiedzieć czemu) w Menadżerze Zadań. Przeszukałem 1ych 5 stron gogla i znalazłem coś takiego  - http://www.frazpc.pl/b/225474 , ale wyłączenie tej funkcji co jest opisana w poscie (zabezpieczenie DEP) nic nie dało, zresztą od początku była zaznaczona na "tylko programy niezbędne dla poprawnego działania systemu Windows", tak więc G1 się pod to nie łapał. Mógłby ktoś podpowiedzieć jak to można uruchomić? Bo ja już kompletnie nie wiem co zrobić, próbowałem wszystkiego (nawet reinstalki)... Zmiana systemu nie wchodzi w grę bo to orginalna Vista a szkoda mi jej tracić dla gry. Wszelkie pomysły chętnie widziane.

maciejG

maciejG

Użytkownicy
posty450
Propsy1
  • Użytkownicy
No to wybierz opcję "oprócz tych podanych poniżej" i wybierz instalkę. Próbowałeś?

Spoiler

Jarzak

Jarzak

Użytkownicy
posty3
  • Użytkownicy
Tak. Żadnej reakcji...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry