reorganizacja forum - wolne wnioski 16759 59

O temacie

Autor

Zaczęty 23.01.2010 roku

Wyświetleń 16759

Odpowiedzi 59

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
wraz z nowym skinem konieczne bedzie przebudowanie dzialow forum. ciekaw jestem co inni otym mysla, co dodac , usunac etc. ja sie opisze jutro bo teraz nie mam klawiatury

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
Wiadomo - download.

Poza tym m.in. tutoriale. W każdym dziale są osobno, można by zrobić jeden dział TUTORIALE i tam dzielić na kategorie.

Potem dopiszę coś jeszcze, jak mi się przypomni.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Wiki. No i oczywiście połączyć download. Niech admini sprawdzą, czy wszystkie działy są potrzebne, tzn. czy nie stoją od dłuższego czasu puste jak np. ten: http://themodders.org/index.php?showforum=337

Pisałem wcześniej, aby połączyć te dwa działy, bo po co mają być osobno?
http://themodders.org/index.php?showforum=323
http://themodders.org/index.php?showforum=259

I chyba tyle. No można jeszcze posprzątać w twórczości modderskiej i zrobić jakieś porządne FAQ. Ale nikomu się tego nie chce...

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

reorganizacja forum - wolne wnioski
#3 2010-01-23, 23:38(Ostatnia zmiana: 2010-01-24, 00:30)
Wiadomo - download.

Poza tym m.in. tutoriale. W każdym dziale są osobno, można by zrobić jeden dział TUTORIALE i tam dzielić na kategorie.

Potem dopiszę coś jeszcze, jak mi się przypomni.
kurwa
tyle razy mowilem ze beda to osobne moduly

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
btw kto wam broni tworzyć wiki? pomysł pojawił się już dawno temu, więc w czym problem? ja nie jestem modderem gothica, zdunek również i kilka innych osób też więc nie rozumiem czemu mamy to tworzyć za samych zainteresowanych?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Nie ma sensu robić wiki moddingu Gothica teraz, ludzie i tak nie będą potrafili z niego korzystać i nadal będą pytać na forum, poza tym tworzenie trwałoby bardzo długo a efekt końcowy prawdopodobnie zawierałby jedynie fragmentaryczną wiedzę. Uważam że lepiej byłoby rozbudować dział Tutoriali, z tym że do każdego byłyby wymagane kompletne gotowe pliki, tak aby każdy mógł u siebie je odpalić i obejrzeć końcową wersję grafiki/skryptu.
Można by też stworzyć serię artykułów poświęconych moddingowi różnych gier, w każdym podane linki do kompletu narzędzi modderskich, paczka z przykładowym mini-modkiem oraz szczegółowe wyjaśnienie jak został zbudowany, oraz wzmianka co jeszcze można osiągnąć.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
przede wszystkim należałoby sobie zdać sprawę, czy pisanie wiki jest czasochłonne i ile by zajęło przeredagowanie i dostosowanie tutoriali do tego systemu. jeśli to nie problem to zdecydowanie warto to zrobić, bo wieczne rozpisywanie takich rzeczy na forum to jest farsa.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
kurwa
tyle razy mowilem ze beda to osobne moduly
O tutorialach nie słyszałem i nie kurwuj :o

Można by przerobić tutoriale na wiki, dodawać, ale czy byliby chętni?
Ja z góry mówię, że nie mógłbym pisać o skryptach czy spacerze, bo po prostu nie zagłębiałem się w to.

Jak zda mało wiele egzamin, to można ją potem rozszerzyć o inne gry, ale to już na dłuższą metę.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu
Wywalić dział ukończone modyfikacje i pozwolić komentować bezpośrednio w temacie z downloadu.
Pisanie 2x tego samego jest bezsensowne.

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Można by przerobić tutoriale na wiki, dodawać, ale czy byliby chętni?
Ja z góry mówię, że nie mógłbym pisać o skryptach czy spacerze, bo po prostu nie zagłębiałem się w to.
wątpię by byli chętni, licz że przerobienie każdego tutka to co najmniej pół godziny... oczywiście dobre przerobienie, powrzucanie screenów jakieś formatowanie, linkowanie itp.

lepsza opcją byłaby reorganizacja działów forum oraz portal który dzięki systemowi będzie miał podział na kategorie oraz podkategorie... bo jak pisałem, portal pozwoliłby na uwidocznienie danych rzeczy i "ukrycie" śmietnika forum, dla tych co nie chcą oglądać tego całego gówna

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mi się ten pomysł podoba.
Portal nie musiałby być przecież duży, można by dać nawet same tutki, download i newsy, może jakaś lista modów.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
Wywalić dział ukończone modyfikacje i pozwolić komentować bezpośrednio w temacie z downloadu.

W jakim znowu temacie z downloadu skoro chcemy utworzyć normalny download?

"Ukończone modyfikacje" są niepotrzebne, gdyż ten dział jest tylko odnośnikami i nie ma potrzeby rozdrabniać się w taki sposób.

dodatkowo planuje połączenie grafiki 2d i 3d w jeden dział gameart oraz kilku innych, które są praktycznie puste.

V3Q

V3Q

Złote Wrota
Kiedy mogę, to pomogę.
posty1256
Propsy410
  • Złote Wrota
  • Kiedy mogę, to pomogę.
dodatkowo planuje połączenie grafiki 2d i 3d w jeden dział gameart oraz kilku innych, które są praktycznie puste.
Podbijam. Również jestem za portalem, trochę roboty, ale myślę, że efekty będą dobre. Warto spróbować.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#13 2010-01-24, 15:41(Ostatnia zmiana: 2010-01-24, 15:49)
http://forum.invisionize.pl/topic/3922-dp30-custom-pages/  - artykuły

portal moim zdaniem jest nie potrzebny. forum spełnia założenia themodders a do tego wystarczy kilka zintegrowanych sekcji typu artykuły/tutoriale i download oraz mała reorganizacja działów. nie rozumiem co wy chcecie pakować na ten portal, tym bardziej że tematyka jest tak szeroka. czyli jak budować portal to porządny a nie jakąś popierdółkę a na to nie mamy środków. już zdunek ciułałeś poziomkaz.pl i nie widzę aby strona była jakoś mega popularna ani znacząca. po co robić to po raz drugi tylko w innym wydaniu? mało tutaj było projektów, które mimo szczerych chęci wszyscy olali, np. skowyt? a może strona typu gothera albo lorda michała? to też rozbijanie się na drobne bo to temat rzeka. po co mamy pisać o jakichś dziadowych modach skoro możemy je robić sami a przynajmniej stworzyć pod to grunt? i tak każdy wie, że małe modyfikacje się nie liczą. nie wiem jak wy ale mi się znudziło robienie rzeczy na hurra dawno temu więc oczekuje, że ktoś poda jakieś mocne argumenty za portalem, bo to wszystko co zostało powiedziane do tej pory da się spokojnie objąć w ramach forum.

ludzie tu są konserwatywni i będą mieli portal w dupie ograniczając się do forum mimo naszych szczerych chęci. dlatego jestem za rozbudową forum a nie budowaniem osobnej strony, którą sami sobie poderżniemy gardło. portal to sobie możemy zrobić ale w stylu paranormalne.pl, jako przedsionek forum gdzie będą newsy, odnośniki do ostatnich tutoriali i postów oraz bannery do stron modderów.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

#14 2010-01-24, 15:56(Ostatnia zmiana: 2010-01-24, 15:57)
portal to sobie możemy zrobić ale w stylu paranormalne.pl, jako przedsionek forum gdzie będą newsy, odnośniki do ostatnich tutoriali i postów oraz bannery do stron modderów.
Jestem za, zawierałby on fragmenty i linki do wybranej, najlepszej dla potencjalnego odbiorcy treści, do aktualnych bitwew, najnowszych tutków czy wysoko ocenianych modyfikacji. Taka esensja tego co w tM najlepsze, skierowana głównie do osób z zewnątrz i ściśle połączona z forum.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
czyli portal jako szybki przegląd i streszczenie forum i to jest dobry pomysł. nie ma co się rozdrabniać, rozdwajać czy lać wody na dwa fronty.

Buła

Buła

Użytkownicy
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak, o to chodzi. Portal jako zebranie najważniejszych rzeczy z forum w jednym miejscu.

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
czyli portal jako szybki przegląd i streszczenie forum i to jest dobry pomysł. nie ma co się rozdrabniać, rozdwajać czy lać wody na dwa fronty.
wiesz Poziomkaz.pl nie jest jakiś tam super popularny, ale powoli dobija odziedziczalnością do tM ;p  wnioski wyciągnij sam

można zrobić na prawdę fajny portal, z prawdziwego zdarzenia, Poziomkaz.pl robiłem ponad rok temu, teraz wszystkie projekty robię o wiele bardziej rozbudowane, lepiej dopracowane i co ważne idzie mi to o wiele szybciej.

mam trochę pomysłów dotyczących ogólnego działania portalu, ale to wszystko będę przedstawiał po postawieniu nowej wersji forum...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

#18 2010-01-24, 16:53(Ostatnia zmiana: 2010-01-24, 16:55)
wiesz Poziomkaz.pl nie jest jakiś tam super popularny, ale powoli dobija odziedziczalnością do tM sly.gif wnioski wyciągnij sam

bo tM przez ostatni rok straciło jakie kolwiek znaczenie nawet na "scenie" gothica nie wspominając o światku modderskim. nie wiem czy jest się czym szczycić. jeśli się uda ze stalkerem i olejemy moczem stalker.pl to te miejsce może nabrać całkiem nowego priorytetu, przynajmniej dla nas samych, ale tym samym może i inni się tym zainteresują. w np. wiedźmina nie ma co uderzać bo scena jest martwa i jest to w zasadzie tylko ifrit. stalker to nisza ale uda nam się jedynie jeśli sami się tym zajmiemy a nie przepiszemy kilka tutoriali z myślą "może komuś się przyda".

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
bo tM przez ostatni rok straciło jakie kolwiek znaczenie nawet na "scenie" gothica nie wspominając o światku modderskim. nie wiem czy jest się czym szczycić. jeśli się uda ze stalkerem i olejemy moczem stalker.pl to te miejsce może nabrać całkiem nowego priorytetu, przynajmniej dla nas samych, ale tym samym może i inni się tym zainteresują. w np. wiedźmina nie ma co uderzać bo scena jest martwa i jest to w zasadzie tylko ifrit. stalker to nisza ale uda nam się jedynie jeśli sami się tym zajmiemy a nie przepiszemy kilka tutoriali z myślą "może komuś się przyda".
przy tM masz spadek odwiedzin tak mniej więcej 1% per miech, więc to nie jest wcale tak dużo, tylko kwestia że forum praktycznie zawsze będzie mało przyjazne dla nowych użytkowników, chodzi o szybkość wyszukiwania danych rzeczy...

nie za bardzo chce mi się teraz bawić w szczegółowe testy usability, ale uwierz że forum jest kiepskie na start dla userów...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry