Rozpierdol na forum 7558 21

O temacie

Autor

Zaczęty 21.08.2009 roku

Wyświetleń 7558

Odpowiedzi 21

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Rozpierdol na forum
2009-08-21, 15:32(Ostatnia zmiana: 2009-08-21, 16:15)
Tak sobie przeglądam układ tego forum, jego funkcjonalność i doszedłem do wniosku że jest spierdolony. Jak na stronie głównej jest w miarę wszystko ok to istnienie i umiejscowienie niektórych subforum jest nieuzasadnione.

Przede wszystkim co należałoby zrobić:

- Zainstalować moduł downloadu. Obecna wersja nie sprawdza się w ogóle od tylu lat i już nie tylko na tym forum. Jeśli nie jest to problemem to można by się pokusić o wgranie mniejszych i mniej popularnych plików na stałe na ftp forum, gdyż właśnie do nich linki najczęściej wygasają. Nie obciążyłoby to zbytnio transferu a pozwala to zachować kilka cennych plików bez konieczności ponownego reupu na jakieś dziadowe serwery.

- Zainstalować moduł na artykuły poświęcony kategorii tutoriale ze względów podobnych co powyżej.

Nie są to wydumane z kosmosu prośby. Obydwa mody do IPB miałem na swoim forum i zdawały egzamin.

-------------------------------------

Idąc dalej:

Przenieść dział "Dzień screena" i umieścić jako subforum działu o nazwie "Forum" - tak gdzie jest subforum "Skowyt The Modders"

--------------------

Przeforsować cały dział "Twórczość Modderska" i jego organizacje gdyż na chwilę obecną jest fatalnie jednak jest to temat na dłuższą dyskusje.

------------------

Podobnie jak powyżej przbudować kategorie: modding innych gier i inna twórczość

i najważniejsze pytanie/sugestia: czy dałoby rade zaktualizować silnik forum do najnowszej wersji 3.0 kórejśtam? Dodatkowo wraz z tym możnaby w końcu opracować oficjalny skin forum. Nie mówię to o jakiejś nędznej przeróbce gotowca typu podmiana headera i kilku ikonek tylko faktycznie czymś to na stałe by się kojarzyło z naszym forum i niczym więcej. Są na forum osoby które to potrafią, kwestia tego czy byłyby zainteresowane inicjatywą. Oczywiście z związku z tym należałoby zrezygnować z personalizacji skinu pod działy grup jak to ma miejsce obecnie ale to niewielka strata.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Rozpierdol na forum
#1 2009-08-21, 16:15(Ostatnia zmiana: 2009-08-21, 16:17)
Idąc dalej:

Przenieść dział "Dzień screena" i umieścić jako subforum działu o nazwie "Forum" - tak gdzie jest subforum "Skowyt The Modders"
To wykonałem.
Reszta to już działka root admina, więc nic tutaj nie pomogę.
Ale faktycznie, update i wgranie modułów o których mówiłeś to dobry pomysł.

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską

Thoro
The Modders

Rozpierdol na forum
#2 2009-08-21, 16:18(Ostatnia zmiana: 2009-08-21, 16:19)
Idąc dalej.
Wywalić powyższe linki z góry forum:

Portal tm: http://themodders.org/index.php?act=home
Do czego to? Martwy trup

Shoutbox: http://themodders.org/index.php?autocom=shoutbox
Ten sam link mamy po kliknięcie u dału shoutboxa. Nie widze sensu aby było dwa razy to samo

Kalendarz: http://themodders.org/index.php?act=calendar
Ktoś tego używa? :D

Pomoc: http://themodders.org/index.php?act=Help
Bez komrntarza

----------

Belka użytkownika:

Moi przyjaciele

--------------

Warto zmienić nazwę działu "Dzień Screena" na: (Archiwum) Dzień screena 2009

Zysk

Zysk

Użytkownicy
posty606
Propsy451
  • Użytkownicy
Shoutbox: http://themodders.org/index.php?autocom=shoutbox
Ten sam link mamy po kliknięcie u dału shoutboxa. Nie widze sensu aby było dwa razy to samo
Nie zgadzam się, potrzebne jest, aby było dwa razy to samo. Ten link jest na wszystkich stronach, a nie tylko na głównej, poza tym zwykle jest bliżej. No i to jest raczej link, który najczęściej klikam ze wszystkich na forum, więc się przydaje.

Buła

Buła

Użytkownicy
wyłącz komputer i wyjdź z domu
posty2402
Propsy3163
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • wyłącz komputer i wyjdź z domu

Buła

Rozpierdol na forum
#4 2009-08-21, 16:32(Ostatnia zmiana: 2009-08-21, 16:33)
Wywalilem na razie portal. Reszty nie widzę w konfiguracji forum.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Rozpierdol na forum
#5 2009-08-21, 16:33(Ostatnia zmiana: 2009-08-21, 18:19)
Nie zgadzam się, potrzebne jest, aby było dwa razy to samo. Ten link jest na wszystkich stronach, a nie tylko na głównej, poza tym zwykle jest bliżej. No i to jest raczej link, który najczęściej klikam ze wszystkich na forum, więc się przydaje.

aha ok.
takie głosy są potrzebne więc jesli ktoś ma zastrzeżenia co do reszty linków to proszę pisać.

Tak w ogóle to nie ma co się porywać tylko najpierw przedyskutować pewne sprawy, również z samymi zainteresowanymi czyli kazzmirem i zdunkiem a dopiero później brać się z jakieś radykalne zmiany :D

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Tak w ogóle to nie ma co się porywać
To jest kwintesencja tematu :D

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Tak w ogóle to nie ma co się porywać tylko najpierw przedyskutować pewne sprawy, również z samymi zainteresowanymi czyli kazzmirem i zdunkiem a dopiero później brać się z jakieś radykalne zmiany :D
ostatnio kilka osób dało mi do zrozumienia że mam gówno do powiedzenia odnośnie forum i że właściwie tylko i wyłącznie je utrzymuję na serwerze, był w tych osobach także kazz
jest to powód dla którego nie będę babrał się np. w aktualizację forum(która będzie stosunkowo trudna i czasochłonna, konwertowanie bazy danych, znalezienie modów do forum w werxji 3.x instalacja i konfiguracja tych modów i inne pierdoły)
instalacja modów typu download, jw. nie mam nic do gadania, więc do robienia także nie mam nic

jeśli ktoś wie dokładnie jak zrobić update forum, to mogę dać Mu dostęp do ftp i bazy, ale to jest kwestia najpierw do przegadania z Kazzem...

takie jest moje oficjalne stanowisko

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Kazzmir
  • Gość
nigdy nie stawałem na drodze zmianom. działajcie.

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Rozpierdol na forum
#9 2009-08-21, 17:29(Ostatnia zmiana: 2009-08-21, 17:33)
ostatnio kilka osób dało mi do zrozumienia że mam gówno do powiedzenia odnośnie forum i że właściwie tylko i wyłącznie je utrzymuję na serwerze, był w tych osobach także kazz

była na ten temat rozmowa rozmowa na sb między innymi z Tobą i dobrze wiesz, że tak nie jest. kwestia tego, że kazz chce być informowany o wszelkich zmianach zachodzących na forum o czym ty przekonujesz się jako nie pierwsza i nie ostatnia osoba. w zasadzie każdy kto miał doczynienia ze zmianami na forum miał taką sytuacje i co, świat się zawalił? zdunek, wyszło na to że wystarczyło powiedzieć dlaczego twoje prywatne buttony są na dole forum i nie było by sprawy tak jak zrobiłeś to sb bo faktycznie w świetle Twoich słów znalazły się one tam zasłużenie. wystarczy pewne sprawy załatwiać rozmową nawet jeśli mają "wrogi" wydźwięk a nie oburzać się, zamykać w skrzyni i "jebać system" bo ktoś nie zrozumiał naszych intencji. mi osobiście bardzo przykro, że tak wyszło i zostałeś potraktowany niesłusznie w ten sposób ale kurwa tak bywa. jak mówiłem zamiast się oburzać wystarczyło to wyjaśnić z kazzem i sprawa załatwiona.

jest to powód dla którego nie będę babrał się np. w aktualizację forum(która będzie stosunkowo trudna i czasochłonna, konwertowanie bazy danych, znalezienie modów do forum w werxji 3.x instalacja i konfiguracja tych modów i inne pierdoły)

jeśli faktycznie jest z tym aż tak dużo roboty to faktycznie aktualizacje skryptu można sobie odpuścić.

czekam na odpowiedź dekstera czy byłby zainteresowany bowiem to on tworzył layout na forum soulfire z mojej grafiki stąd też wnioskuje że poprawi.
kto mógłby zainstalować mody to na chwilę obecną nie wiem, skoro zdunek nie jest zainteresowany...

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
była na ten temat rozmowa rozmowa na sb między innymi z Tobą i dobrze wiesz, że tak nie jest. kwestia tego, że kazz chce być informowany o wszelkich zmianach zachodzących na forum o czym ty przekonujesz się jako nie pierwsza i nie ostatnia osoba. w zasadzie każdy kto miał doczynienia ze zmianami na forum miał taką sytuacje i co, świat się zawalił? zdunek, wyszło na to że wystarczyło powiedzieć dlaczego twoje prywatne buttony są na dole forum i nie było by sprawy tak jak zrobiłeś to sb bo faktycznie w świetle Twoich słów znalazły się one tam zasłużenie. wystarczy pewne sprawy załatwiać rozmową nawet jeśli mają "wrogi" wydźwięk a nie oburzać się, zamykać w skrzyni i "jebać system" bo ktoś nie zrozumiał naszych intencji. mi osobiście bardzo przykro, że tak wyszło i zostałeś potraktowany niesłusznie w ten sposób ale kurwa tak bywa. jak mówiłem zamiast się oburzać wystarczyło to wyjaśnić z kazzem i sprawa załatwiona.
ale sam Kazz wyjebał mi te buttony, chociaż dokładnie wiedział za co są, powiedzmy zrobię wszystko, aktualizację forum, nowe mody itp. a po czasie usłyszę #msgote author=Pan Buk link=topic=6944.msg62158#msg62158 date=1250868790]była na ten temat rozmowa rozmowa na sb między innymi z Tobą i dobrze wiesz, że tak nie jest. kwestia tego, że kazz chce być informowany o wszelkich zmianach zachodzących na forum o czym ty przekonujesz się jako nie pierwsza i nie ostatnia osoba. w zasadzie każdy kto miał doczynienia ze zmianami na forum miał taką sytuacje i co, świat się zawalił? zdunek, wyszło na to że wystarczyło powiedzieć dlaczego twoje prywatne buttony są na dole forum i nie było by sprawy tak jak zrobiłeś to sb bo faktycznie w świetle Twoich słów znalazły się one tam zasłużenie. wystarczy pewne sprawy załatwiać rozmową nawet jeśli mają "wrogi" wydźwięk a nie oburzać się, zamykać w skrzyni i "jebać system" bo ktoś nie zrozumiał naszych intencji. mi osobiście bardzo przykro, że tak wyszło i zostałeś potraktowany niesłusznie w ten sposób ale kurwa tak bywa. jak mówiłem zamiast się oburzać wystarczyło to wyjaśnić z kazzem i sprawa załatwiona.[/quote]
ale sam Kazz wyjebał mi te buttony, chociaż dokładnie wiedział za co są, powiedzmy zrobię wszystko, aktualizację forum, nowe mody itp. a po czasie usłyszę wypierdalaj, to forum nie jest twoje#msgote author=Pan Buk link=topic=6944.msg62158#msg62158 date=1250868790]była na ten temat rozmowa rozmowa na sb między innymi z Tobą i dobrze wiesz, że tak nie jest. kwestia tego, że kazz chce być informowany o wszelkich zmianach zachodzących na forum o czym ty przekonujesz się jako nie pierwsza i nie ostatnia osoba. w zasadzie każdy kto miał doczynienia ze zmianami na forum miał taką sytuacje i co, świat się zawalił? zdunek, wyszło na to że wystarczyło powiedzieć dlaczego twoje prywatne buttony są na dole forum i nie było by sprawy tak jak zrobiłeś to sb bo faktycznie w świetle Twoich słów znalazły się one tam zasłużenie. wystarczy pewne sprawy załatwiać rozmową nawet jeśli mają "wrogi" wydźwięk a nie oburzać się, zamykać w skrzyni i "jebać system" bo ktoś nie zrozumiał naszych intencji. mi osobiście bardzo przykro, że tak wyszło i zostałeś potraktowany niesłusznie w ten sposób ale kurwa tak bywa. jak mówiłem zamiast się oburzać wystarczyło to wyjaśnić z kazzem i sprawa załatwiona.[/quote]
ale sam Kazz wyjebał mi te buttony, chociaż dokładnie wiedział za co są, powiedzmy zrobię wszystko, aktualizację forum, nowe mody itp. a po czasie usłyszę  jeśli raz mnie tak potraktowali to co stoi na przeszkodzie by zrobiono tak drugi raz? dla mnie szkoda nerwów i zachodu :D

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
to już wyjaśnijcie sobie sami bo mi nic do tego.

Kazzmir
  • Gość
kolejne żale?

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
a dlaczego? skoro są jakieś nieporozumienia to może warto wyjaśnić dla dobra ogólnego i przejść do rzeczy?

Kazzmir
  • Gość
a dlaczego? skoro są jakieś nieporozumienia to może warto wyjaśnić dla dobra ogólnego i przejść do rzeczy?

tak mi się skojarzyło.
skoro o rozpierdolu to czemu w acp dzieją się jaja z dostępem dla userów i grup, czemu nie można podpiąć nowej grafiki?

Zdunek

Zdunek

Administrator
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
tak mi się skojarzyło.
skoro o rozpierdolu to czemu w acp dzieją się jaja z dostępem dla userów i grup, czemu nie można podpiąć nowej grafiki?
dostęp, jakiś idiota(bez urazy) poustawiał że guest widzą tylko jakieś trzy pierdoły u góry, najwidoczniej trochę się zagalopował, albo odpierdolił co innego
a i można podczepiać nową grafikę...

Kazzmir
  • Gość
potrzebuję bazę tm. zdunek jakbyś mógł to ją gdzieś wgraj. jak nie to daj namiary na phpMyAdmin

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1300
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
W sumie po co wam nowsza wersja ipb? Ta nie jest zła do tego są do niej dobre i sprawdzone dodatki.

Co do reszty. Skoro tm jest na serwie kena to on je utrzymuje więc nie rozumiem o czym gadacie. Jak ma ochotę wsadzić sobie w topa swój goły tyłek to niech tak robi, będzie jeszcze bardziej infantylnie.

A tak bardziej serio, to wystarczy trochę modów dodać, porobić porządki z maskami i działami a będzie ok.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Thoro

Thoro

The Modders
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders

Thoro
The Modders

Rozpierdol na forum
#18 2009-08-29, 10:51(Ostatnia zmiana: 2009-08-29, 11:00)
W sumie po co wam nowsza wersja ipb?

bo jest bardziej funkcjonalna i wydajniejsza, działa szybciej wygląda ładniej i jest przystępna oraz sprawia wrażenie nowoczesnej. testowaliśmy, entuzjazm zgodny.

Ta nie jest zła

pogadamy za kilka miesięcy kiedy przestaną ją aktualizować i supportować a dzieci rzucą się na gówna z milw0rma. ipb 1.3 też nie było złe.

do tego są do niej dobre i sprawdzone dodatki.

do ipb3 również. dokładnie te których potrzebujemy.
Co do reszty. Skoro tm jest na serwie kena to on je utrzymuje więc nie rozumiem o czym gadacie. Jak ma ochotę wsadzić sobie w topa swój goły tyłek to niech tak robi, będzie jeszcze bardziej infantylnie.
???
sher, skąd te nastawienie? przecież wszystko od zawsze dla graczy od graczy?

A tak bardziej serio, to wystarczy trochę modów dodać, porobić porządki z maskami i działami a będzie ok.

ok, to zainstalujmy te mody, zróbmy jeszcze większy syf w bazie a jak obecna wersja przestanie być aktualizowana i supportowana przez nawet fanowskie fora to przenieśmy je na ipb3 (z nadzieją że po drodze nic się nie zjebie) i znów poinstalujmy te wszystkie potrzebne mody i skonfigurujmy. lepiej późno niż wcale, poza tym chcemy zrobić dedykowany skin dla forum (osoba, która to zrobi już jest) tak więc rozumiem, że również ten ma powstawać pod obecną wersje forum a za kilka miechów albo maksymalnie za rok przerobić go znów pod nowy system layoutów pod ipb3.

wybacz ale mimo, że to nie moje forum chciałbym uniknąć takiej sytuacji jaka miała miejsce przed laty na g up bo wiem że nikt już tu nie ma tak dostatecznej motywacji aby zaczynać znów wszystko od nowa a mimo, że wielu się tu przestało podobać to szkoda tracić miejsca jakim jest themodders bez względu na wszystko. zapotrzebowanie na forum jakim jest tM jest niesłabnące. nie wiem jak wy ale ja już wole jeden infantylny chlew niż dziesiątki nędznych boardów na fora.pl poszczególnych grup i tych nieudolnie zastępujących tM.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Podbijam post thora. Fakt, tylko sobie przejrzałem nowe IPB, ale od razu widać, że chociażby w samym ACP jest ogrom zmian na plus. Poza tym właśnie ten support, który do starego IPB się niedługo skończy, a trójka będzie dalej rozwijana, powstaną coraz to nowsze i lepsze mody i siedzenie na dwójce straci jakikolwiek sens.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Z tego co czytałem na jednym z forum o ipb to konwersja na 3 nie jest taka skomplikowana i nie ma po niej nie wiadomo jakich problemów (są drobne, ale dość łatwe do naprawienia). Poza tym zawsze robi się kopię, więc gdyby coś nie poszło, to można przywrócić tą kopię.

A poza tym ładnie wygląda to ipb 3 ;)

Kazzmir
  • Gość
juz prawie wszystko, potrzebuje jeszcze tylko dostepu do katalogu z forum na ftp i zgrac pare rzeczy.

0 użytkowników
Do góry