Przenikające voby, teleporty, powiększanie 5563 11

O temacie

Autor Sergio

Zaczęty 17.06.2009 roku

Wyświetleń 5563

Odpowiedzi 11

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
Przedstawię więc moje pytania:

Pytanie 1: Co zrobić by po dialogu (lub rozdziale) bohater stał się większy?

Pytanie 2: Jak powiększyć jakiegoś mesha (np. razy 2)?

Pytanie 3: Jak zrobić teleport, czyli po wejściu w jakieś miejsce (lub na jakiś waypoint) bohater przenosi się do innego waypointa?

Z góry dzięki za odpowiedzi, wiem że bez was niewiele bym osiągnął.

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Przedstawię więc moje problemy:

Problem 1 (i najgorszy): Stworzyłem nowe voby, zapisałem zen, skompilowałem świat z editormode, skompilowałem światło (hight) i zapisałem mesha, zrobiłęm paczkę z modem i plik ini.
Wszystkie voby się pokazują ale bohater przez nie przenika (tak samo jak inni npc i potowry)
Musisz w spacerze zaznaczyć przy vobie jakąś opcję cd_static, czy cd_dyn albo coś w tym stylu.

Pytanie 4: Jak zrobić teleport, czyli po wejściu w jakieś miejsce (lub na jakiś waypoint) bohater przenosi się do innego waypointa?
Pewnie będzie trzeba zrobić jakiegoś triggera. Za bardzo się nie znam na tym, ale odsyłam do tutoriali.

Pytanie 2: Co zrobić by po dialogu (lub rozdziale) bohater stał się większy?
Nie wiem, czy istnieje funkcja, która by to mogła uczynić, ale zawsze można stworzyć drugiego NPCa i po prostu pierwszy przemienia się w tego wielkiego.

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
A jak powiększyć mesha???

I jak zrobić by zmienić hero na kogoś innego???

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
A nie można po prostu stworzyć inny model postaci, i potem w dialogu zmienia odpowiednią zmienną ? :D

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
wybaczcie ale nie znam się na zmiennych  :D

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Pytanie 1: Co zrobić by po dialogu (lub rozdziale) bohater stał się większy?
http://themodders.org/index.php?showtopic=1116&hl=bro%F1

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
dzięki za pomoc, chociaż wciąż nie wiem jak powiększać voby, czy jest w ogóle taka możliwość?

eto

eto

Użytkownicy
-Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
posty1741
Propsy1793
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
  • -Banany pod pokładem? -SĄĄĄĄĄĄ
Jest. Możesz je przeskalować w blenderze bądź 3DS Maxie.

Niespełniony Level Designer z ambicjami, zmęczeniem i brakiem czasu...

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
Ok, dzięki za pomoc, wiem wszystko co chciałem

kazzam

kazzam

Użytkownicy
Tester GWW
posty212
  • Użytkownicy
  • Tester GWW
co do teleportów.sam robie dosć dużego moda(mam juz 2 pelne obozu,okolo 50 npc,głowne postacie maja kwestei dialogowe,rozmowy,dałem 10 prostych misji) i mam zamiar dać w GD(g2nk) sieć teleportacyjną ale to co jest w Jarkendarze.jeśli chcesz zrobić coś takiego na początek zobacz jak to wyglądam tam,mi pierwsza próba nie wyszła ale będe sprawdzał dalej.

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
Cytat: kazzam link=topic=6119.msg53438#msg53438 date=Jun 18 2009, 11:10 AM\'
co do teleportów.sam robie dosć dużego moda(mam juz 2 pelne obozu,okolo 50 npc,głowne postacie maja kwestei dialogowe,rozmowy,dałem 10 prostych misji) i mam zamiar dać w GD(g2nk) sieć teleportacyjną ale to co jest w Jarkendarze.jeśli chcesz zrobić coś takiego na początek zobacz jak to wyglądam tam,mi pierwsza próba nie wyszła ale będe sprawdzał dalej.

Mam nadzieję że to dopiero początek, zrób jakieś fajne miasto, zawsze je lubiłem  ;)

kazzam

kazzam

Użytkownicy
Tester GWW
posty212
  • Użytkownicy
  • Tester GWW
zrobie ;)  ale na razie musze 3d maxa sciagna ci nauczyc sie jego obslugi.aktualnie uzyłem do prób świata z MT.ale  prawa autorskie nie pozwalają mi go używać więc będe musiał zrobić własny(jak już się naumiem).

tylko że jakbym chciał to jako moda udostępnić  troche by mi to zajeło.bo dodałem setki nowych broni(naprawde setki nie licząc tych z g1) mnóstwo zbroi,meshy,animacji. do tego elementy swiata jak np obóz sekty z g1 tez mam w g2. choć mam problem z oldworld.przeteksturowała mi się część lochów pod zamkiem,nie moge tego teraz zmienić bo usuną się obiekty,waypointy itp.

ale zobaczymy.chce zrobić coś ala Mroczne tajemnice z tym ze robie to sam,dla nauki modowania gothica i dobrej zabawy a efekty tego wrazie czego dam wam to testowania,ale to dużo zajmie...mam ogromne plany i kupe czasu na to.

Czekam też na twojego moda i na moją role tam :P .wkońcu wygra Dark site ;p

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry