[G1] Ostatnie Starcie 74004 193

O temacie

Autor Sergio

Zaczęty 26.05.2009 roku

Wyświetleń 74004

Odpowiedzi 193

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Żaden z nich. Wszystkie jakieś oklepane i mało innowacyjne.

Vierzba

Vierzba

Użytkownicy
Seba
posty590
Propsy1408
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Seba
Wszystkie trzy. Postępy (kogo zabiliśmy itp.), jakich dokonaliśmy w poprzedniej części mają odbić się na fabule kontynuacji

andryjan

andryjan

Użytkownicy
posty10
  • Użytkownicy
Nr 3 mógłby być ciekawy i inny niż wszystkie mody do tej pory

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk

Kain

Gothic: Ostatnie Starcie
#83 2009-06-01, 17:10(Ostatnia zmiana: 2009-06-01, 17:11)
Żaden z nich. Wszystkie jakieś oklepane i mało innowacyjne.

Dekster moze i oklepane ale numer 3 jest dosc fajny nie sądzisz?? Może ja sie nie znam ale mi sie wydaje fajny. Dlaczego? Ponieważ taki mod co mozesz miec coś wspólnego(w sensie, że np. podwładni) z orkami i innymi istotami zła jest tylko jeden (chyba) a nazywa sie Bumshack (dobrze pisze??) no ale tam wszystko jest związane z orkami i jednym smokiem a więc też nie do końca to samo ;p
A więc ja głosuje jakby co na numer 3 :D

Gother

Gother

Użytkownicy
Nieskromny Mistrz Gothica
posty452
Propsy257
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Nieskromny Mistrz Gothica

Gother

#84 2009-06-01, 17:44(Ostatnia zmiana: 2009-06-01, 17:45)
Pierwszy, zdaje się, był mój. Drugi też. No i poza całym tym Sergio, trzeci też.
Oddaję głos na nr 3, bo fajnie jest być złym i nasyłać potwory na te głupie dwunogi-ludzi :D
Pamiętaj o wprowadzeniu możliwości znęcania się nad podwładnymi.

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk

Kain

#85 2009-06-01, 17:52(Ostatnia zmiana: 2009-06-01, 17:54)
Pamiętaj o wprowadzeniu możliwości znęcania się nad podwładnymi.

O taa... to by było dobre :D  ale żeby liczba poddanych nie malała tylko żeby sie respili, no oczywiscie oprocz tych z imionami (dla tych co ciężko czają ;p  to ci główni był nim w oryginalnej jedynce[i dwójce też;p ] np. Diego) ;)

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Nr3 jakby G3 Xardas.

Kain

Kain

Użytkownicy
RAP-Fanatyk
posty311
Propsy100
  • Użytkownicy
  • RAP-Fanatyk
Nie wiem nie grałem w G3, ale ja sądzę inaczej, a mianowicie, że jest to bardzo fajny pomysł :D

Cien

Cien

Użytkownicy
posty32
  • Użytkownicy
Pomysł nr. 3 Fajnie by było nie ratować znowu świata.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Pod koniec G2 Xardas przejął moc smoka-ożywieńca (czyli moc Beliara), w G3 zbudował sobie armię z orków i podbił cały kontynent.

Sergio

Sergio

Użytkownicy
Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy
  • Główny scenarzysta, skrypter i założyciel teamu

Sergio

#90 2009-06-01, 19:30(Ostatnia zmiana: 2009-06-01, 19:33)
No dobra, od razu widać że wygrywa nr. 3, postaram się bardzo rozwinąć motyw pojawiania się żołnierzy, znęcania nad swoimi jak i ofiarami itp.
Bohater prawdopodobnie będzie trochę większy niż normalny człowiek, z fajną zbroją, toporem trzymanym w jednej ręce ( czego nie jestem pewien ) o właściwościach podobnych do siewcy strachu z ostatniego starcia.
Do naszej dyspozycji będą oczywiście nie tylko orkowie ale najróżniejsze sługi zła.

Dziękuję za pomoc w podjęciu decyzji.
Moda postaram się skończyć jak najszybciej ale nie liczcie że skończę do końca czerwca   :D  
bo chcę go bardzo dopracować.

Pozdrawiam.

Pod koniec G2 Xardas przejął moc smoka-ożywieńca (czyli moc Beliara), w G3 zbudował sobie armię z orków i podbił cały kontynent.

Po pierwsze smok ożywieniec nie miał całej mocy Beliara tylko jej część a po drugie Xardas nie zbudował sobie armii orków tylko sprytnie ich podszedł pomagając im.
Przynajmniej taka jest moja opinia na ten temat Dexterku, i nie mów że moje pomysły są oklepane bo nie wiesz co mam zamiar w nich wprowadzić.

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Pietrek

Pietrek

Użytkownicy
posty98
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Pietrek

#91 2009-06-01, 19:33(Ostatnia zmiana: 2009-06-01, 19:35)
z fajną zbroją
No leżę i kwiczę. :D

W każdym razie, życzę powodzenia przy tworzeniu moda.

PS Byłbym zapomniał.
"Mod zapowiada się ciekawie, na pewno w niego zagram."
hick12
;p

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

#92 2009-06-01, 19:39(Ostatnia zmiana: 2009-06-01, 19:40)
Dexterku
Po pierwsze - nie zwracaj się tak do mnie.

i nie mów że moje pomysły są oklepane bo nie wiesz co mam zamiar w nich wprowadzić.
Mówię, bo to, co pokazałeś, no jest oklepane.

Po pierwsze smok ożywieniec nie miał całej mocy Beliara tylko jej część
A co to za różnica?

a po drugie Xardas nie zbudował sobie armii orków tylko sprytnie ich podszedł pomagając im.
Jedna cholera, ale władał tymi wojskami i podbijał.

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy

Sergio

#93 2009-06-02, 07:40(Ostatnia zmiana: 2009-06-02, 07:55)
Po pierwsze - nie zwracaj się tak do mnie.

Nie będę jak przestaniesz wreszcie wszystko krytykować.

Mówię, bo to, co pokazałeś, no jest oklepane.
No dobra, tu akurat masz rację.

A co to za różnica?
Jest różnica, bo gdyby Xardas przejął całą moc Beliara to bohater nie miałby szans go później zabić a on nie musiałby wykorzystywać orków bo miałby własną armię ciemności.

Jedna cholera, ale władał tymi wojskami i podbijał.
Nie władał nimi tylko na nie wpływał ( nie mógł im narzucić wszystkiego ).

I tak ogólnie myślę że powinniśmy to zakończyć bo wykracza to po za temat.

Cytat: Kain link=topic=5947.msg52101#msg52129 date=Jun 1 2009, 05:52 PM\'
O taa... to by było dobre :D  ale żeby liczba poddanych nie malała tylko żeby sie respili, no oczywiscie oprocz tych z imionami (dla tych co ciężko czają ;p  to ci główni był nim w oryginalnej jedynce[i dwójce też;p ] np. Diego) ;)

Respić się mogą ale trzeba by było ich regularnie wysyłać do walki bo inaczej nazbierało by ich się za dużo i zawiecha.

Zachęcam do oglądania mojego kanału na youtube, może nie jestem teraz jakimś mistrzem ale rozkręcam się. Hit na ten moment: http://www.youtube.com/watch?v=vzOXV0Nb658 Dla wszystkich tych którzy nie mają nic przeciw porcji śmiechu w oparciu o gothic.

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
Nie będę jak przestaniesz wreszcie wszystko krytykować.
Rozjebałeś mnie :D . Dlaczego mam nie krytykować? Zauważ, że ja nie piszę "mod jest do dupy, zjebałeś sprawę", ale staram się argumentować swoje wypowiedzi.

Jest różnica, bo gdyby Xardas przejął całą moc Beliara to bohater nie miałby szans go później zabić a on nie musiałby wykorzystywać orków bo miałby własną armię ciemności.
Czyli wg. twojego moda wcielimy się w niezniszczalnego bohatera?

Nie władał nimi tylko na nie wpływał ( nie mógł im narzucić wszystkiego ).
Czyli władał nimi. W wojsku też dowódca nie narzuciłby wszystkiego, to normalne.

I tak ogólnie myślę że powinniśmy to zakończyć bo wykracza to po za temat.
Dyskusja o twoim modzie jest wykroczeniem poza temat?

kazzam

kazzam

Użytkownicy
Tester GWW
posty212
  • Użytkownicy
  • Tester GWW

kazzam

#95 2009-06-02, 14:38(Ostatnia zmiana: 2009-06-02, 14:56)
wybaczcie że się wtronce ale on nie pisał o swoim modzie tylko odpowiedział na "Pod koniec G2 Xardas przejął moc smoka-ożywieńca (czyli moc Beliara), w G3 zbudował sobie armię z orków i podbił cały kontynent."

więc niema tu ani słowa o jego modzie tylko o g2 i g3!!!! więc jak cholera zmieniasz temat!

i co do twojego ostatniego posta to jak mozesz porównywać wojsko z normalnego świata z grą?? to niedorzeczne,jakby to była jeszcze jakaś super gra wojenna z świetna si to aj rozumiem ale gothic...

a żeby oftopu nie bylo. to modyfikacja nr 1 całkiem fajna,nie ma to jak w epickim starciu walczyć z samym beliarem :D

i dobrze że wybrano opcje "3" będzie to jakieś odbicie się od strony dobra,staniemy teraz po ciemnej stronie mocy i pokazemy na co nas stać :D

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444

Retsked

#96 2009-06-02, 14:53(Ostatnia zmiana: 2009-06-02, 14:55)
No właśnie! Jak mogę porównywać GRĘ do REALNEGO ŚWIATA? Niedorzeczne.

więc niema tu ani słowa o jego modzie tylko o g2 i g3!!!! więc jak cholera zmieniasz temat!
No!!!! Przecież to nie jest mod do Gothica!!!!!!! Jak cholera zmieniam temat!

kazzam

kazzam

Użytkownicy
Tester GWW
posty212
  • Użytkownicy
  • Tester GWW

kazzam

#97 2009-06-02, 15:00(Ostatnia zmiana: 2009-06-02, 15:10)
No właśnie! Jak mogę porównywać GRĘ do REALNEGO ŚWIATA? Niedorzeczne.

No!!!! Przecież to nie jest mod do Gothica!!!!!!! Jak cholera zmieniam temat!

hahaha,pomyśl co właśnie powiedziałeś.to jest temat o jego modyfikacji gothic:ostatnie starcie

on mówi o swojej modyfikacji a ty najpierw o xardasie i g3, on odpowiada ci na tego xardasa i g3 bo widzi ze sie myslisz, ty myslisz ze on mowie os wojej modyfikacji i gubiąc się w swoim  mylisz g3 z jego modem a potem jeszcze coś o  szachowaniu w realnym wojsku.... troche dziwne niesądzisz? :D

edit:nie niezrobiłem of topu bo odpowiedziałem tylko no twój kolejny post w którym piszesz nie na temat.
ja się wtrącam? to twój temat czy jego? on uwqaża że tylko krytykujesz o czym świadczy post który jest troche wyżej,więc to chyba ty się wtrancasz do jego roboty,próbujesz pochwalić się wiedzą o gothicu(choć narazie o koncu g2 i początku g3 głupoty napisałeś).a żadnego twojego pytania do niego niewidze jakoby cie ten mod interesował.jeśli chcesz z nim się kłucić że coś ci się nie podoba to priv messagei albo odczyta albo nie,a tu się robi przez to tylko!! spam!

Retsked

Retsked

Użytkownicy
Jam jest 444
posty1533
Propsy61
  • Użytkownicy
  • Jam jest 444
To teraz ty łamiesz zasady, gdyż ten post był NIE NA TEMAT.

No sorry bardzo, ale ja po prostu wdaję się w dyskusję, bo ciekawi mnie temat. To normalne, że czasami odbiegamy od głównego tematu, ale cały czas obracamy się wokół jednego punktu, jakim jest jego mod. Dużo ma to wspólnego z Gothicem, sam przyznasz.

Ja się nie mylę. To ty się wpierdalasz w naszą dyskusję. Ja nie robię tego ze złości, czy wścibstwa. Chcę porozmawiać.

Sergio

Sergio

Użytkownicy
posty449
Propsy12
  • Użytkownicy

Sergio

#99 2009-06-02, 16:35(Ostatnia zmiana: 2009-06-02, 16:43)
Dobra, uspokójcie się.
Napiszę dla odmiany coś na temat.

Skoro wybraliście nr.3 to musicie się przygotować że fabuła będzie mniej rozbudowana niż w przypadku np. nr.1 Czy jesteście na to gotowi? Muszę szczerze powiedzieć że taki mod nadaje się bardziej na krótką rozgrywkę w której chodzi po prostu o czerpanie frajdy z niszczenia wszystkiego niż o rozwiniętą fabułę. Dlatego postanowiłem że zrobię modyfikacje nr 1 i 3.
Obie będą ze sobą ściśle powiązane, będzie można stanąć po jednej i po drugiej stronie frontu.
Powinno być ciekawie.

I mam do was taką prośbę, próbowałem na wiele sposobów i mimo to nie mogę się uporać z wstawianiem waypointów (przy ostatnim starciu wykorzystałem już istniejące).
Jeżeli bylibyście tak dobrzy to proszę o napisanie mi np. na pv jak wy wstawiacie waypointy.
Będę bardzo wdzięczny.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry