Sprawy związane z Forum 888260 2604

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 888260

Odpowiedzi 2604

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
Jak jest tu jeszcze tajny poziomek to niech jakiś admin da mi dostęp, muszę coś looknać.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Pytałem Żydunka ile kosztuje opłata serwera i na ile to trwa ale nie odpowiedział. Powiedział że opłacił serwer.
Jak rozumiem to chcesz bana? Głupi frajer....

Kazz olał sprawę opłacenia domeny, dlatego forum nie było dostępne. Finalnie wyszło że ja opłaciłem także domenę, dane do przelewu ogarnął Aztek. Tak jak ktoś wspomniał koszt koło 74 zł.

A dla wiadomości innych kozojebców podobnych do żelazka, serwer to koło 400 zł, właściwie nie mam na nim już nic, mógłbym mieć to wszystko głęboko w dupie. Albo przenieść całość na jakiś śmieciowy serwer, dać dostęp do zarządzania i opłacania i martwcie się o to że forum zamula i nic nie chce działać...

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Zdunek

Zdunek

Administrator
Ken'Udz mistrz stali i runy
posty671
Propsy132
Profesjabrak
  • Administrator
  • Ken'Udz mistrz stali i runy
Jak jest tu jeszcze tajny poziomek to niech jakiś admin da mi dostęp, muszę coś looknać.
Tajny dział jest, w  archiwum, tylko nie wiem jak nadać uprawnienia bez mieszania w grupach, żeby nie zburzyć aktualnej struktury grup i administrowania. Zajmie się tym ktoś?

Po co utrudniać coś co jest proste?

Agencja Interaktywna - CreaWeb.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Najprościej to dać admina :D Żadna grupa nie ma dostępu do działu. :D

Już powinieneś widzieć. :D

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Pytałem Żydunka ile kosztuje opłata serwera i na ile to trwa ale nie odpowiedział. Powiedział że opłacił serwer.
Jak rozumiem to chcesz bana? Głupi frajer....

Kazz olał sprawę opłacenia domeny, dlatego forum nie było dostępne. Finalnie wyszło że ja opłaciłem także domenę, dane do przelewu ogarnął Aztek. Tak jak ktoś wspomniał koszt koło 74 zł.

A dla wiadomości innych kozojebców podobnych do żelazka, serwer to koło 400 zł, właściwie nie mam na nim już nic, mógłbym mieć to wszystko głęboko w dupie. Albo przenieść całość na jakiś śmieciowy serwer, dać dostęp do zarządzania i opłacania i martwcie się o to że forum zamula i nic nie chce działać...

Psizdutku to 400 na tm na ile? Do końca roku. Jeśli tak to daj znać to za rok mogę opłacić.

A i weźcie sobie wsadźcie te statusy obserwowany do odbytnicy. Niczym mnie nie zastraszycie, nędzarze.

shergar

shergar

The Modders
Darth Revan
posty872
Propsy1303
Profesjabrak
  • The Modders
  • Darth Revan
No już widzę, dzięki. Tylko, że tam nie ma nic z tego co chciałem znaleźć, możecie mi już wyłączyć uprawnienia.

Każda podróż zaczyna się od pierwszego kroku... Ale to nie cel podróży kształtuje ludzką duszę, tylko droga, która do niego zmierza...

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Odebrane uprawnienia. Skoro nie ma tam czego szukasz, to albo nie było, albo coś nie tak poszło przy konwersji bazy. :D

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Tituf

Sprawy związane z Forum
#1187 2014-08-18, 22:29(Ostatnia zmiana: 2014-08-18, 23:21)
Znaki specjalne a właściwie polskie literki typu ą, ę, ż, ź itp wyglądają u mnie jakby nie były z tego samego stylu co pisany tekst. Normalka, czy u mnie bajzel?
no tak, pozwalałem stronom ustawiać sobie czcionkę... dzięki!

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U ciebie, u mnie jest dobrze. Zarówno na chrome jak i bodaj na firefoxie.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Postuluję o zakazanie Aztekowi zamykania forum, dopóki nie poprawi błędu w banerze. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To nie forum dla pedałów. Oddalam.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Dacie radę zrobić by shoutbox był widoczny tylko od 100 propsów zdobytych poza działami gothiczkowymi? 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ej, ej nie przesadzajmy z SB. Ale uważam, że to nie jest głupi pomysł, żeby od jakiegoś progu postów SB był dostępny. 

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Bosh uczepiliście się tego Memoriusa jak rzep do psiego ogona...
Chodzi mi o to, że można tym sposobem zmniejszyć chociażby pytania nowych uzytkowników, którzy chcą więcej coś o modzie albo po prostu pozbyć się idiotów

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1729
Propsy2216
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przeważnie ci którzy piszą o modach w sb to heheszki użytkownicy będący na forum od dłuższego czasu. Poza tym od takich spraw mamy Azteka, który zawsze wie jak sobie poradzić z nadmiarem dyskusji związanych z tematyką forum.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Bosh uczepiliście się tego Memoriusa jak rzep do psiego ogona...
Chodzi mi o to, że można tym sposobem zmniejszyć chociażby pytania nowych uzytkowników, którzy chcą więcej coś o modzie albo po prostu pozbyć się idiotów
Po co? Ten, co nie widzi zakazu dostaje bana i po problemie.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No nie wiem, nie wiem. Widziałem juz parę(naście) przypadków co ludzie robili konto i pierwsze pytanie na SB:
"ej kiedy wyjdzie czas zaplaty???????"
itp.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
I co z tego? Zróbmy tu sobie od razu reżim ala kurwa elektroda: dodajmy punkciki reputacji za które można zakładać nowe tematy, ale trzeba je nabić mówiąc mądrze w innych tematach.

To forum jest wystarczająco mało żywe nawet z pytaniami nowych użytkowników chcących wiedzieć więcej o modzie oraz z idiotami. Nie potrzebujemy dodatkowo ograniczać możliwości wypowiedzi nowym userom.

0 użytkowników
Do góry