Sprawy związane z Forum 895981 2604

O temacie

Autor Thoro

Zaczęty 29.01.2008 roku

Wyświetleń 895981

Odpowiedzi 2604

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
No też to chciałem zrobić. Ale pewna użytkowniczka forum wordofplayers.de  zagroziła nam i zaprzeczyła wszystkiemu :) Stąd tematy trafiły do kosza.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Pewnie się boi konsekwencji, zresztą ty też powinieneś, chociaż wątpię, żeby Piranhi chciało się babrać w tej sprawie.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
ja się niczego nie boję. Mam tyle pieniędzy że mogę pokryć wszelakie koszty związane z przeciekiem :)

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
ja się niczego nie boję. Mam tyle pieniędzy że mogę pokryć wszelakie koszty związane z przeciekiem :)

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)

Sorry, Psim. Ten żart też przestał już być śmieszny.

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Tak tylko dodam, że byłem za wypierdoleniem tego tematu od dłuższego czasu, a kiedy zaczęło się robić ciekawie i wreszcie było co czytać, został zamknięty 😡

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Zaraz co? Ta Lali grozi nam? A co z tym ma tm wspólnego? Tok myślenia niektórych mnie poraża, hello odpowiedzialność zbiorowa my old friend.
Nie żeby mi zależało na temacie, wręcz przeciwnie. Po prostu ta sytuacja jest żałosna.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Zaraz co? Ta Lali grozi nam? A co z tym ma tm wspólnego? Tok myślenia niektórych mnie poraża, hello odpowiedzialność zbiorowa my old friend.
Nie żeby mi zależało na temacie, wręcz przeciwnie. Po prostu ta sytuacja jest żałosna.

Mam wrażenie, że po prostu Psimek coś skopał, gdy do niej pisał z przeprosinami i teraz myśli, że to całe tM jest winne tej zbrodni.  :lol2:

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Też mnie to zastanawia i śmieszy mnie, że pewna modderka zagroziła nam, całemu forum? Może grozić sobie pojedynczym osobom, a nie forum.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
@Adanos, @Kazzmir i reszta - cóż, pozostaje mi tylko przyznać mój błąd. Miałem nadzieję że wątek będzie kręcił się głównie wokół zdobytych informacji i tym co zyskuje w ten sposób modding. Gdyby te pliki ujrzały światło w uczciwy sposób, byłyby nieocenionym skarbem. Teraz już jednak wiemy że tak z pewnością nie było. Mogę przywrócić stan wątku do momentu poinformowania do wycieku i zamknąć go jeśli uważacie że tak będzie lepiej.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Paradoksalnie, to teraz zrobiło się najbardziej ciekawie. ;) Przywracanie częściowego tematu i jego zamknięcie mija się chyba z celem. Dla mnie najlepsze by było napisanie podsumowania o całym wycieku, wyjaśnienie i rozwianie wszelkich wątpliwości beza domysłów i pomówień. Z chęcią usłyszę także opinie innych użytkowników na ten temat. :)

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jakby ktoś był ciekaw, wątek Gothic Sequel poszedł w kibel. Okoliczności wycieku tej gry mówią o naszych rodakach tak tragicznie, że należy pójść za śladem WorldOfGothic.de i przestać to tolerować. Ze skargami zgłosiło się parę osób z kraju i zagranicy, mówiąc o pomówieniach wobec nich w dyskusji o korzeniach wycieku.
Ja i Kazz zamknęliśmy ten temat kilka miesięcy temu stwierdzając,

No chyba chciałeś powiedzieć "Ja, Simen i Kazz"... :D
Te groźby są gdzieś umieszczone czy coś? Swoją drogą tolerowanie takiego użytkownika jak Psimgoth na forum, szczególnie po czymś takim zakrawa o kpinę.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
No chyba chciałeś powiedzieć "Ja, Simen i Kazz"... :D
Te groźby są gdzieś umieszczone czy coś? Swoją drogą tolerowanie takiego użytkownika jak Psimgoth na forum, szczególnie po czymś takim zakrawa o kpinę.
Przepraszam, że o tobie zapomniałem. :D

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Sprawy związane z Forum
#2413 2017-11-12, 16:41(Ostatnia zmiana: 2017-11-12, 16:49)
Paradoksalnie, to teraz zrobiło się najbardziej ciekawie. ;) Przywracanie częściowego tematu i jego zamknięcie mija się chyba z celem. Dla mnie najlepsze by było napisanie podsumowania o całym wycieku, wyjaśnienie i rozwianie wszelkich wątpliwości beza domysłów i pomówień. Z chęcią usłyszę także opinie innych użytkowników na ten temat. :)
Dla mnie to wygląda tak: członkowie community z Niemczech, Polski i Rosji dostali po jednej kopii nigdy nie publikowanego, mitycznego porzuconego sequela Gothic I, celem umożliwienia stworzenia modów opartych o jego zawartość. Firma nie ma z tym problemu dopóki sprawa pozostanie poufna, a wiedza o plikach pozostanie chroniona jako asset intelektualny wewnątrz zespołów tworzących wyróżniające się modyfikacje na ten temat w każdym z krajów. Trochę jak to że modderzy tworzący bugfixy do G3 dostali dostęp do źródeł i toolingu.
Po miesiącach, a nawet latach tego jak pliki były rzetelnie chronione w społeczności niemieckiej i rosyjskiej, dostał je koleś z Polski. Zaraz potem wysłał je YouTubowemu trollowi w celu opublikowania ich poprzez jego kanał. Co do tego czy powinniśmy tolerować go na forum, trudno się z wami nie zgodzić.

Co do wątku... razem uzbierało się na ten temat ok 70 stron. To jeden z głównych skoków życia forum w ostatnim czasie, pomimo że post na Facebooku wisiał tylko jeden dzień. Nie wszystkie były złe. Szkoda że zakończenie przekreśliło wszystko.

hastor

hastor

Użytkownicy
<tu podaj nazwę własnej modyfikacji>
posty24
Propsy40
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • <tu podaj nazwę własnej modyfikacji>
Jedna typiara ma pretensje o tematu Sequela na polskim forum. Co to w ogóle zmieni, jak temat się skasuje? Równie dobrze, ja mogę wbić na niemiecki forum i naskarżyć się, że ona mi się nie podoba, to rozumiem że mnie się bezgranicznie posłuchają i ją zdegradują? Dziwi mnie to, bo temat o Sequelu nie miał linków do pobrania jego, ani nic z tych rzeczy. Pod koniec była przecież kłótnia z Psimgoth'em i tyle. Chyba, że mnie coś ominęło i faktycznie było coś grubego, że trzeba było kasować

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Parę pokasowanych postów było, po prostu Psimek był zbyt rozwiązły.

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
W poniższych tajnych działach od bardzo dawna nie ma żadnej aktywności. Nie dostałem też odpowiedzi na umieszczone w nich pytania czy można je przenieść do archiwum. Jeśli ktoś zna taki powód dotyczący któregokolwiek z poniższych, niech da znać. W przeciwnym razie wkrótce je przeniosę (nie będą już dłużej dostępne bez pomocy administracji, ale niczego nie kasujemy).

The Modders (@orcwarrior)
Labirynt (@Gornos)
p01r (@Zagłoba, @Quatrosss)
Soulfire (@Dark)
Zapomniane Miasto (@redfessor)
Anonymous Modders (@Leiwark, @Reigh)
O.D.A.L. (@Kazzmir)
Riquer Team (@Vanarius)

Jakby ktoś był ciekaw, to obecnie w archiwum tajnych działów mamy:
RaveN Studio, DarkModders, Wyspa Khorinis Team, Quest Pack Team, Z życia złodzieja II, White&Red Group , Czas Honoru, Angielska wersja Złotych Wrót, Beta testy Złotych Wrót, Poziomkaz, Immortals, Gother Mod, Jogobella Team, Gniew Beliara Team, Square Crusaders/Muzykanci, Tajny Dział Nordmarians Team, Piaski Tandoru, Umbilivium, Rzeka, Ściśle Tajne, Unhumanteam, Amatorski projekt RPG, [Unity3D] RPG Project, Stalker, Projekt Thora i OR'a, Hot modding team, Forumowe RPG, CodeName.Reborn, Ściśle tajny dział Siekacza, Wyspa, Bractwo Spolszczenia, Eternal Modding.

Aktywne obecnie tajne działy to:
Lord of the North
Złote Wrota
Team of Gods
OTO POLSKA
The Sect
DreamVader 2

Przypominam że tajny dział (subforum nad którym ma się pełną władzę i można dodawać / usuwać z niego ludzi) dostaje się właściwie na każdą prośbę - wystarczy że obieca się że będzie próbowało robić się tam coś pożytecznego a admin w to uwierzy.

Kelten

Kelten

posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
Powiało nostalgią aż mi się smutno na sercu zrobiło 😞
Czy ten forumowy projekt RPG to było coś podobnego do D&D?

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5239
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Tak, ściśle rzecz biorąc chodziło o granie w D&D 3.5 przez forum / specjalnie postawiony czat z możliwością rzucania kośćmi. Nie mogliśmy znaleźć Mistrza Gry. Zainteresowany byłem ja, Wowoz, Elvans, Buła, Kazzmir, Królik, Tosya, Faren, Rysa, Nouwak i Harris. KolegaZWojska, Maybe, Vierzba, Ogrodnik i Żelazko odzywali się w dziale, ale nie byli oficjalnie na liście graczy.

Jakby ktoś się podjął prowadzenia (użycie scenariusza-gotowca mile widziane) to można wskrzesić inicjatywę ;)

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Jakby ktoś był ciekaw, to obecnie w archiwum tajnych działów mamy:
RaveN Studio, DarkModders, Wyspa Khorinis Team, Quest Pack Team, Z życia złodzieja II, White&Red Group , Czas Honoru, Angielska wersja Złotych Wrót, Beta testy Złotych Wrót, Poziomkaz, Immortals, Gother Mod, Jogobella Team, Gniew Beliara Team, Square Crusaders/Muzykanci, Tajny Dział Nordmarians Team, Piaski Tandoru, Umbilivium, Rzeka, Ściśle Tajne, Unhumanteam, Amatorski projekt RPG, [Unity3D] RPG Project, Stalker, Projekt Thora i OR'a, Hot modding team, Forumowe RPG, CodeName.Reborn, Ściśle tajny dział Siekacza, Wyspa, Bractwo Spolszczenia, Eternal Modding.

Co do zaznaczonego przeze mnie projektu muszę od razu rozwiać wątpliwości- nie jest to projekt ani Azteka, ani o Azteku i też jestem tym faktem zawiedziony.  ;=(

Swoją drogą nawet te nieudane projekty(w przypadku niektórych to w sumie sam research był, do prób realizacji nie doszło) potrafiły stanowić cenną wartość dla rozwoju umiejętności.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

0 użytkowników
Do góry