Za design wąty do games workshopa - model jest wierny w 98%. Poza tym nie wiem gdzie ty widzisz zwykłe boxy

. A za AO wąty do Autodeska za renderer, chociaż i tak wygląda świetnie jak na SSAO

.
Za niespełnione obietnice wyborcze przepraszam, ale się niesamowicie napracowałem przy tym modelu, to się nie dziw, że pod koniec pracy byłem podjarany

. Na shoucie pisałem o bardzo późnych godzinach i myślałem, że to co tam pisze przeczyta jedna, może dwie osoby. Nie byłem świadom ogromu zjawiska

. Cóż... pierwszy model nad którym spędziłem koło miesiąca faktycznej pracy po kilka godzin . I żadnego "zapowiadałeś więcej niż dostaliśmy" - nie zapowiadałem nic konkretnego, obniżenia VATu nie będzie

.
Za używanie offline'owego renderera się nie brałem bo się na nich nie znam, a skoro na moim sprzęcie obecnie obraz się renderuje kilka sekund w realtime'owym rendererze (2k x 2k), to raytracera się bałem odpalać(cholera wie ile promieni musiałbym odpalić, żeby uzyskać dobry efekt). Mógłbym z niego wykręcić lepsze AO, może ładniejsze cienie. Ale to jest pokazówka modelowania a nie prezentacja różnych technik uzyskiwania efektu Ambient Occlussion, więc sobie odpuściłem dodatkową zabawę. Gdyby była to byście jeszcze dostali co najmniej kilkudziesięciostronicowego pdf'a opisującego różne algorytmy ;). Jak Ci zależy, to tu masz
stary papiur od NVidii o SSAO . Miłego czytania

. A tak na serio... jak mi czas pozwoli to może obadam obsługę jakiegoś raytracera. Scanline'a nie znam, w Mayi mam tylko Mental-Ray'a. Mam nadzieję, że jest ok

.