Spacer - Volation 3225 10

O temacie

Autor axevo

Zaczęty 14.05.2020 roku

Wyświetleń 3225

Odpowiedzi 10

axevo

axevo

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka. Pooglądałem tutoriale od Czipa17, poczytałem sporo tutków tutaj. I non stop mam ten sam problem. Jako że modduje tez inne gry, stwierdziłem ze spróbuję i tutaj podobnie rozwiazac problem. Stworzyłem NPC na podstawie Albrechta, palladyna z Gothica 2. Najlepsze jest to, ze wyrzuca mi błąd o rutynę z linijki 54, która fizycznie nawet nie istnieje. Ponadto, gdy pomijam to i lecę dalej i wyskakuje Access Violation. I teraz tak:
Lecę na windows 10. Pobrałem Gothic 2 fix 2.6.0.0
Playerkit 2.6
Systempack 1.8
G2MDK
I skrypty przetłumaczone. Co sugerujecie dalej?

N1kX

N1kX

Użytkownicy
posty93
Propsy15
ProfesjaTłumacz
  • Zbanowany
Będzie dobrze, jeśli pokażesz kod stworzonego NPC

Patrix9999

Patrix9999

Użytkownicy
posty127
Propsy38
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kompilujesz skrypty przez spacera?
Na początek może spróbuj uruchomić parsowanie przez Gothic Starter Mod, zaznaczając opcje "reparse scripts".

Poza tym, jeśli chcesz, by ktoś ci pomógł przy błędzie, musisz na temat tego błędu więcej powiedzieć.
Co to za błąd? W jakim wywala pliku? Pokaż czy faktycznie linia w tym pliku nie istnieje, albo wyślij ten plik.

axevo

axevo

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Będzie dobrze, jeśli pokażesz kod stworzonego NPC

https://pastebin.com/bkRHLa7z
Kompilujesz skrypty przez spacera?
Na początek może spróbuj uruchomić parsowanie przez Gothic Starter Mod, zaznaczając opcje "reparse scripts".

Poza tym, jeśli chcesz, by ktoś ci pomógł przy błędzie, musisz na temat tego błędu więcej powiedzieć.
Co to za błąd? W jakim wywala pliku? Pokaż czy faktycznie linia w tym pliku nie istnieje, albo wyślij ten plik.
Próbowałem też przez gothic starter mod.

N1kX

N1kX

Użytkownicy
posty93
Propsy15
ProfesjaTłumacz
  • Zbanowany
Nie ma błędu w pliku. Być może wystąpił błąd w przetłumaczonych skryptach. Możesz wysłać skrypty w prywatnych wiadomościach? Pomogę rozwiązać problem.

axevo

axevo

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@N1kX Poszło pv

bogu9821

bogu9821

Użytkownicy
posty407
Propsy185
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Istnieje po prostu już rutyna o nazwie Rtn_Start_100 w innym pliku i dlatego masz ten błąd.
A poza tym zaleca się dawać unikalne ID dla npc i jbc to rutyna musi mieć ID npcta, tak na przyszłość.
Takie samo ID, jak i rutynę ma Xardas.

while(false) Do();

axevo

axevo

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@bogu9821
Nic nie pomogło. CZy to normalnie spacerem czy gothicstarterem :/
Id zmieniłem na  10000

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Zwykłe skrypty parsuj Gothicstarterem. Z kolei ja też nie widzę w twoim skrypcie żadnego błędu, co najwyżej nieścisłość w instance względem ustawionej gildii (gildię dałeś PAL, a ustawiłeś jakieś BIA). Czasem jest tak, że przy kompilowaniu pokazuje błąd w nie tej linijce co trzeba (na przykład jedną wyżej lub niżej).

Weź ustaw zspy na 10, spróbuj skompilować i wklej treść błędu (zdjęcie najlepiej). Daj także z logu zSpy.

axevo

axevo

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Sposób od @Fabio  zadziałał. Dzięki wielkie :)
Można zamknąć.

N1kX

N1kX

Użytkownicy
posty93
Propsy15
ProfesjaTłumacz
  • Zbanowany
00:17 Fatal:-1 U:PAR: Redefined identifier : RTN_START_100 ( line 54 ) .... <zParser.cpp,#599>

Jak napisano powyżej, błąd w nadpisanej funkcji. ID jak i nazwy rutyny nazywać unikatowe, np. id 102.
id          = 100; -> id          = 102;
FUNC VOID Rtn_Start_100 () -> FUNC VOID Rtn_Start_102 ()

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry