[AB] Pytania i problemy techniczne 199489 779

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 1.03.2019 roku

Wyświetleń 199489

Odpowiedzi 779

outlander

outlander

Użytkownicy
posty457
Propsy226
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
No na 60 fps blokuje synchronizacja pionowa. Poszukaj w ustawieniach DX11. Może coś tam będzie.

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy

frans

Krytyka na FPSy.
#541 2020-05-20, 11:32(Ostatnia zmiana: 2020-05-20, 11:44)
@Avallachowy Psimek Czy zdajesz sobie sprawę z tego, że Returning to darmowa modyfikacja, stworzona przez małą grupkę zajawkowiczów? Zachowujesz się, jakbyś zapłacił $60 za grę i niespodziewanie przeżył wielkie rozczarowanie. Mod jest momentami nielogiczny i głupi, ale to nie jest tripleA tworzony przez kilkaset osób, gdzie pracują profesjonaliści. Myślę, że warto docenić tą rosyjską ekipę i zdać sobie sprawę ile pracy jest potrzebne, w stworzenie podobnego projektu, w szczególności na drewnianym silniku Gothica. Jak w sklepie spróbujesz czegoś za darmo, to też wydzierasz się na ekspedientkę, bo coś Ci nie posmakowało? xD

Uspokój się, chłopie.

PS. Nie zakładaj nowego tematu na swoje żale. Już taki powstał, a nazywa się: "[AB] Pytania i problemy techniczne".

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Oczekiwanie rozsądnego, dojrzałego zachowania od Psimgotha :F
Sorry, nie mogłem się powstrzymać. Już wychodzę.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

reveen

reveen

Użytkownicy
posty29
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie pasuje Ci to nie graj xD Jaki masz problem. Mod jest oznaczony jako WIP, nie wiem czy wiesz co to znaczy + jest za DARMO.

Delph(Delphoxed)

Delph(Delphoxed)

Użytkownicy
posty136
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Doszukiwanie się logiki w modyfikacjach to największy idiotyzm jaki spotkałem. Czego się można spodziewać, przecież sens modyfikacji jest w tym by rozbudzić naszą wyobraźnię i wepchnąć to co uznamy za ciekawe (oczywiście w granicach zdrowego rozsądku). W pełni zgadzam się z przedmówcami, Psimek powinien się uspokoić i jak mu takie drobnostki przeskadzają to nie grać w ogóle w tego typu modyfikacje tylko się zająć swoim ukochanym sekwelem. Pozdrawiam

Avallachowy Psimek

Avallachowy Psimek

Użytkownicy
posty35
Propsy2
Profesjabrak
  • Zbanowany
doszukiwanie się logiki w modyfikacjach to bardzo istotna sprawa. Nie będę robił jakiegoś durnego questa, tylko dlatego żeby mieć większy lvl i zapełnienie w dzienniku nie rozumiejąc jego sensu, no ale whatever.

Post połączony: 2020-05-21, 08:13
@Avallachowy Psimek Czy zdajesz sobie sprawę z tego, że Returning to darmowa modyfikacja, stworzona przez małą grupkę zajawkowiczów? Zachowujesz się, jakbyś zapłacił $60 za grę i niespodziewanie przeżył wielkie rozczarowanie. Mod jest momentami nielogiczny i głupi, ale to nie jest tripleA tworzony przez kilkaset osób, gdzie pracują profesjonaliści. Myślę, że warto docenić tą rosyjską ekipę i zdać sobie sprawę ile pracy jest potrzebne, w stworzenie podobnego projektu, w szczególności na drewnianym silniku Gothica. Jak w sklepie spróbujesz czegoś za darmo, to też wydzierasz się na ekspedientkę, bo coś Ci nie posmakowało? xD

Uspokój się, chłopie.

PS. Nie zakładaj nowego tematu na swoje żale. Już taki powstał, a nazywa się: "[AB] Pytania i problemy techniczne".

Człowieku jest za darmo tak jak mówisz, ale wiesz że Ci profesjonaliści wiele assetów pozabierali z innych modów?

frans

frans

Użytkownicy
posty413
Propsy33
Profesjabrak
  • Użytkownicy

frans

Krytyka na FPSy.
#546 2020-05-21, 10:35(Ostatnia zmiana: 2020-05-21, 10:55)
Człowieku jest za darmo tak jak mówisz, ale wiesz że Ci profesjonaliści wiele assetów pozabierali z innych modów?

Hmm... Nigdzie nie nazwałem ekipy Returninga profesjonalistami, więc nie wiem z czego wynika Twój zarzut. Myślę, że powinieneś jeszcze raz przeczytać moją wypowiedź, może wtedy lepiej zrozumiesz sens.

A co do podbierania assetów m.in. ze Skyrima i innych gier - też mnie dziwi takie podejście. Ani to nie pasuje do settingu Gothica, ani też wizualnie nie wtapia się w resztę moda. Zastanawiam się, czy wynika to z nieskończonego dłubania przy czymś, co dłubania zupełnie nie potrzebuje, czy raczej z braku konceptu na jednolity styl artystyczny, w którym ma zawierać się mod. Ktoś powinienem klepnąć chłopaków w ramię i zasugerować, że jednak ilość nie zawsze równa się jakość... W plikach G1 i G2 jest sporo niewykorzystanych, klimatycznych tekstur np. pancerzy, z których o dziwo robili użytek w R1.0 i to działało. W R2.0 podejście się zmieniło i AB kontynuuje ten niezbyt trafiony kierunek. Patrząc na wstępne screeny z Outfaith, to zapowiada się niezły potworek hehe. Przypomina mi to crapa na Unity, stworzonego z kradzionych assetów, które nie mają ze sobą wiele wspólnego...

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
doszukiwanie się logiki w modyfikacjach to bardzo istotna sprawa. Nie będę robił jakiegoś durnego questa, tylko dlatego żeby mieć większy lvl i zapełnienie w dzienniku nie rozumiejąc jego sensu, no ale whatever.

Post połączony: 2020-05-21, 08:13

Uspokój się, chłopie.

To powiedz mi jedno, skoro nie będziesz robił jakiegoś durnego questa by mieć większy lvl, to po co w ogóle grasz w tą gre? idź se pograj w coś logiczniejszego.

Avallachowy Psimek

Avallachowy Psimek

Użytkownicy
posty35
Propsy2
Profesjabrak
  • Zbanowany
chciałem ograć tylko po to, by móc zrobić film jaki ten mod jest słaby według mnie. Tylko i wyłącznie dlatego. Ale to jest istna katorga.

Grasant

Grasant

Użytkownicy
posty82
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To jest syndrom frustracji wirtualną rzeczywistością. Sam przez to przechodzę kiedy gram w dota 2. Ogólnie to gry komputerowe nierzadko powodują taką reakcje. Jest to psychologia one on one. Polecam zrezygnować z impulsów w naszym zyciu, który wywołują w nas negatywne emocje.

outlander

outlander

Użytkownicy
posty457
Propsy226
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
To co pisze Grasant to bardzo trafny punkt widzenia. Po co zmuszać się do czegoś co wywołuje w tobie negatywne emocje. Jeśli nie potrafisz zmienić swojego nastawienia do Returninga/modów i zaakceptować to jaki ten mod jest to może warto to zostawić? Miałem ostatnio podobną sytuacje z grą Red orchestra 2. Wszyscy pisali jaka to wybitna gra, a mi nie pasowała więc po prostu zrezygnowałem z dalszego grania. To samo można też zastosować do social mediów, których również się pozbywam.

Splash

Splash

Moderator
posty4207
Propsy3409
ProfesjaNierób
  • Moderator
Jak tak patrzę na ten wylew szamba w celu zdobycia atencji pod kolejnym filmem, to chyba dostosuję się do twoich słów z tego tematu:
https://themodders.org/index.php?topic=30437

Jeśli chcecie mnie zbanować to prosiłbym byście zrobili to po premierze.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

nesskiv

nesskiv

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
xD Jak ja uwielbiam wbijać na takie tematy i cisnąć bekę :D Kurde chłopy dawać więcej takich temacików, waszych wypocin czy żale bo to jest lepsze od kabaretów i wiele innych programów mających na celu poprawienie humorku ;)

Avallachowy Psimek

Avallachowy Psimek

Użytkownicy
posty35
Propsy2
Profesjabrak
  • Zbanowany
@Up nie ma sprawy.

Returning 2.0 to bardzo bardzo chujowy mod.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Odkryłeś ciekawostkę roku, ale to tajemnica, o której wszyscy wiedzą xD.

Splash

Splash

Moderator
posty4207
Propsy3409
ProfesjaNierób
  • Moderator
to tajemnica, o której wszyscy wiedzą xD.
I wiedzieli jeszcze na długo przed premierą

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Gajor

Gajor

Użytkownicy
posty63
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam! Zacząłem grę od nawa i zauważyłem problem, który miałem grając wcześniej. Chodzi o to, że niektóre orki po wyciągnięciu broni zawieszają się i się w ogóle nie ruszają. Ktoś wie o co może chodzić. Jak to można naprawić?

Avallachowy Psimek

Avallachowy Psimek

Użytkownicy
posty35
Propsy2
Profesjabrak
  • Zbanowany
Mam pytanie!

Od 3 lat z tego co się orientuje zadanie "Osełka Briana" jest zbugowana. Zadanie idzie wykonać, ale po oddaniu osełki nie wyświetla się komunikat "Zadanie ukończone", ponadto w dzienniku informacja o tym zniknęła, nie ma ani w aktualnych ani w ukończonych. Także w ilości wykonanych zadań skrypt nie nalicza ukończonego zadania.  Drugie zadanie to "zioła dla Constantina". Prawdopodobnie powstały dwa zadania o tej samej nazwie przez co jak przynosimy mu zioła (zadanie na czeladnika) to po raz drugi wykonujemy wcześniej wykonane juz zadanie (zioła dla Constantina - od lestera) przez co licznik nie nalicza zadania i teoretycznie wykonaliśmy dwa razy to samo zadanie. Można grzecznie zapytać dlaczego nikt nie zwrócił na to uwagi?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Bo te rzeczy mogłyby robić za podręcznikową definicję nieistotnych pierdół, a mod nadal ma liczne faktyczne bolączki, które nie zostały zlikwidowane?

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3699
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Odkryłeś ciekawostkę roku, ale to tajemnica, o której wszyscy wiedzą xD.
ALE NIE WSZYSCY WIDZIELI NOWY FILM O RETURNINGU I CIEKAWOSTKACH Z PRODUKCJI!
SZYKUJCIE SIE NA:

-NIEWYKORZYSTANE POMYSLY TWORCOW RETURNINGA
-SCREENY Z BETY RETURNINGA
-WYCIĘTA ZAWARTOŚĆ Z RETURNINGA

Czytał Arkadikus Woźniak  :F

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry