[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 468651 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 468651

Odpowiedzi 1735

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To co twórcy odjebali z łucznictwem w najnowszym AB jest po prostu piękne. Mam ustawiony auto aim i trafiam 100 % w mobki i przeciwników. A najnowszy patch jeszcze poprawia odwieczny błąd Gothica - niemożliwość używania magii będąc blisko przeciwnika.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Believer in Jesus Christ

Maciuś

Alternatywny Balans
#521 2018-07-14, 14:57(Ostatnia zmiana: 2018-07-14, 15:04)
Potwierdzam, wreszcie można grać na broń dystansową.
Natomiast google tłumacz w najnowszym AB wspomnia coś o zadaniach za, które otrzymujemy punkty nauki - nie wiem czy mi sie to podoba. Może to znów wpłynąć na balance rozgrywki.

1 Corinthians 3:19
For the wisdom of this world is foolishness with God.
Psalm 19
The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.
Luke 8:17
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

Ari88

Ari88

Użytkownicy
posty50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
tez macie po najnowszym patchu ze napisy "life, endurance i mana| to sa jakieś hieroglify? cos w tlumaczeniu chyba zrypane na nowym patchu ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Po prostu nieprzetłumaczone z rosyjskiego.
hieroglify
Iks de.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Ari88

Ari88

Użytkownicy
posty50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
no ta ale z autotranslate sciagnalem i we wczesniejszych wersjach bylo dobrze, a tu zamiast pisac life endurance to jakies znaczki i to nie ruskie ;]

Chris Moltisanti

Chris Moltisanti

Użytkownicy
posty88
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Niestety autorom odwaliło i nie można już jak w 66.2 ściągać Ulu-Mulu na arenie i założyć znowu w chwili po walce. RIP magowie bo na ponad 200 siły to gówno bije po 10 hp. Mogliby w którymś patchu zrobić Ulu-Mulu jak trofeum.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Oczywiście, że można. Grasz na pewno na ab? Nawet skroty wprowadzili. "U" na ulu mułu, a na shift+F1 lub F2 możesz przypisywać swoje bronie. A jak grasz magiem to możesz mieć nawet przed arena szatę orków. Nie możesz też bić orków kosturem z obr od magii lub ognia bo zabijasz ich więc trzeba na ten z obuchowymi zamienić. Poza tym ja mając 120 siły biłem temu orkowi po 20, a on ma 1.5 k więc nie ma tragedii. Pierwszą walkę trzeba  chyba stoczyć ulumulu bo tak mówi ork w dialogu.

WhiskasReturn

WhiskasReturn

Użytkownicy
posty213
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zmienili w AB przydatność odrywania smoczych łusek? Używane są do czegoś innego niż armor u benneta?
Tak samo z smoczą krwią. Wzmocnienie nią potów działa jak mutageny w "podstawce"?

Mastst

Mastst

Użytkownicy
posty17
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zmienili w AB przydatność odrywania smoczych łusek? Używane są do czegoś innego niż armor u benneta?
Tak samo z smoczą krwią. Wzmocnienie nią potów działa jak mutageny w "podstawce"?
To z mutagenem to tak. Potrzeba 2 fiolek krwi na jedną potkę.

Czy jest możliwoś dostania od Stonnosa szaty niezniszczalnej skały? (nie mam na myśli szaty adeta opiekunów)

B0SSAN0VA

B0SSAN0VA

Użytkownicy
posty26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś może jak zwiększyć wydajność na starym lapku ze zintegrowaną grafiką? Gram bez dx11, normalny g2 chodzi płynnie wszędzie poza portem, a tu nie ma różnicy czy ustawiam maks detale czy wszystko chamsko na minimum - wychodzę od Xardasa i mam 11fps.

Bez tego nie zagram, a mam zajawkę. Pomocy.

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Szczegółowość świata na low, wyłączyć dynamiczne światło i ustawić widoczność na ok 120% + dodatkowo można powyłączać efekty pogodowe. Wrzuć też do folderu Data noGRASS.vdf.

B0SSAN0VA

B0SSAN0VA

Użytkownicy
posty26
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mówiłem - zmiana wszystkiego na low nic nie daje. Nawet z widocznością na 20% próbowałem. nograss też wrzuciłem.

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Szczegółowość świata na low, wyłączyć dynamiczne światło i ustawić widoczność na ok 120% + dodatkowo można powyłączać efekty pogodowe. Wrzuć też do folderu Data noGRASS.vdf.
Widoczność na 120%? Przecież w porcie khorinis to jego laptop by eksplodował.

Psalm 19
For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

NobleOne

NobleOne

Użytkownicy
posty251
Propsy72
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Czy w AB od razu wypada szpon z Kruka? Bo wypadł mi po pierwszej walce z Krukiem, wtedy zaczął mnie bić pięściami i drugi raz musiałem go pokonać (szczerze był łatwiejszy gdy miał szpon)

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
Nie. Zdobywa się go po drugiej walce, zabijając kruka. Nie wiem jak to zrobiles, ale lepiej wczytuj.

Hearthstone

Hearthstone

Użytkownicy
Kto ma odwagę, wygrywa
posty837
Propsy474
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kto ma odwagę, wygrywa
Do której wersji AB jest aktualnie angielskie tłumaczenie można jakiś link do tego ??

:D

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Maciuś

Alternatywny Balans
#537 2018-07-18, 12:15(Ostatnia zmiana: 2018-07-18, 12:24)
Nie wiem czy tak jest w podstawowym returningu 2.0 ale w AB:
- na dachu karczmy orlana są 2 eliksiry lecznicze i zwój przemiany w zębacza.
- na kiblu na farmie lobarta jest kolejny mieszek ze złotem.

Dodam, że ostrzeliwanie z odległośći przeciwników, którzy nie reagują, ułatwia nieco rozgrywkę :)

Psalm 19

Buub

Buub

Użytkownicy
posty302
Propsy53
  • Użytkownicy
I na co komu ta informacja? Przecież to pierdoły. W ab masa jest dodatkowych łupów, mieszków i roślin. Część jest w pozmienianych lokacjach. Nie będziesz chyba wszystkiego opisywał?;)

Maciuś

Maciuś

Użytkownicy
Believer in Jesus Christ
posty1583
Propsy217
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mnie takie informacje interesują jeżeli ciebie to nie interesuje to twoja sprawa.

Psalm 19

0 użytkowników
Do góry