[AB] Dyskusja na temat modyfikacji 436382 1735

O temacie

Autor Maciuś

Zaczęty 28.01.2018 roku

Wyświetleń 436382

Odpowiedzi 1735

JDOrka

JDOrka

Użytkownicy
posty42
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Kyubie Kruk w czasie rozmowy(tej drugiej, nie w Świątyni Adanosa), która w podstawce poprzedzała walkę odpala swój koszmar - jest to nowy dungeon do przejścia, z kilkoma nowymi przeciwnikami i bossami z w miarę ciekawymi mechanikami, choć potrafią też być frustrujący. Ogólnie ciekawa innowacja, lecz nie jest najprostsza do przejścia pod względem walk jak i bez solucji można się pogubić trochę.

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@templartitan Z rosyjskiego forum mam takiego news'a:
Spoiler
400 str/dex/600 MP and 2000 HP.
If nightmare - 500str/dex and 3000 HP.

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
@tedddy_bear nie,te wymagania co podałeś to są na zaginionego brata z tym że nie 3000hp tylko 2500,na kruka podałem poprawne.

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Dudeus

Dudeus

Użytkownicy
posty230
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Obóz bractwa został jakoś rozbudowany w AB? Bo planuje sobie zagrać wojem pod zręke/siłę i nie wiem, którą gildie wybrać.

Sorfarius

Sorfarius

Użytkownicy
EroSennin!
posty459
Propsy12
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • EroSennin!
Obóz bractwa został jakoś rozbudowany w AB? Bo planuje sobie zagrać wojem pod zręke/siłę i nie wiem, którą gildie wybrać.

bieda.. liczylem że go jakoś rozbudują czy coś ale nic ogólnie wątek bractwa jest wart tyle co banda szczurów w kanałach khorinis...

Nie wierzę w żadnego Boga, bo nie muszę. Życie mnie nauczyło że w życiu liczą się dwie wartości, więzi i marzenia.
Kosmos jest ogromny, a my jesteśmy tylko pyłkiem na tle miliardów innych istot żywych, bo sądząc że jesteśmy jedyną inteligentną cywilizacją z jednym słusznym Bogiem we wszechświecie, tylko dajecie oznakę ogromnej ignorancji i głupoty.

Dudeus

Dudeus

Użytkownicy
posty230
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli najemnicy będą najlepsi? A dualwielding ciągle op czy go trochę osłabili?

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Czy ktoś przedzedł wątek Asasynów? Jestem Mureitem Ttiamanta, zostaje mi tylko Haniar. Porobiłen wszystkie misje tam od samego początku do końca, jak już zabiłem tego Hasima i pogadałem kończąc misje to powinien Mnie Hasim teraz zaczepić i dać kolejną misję odnośnie Intrygi w bractwie. Nie pojawia się żadna opcja dialogowa mimo że podchodziłem do niego o każdej porze dnia i nocy... Miał ktoś ten problem? Jak to rozwiązać?

UmeczekPL

UmeczekPL

Użytkownicy
posty439
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak w ogóle, w Świątyni Adanosa, mam zabić tego Kamiennego Strażnika którego się przywołuje za pomocą tabliczki? W dzienniku piszę że mam go zabić. Pytam dla pewności.

Post połączony: 2019-03-20, 22:22
Nieważne, już mam młot.

ZdzislawPetarda

ZdzislawPetarda

Użytkownicy
posty101
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czy w AB orkowie mnie znienawidzą jak w 3 rozdziale wybije wszystkich przy zamku? (zrobiłem zadanie najemnik orków, zostało mi jeszcze spalenia żywności i zabicie obozu Alberta ale tego nie bede robił, oraz zadania od szamana, kończe zadanie z modlitwą i chce iść sobie jeszcze troche doexpic i iść na pustynie i potem zrobic bagna)

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@ZdzislawPetarda Dopóki nie zakończysz zadania "najemnik orków", nie możesz zabijać orków. Może coś zmienili w tym temacie w AB, ale nie sprawdzałem jak robiłem to zadanie ostatnio.

ZdzislawPetarda

ZdzislawPetarda

Użytkownicy
posty101
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
sprawdziłem wybiłem wszystkich orków przy zamku i nie mają zadnych sapów

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nikt nie dodał takiego newsa? Nie chce mi się tłumaczyć wklejam z translate ale chyba każdy zrozumie :D

In a few days (2-3 weeks) the release of the mod AB will take place.
After the release ( if there are critical bugs) only scripts will be updated, without innovations of locations / quests and other things.
Since we have been doing the mod for quite some time, we all have our own business, we will take a rest. (a couple of months left until the summer + summer all rest).
Perhaps in the beginning of autumn we will do what we planned, namely flattening and rebalancing the flow in the game. It will not be AB , but AB 2.0 (well, or somehow differently). In the form in which ab will be released on release, it will remain as it is.
Specific dates now we can not give.

What will be done in the case of processing ab:
1) Return to the original crowing of the Night of the Raven, namely, pumping more for lp than for bonuses
2) Reducing high numbers, if now the hero at the end of the game has 3-5k health, then he will have 1-1.5k, the enemies will also be changed under the stats of Attention! Flattening is not a weakening of enemies, as many think, it is a MUTUAL reduction of numbers. The ratio does not change.
3) Removal of most bonuses and strict recalculation of them for each guild. Now the situation is like this: the player comes to the dr and yarik and makes compote +500 to nr. This is quite a lot, because of this we can not normally balance, because the player may not take this bonus compotes, respectively, one player will be easy to play with a bonus of 500 health, another difficult.
4) Pumping only for LP / alchemy / tablets / small bonuses from food type +1 strength for 25 apples. Now the hero can pump in dozens of places in the game, the sequence of pumping is free, because of which some are pumped very quickly, others run in chapter 2 with 100 forces.
5) All signs and perm. Herbs will be re-hidden and recalculated for balance, on all maps and for sale in all NPCs.
6) increasing the influence of armor on the hero’s defense, and not on health
7) It is possible that the pumping thresholds are removed from the game in principle, i.e. the skill will ALWAYS be worth the same.
8) Recycling protection on all armor
9) Recycling indicators of all weapons in the game

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Jest ktoś w stanie wrzucić plik startowy returninga? Ten z pulpitu. Usunąłem go kurde i nie moge inaczej go odpalić...

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Kyubie To jest tylko skrót, tak jak ci ktoś już napisał w innym temacie. I podesłanie tego skrótu od kogoś innego, może ci nic nie dać, bo lokalizacja twojego katalogu z gothic'iem może być inna.
Po prostu wejdź do Gothic/System i odpal Gothic2.exe.

garry18

garry18

Użytkownicy
posty1391
Propsy44
  • Użytkownicy
@Kyubie To jest tylko skrót, tak jak ci ktoś już napisał w innym temacie. I podesłanie tego skrótu od kogoś innego, może ci nic nie dać, bo lokalizacja twojego katalogu z gothic'iem może być inna.
Po prostu wejdź do Gothic/System i odpal Gothic2.exe.

Zgadza się, chyba że kolega zainstalował returna na pulpit :D :D

Kyubie

Kyubie

Użytkownicy
posty389
Propsy32
  • Użytkownicy
Kumam o co chodzi, dzieki za pomoc :D

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Taka pierdoła, ale mnie ciekawi - jak przenieść powiadomienia (typu o otrzymanym expie, wpisach w dzienniku itp.) na lewą stronę ekranu? Nie zauważyłem nic takiego w opcjach, a widzę na screenach, że niektórzy tak mają, podczas gdy u mnie wszystkie powiadomienia wyświetlają się z prawej strony. Ktoś coś wie może?

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

SolariS

SolariS

Użytkownicy
posty361
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Taka pierdoła, ale mnie ciekawi - jak przenieść powiadomienia (typu o otrzymanym expie, wpisach w dzienniku itp.) na lewą stronę ekranu? Nie zauważyłem nic takiego w opcjach, a widzę na screenach, że niektórzy tak mają, podczas gdy u mnie wszystkie powiadomienia wyświetlają się z prawej strony. Ktoś coś wie może?

To ciekawe bo ja chciałbym po prawej stronie a mam po lewej i też nie widzę talkiej opcji :F

tedddy_bear

tedddy_bear

Użytkownicy
posty857
Propsy171
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao Takie rzeczy tylko na rosyjskim forum.

UmeczekPL

UmeczekPL

Użytkownicy
posty439
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Potrzebuje pomocy. Otóż jak gadam z Ur-Thrallem o świątyni śniącego, mówi mi że sobie poradzą(chyba) i mi nic nie chce dać. Zrobiłem wszystkie zadania dla orków nawet Mroczne Rytuały.

Post połączony: 2019-03-23, 17:53
tzn nie wszystkie zadania, nie zrobiłem tylko tego zadania z kuszą. To też trzeba czy nie? :F

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry