[G2NK] L'Hiver Edition 1.1 PL 424816 790

O temacie

Autor Mikotsune

Zaczęty 4.03.2017 roku

Wyświetleń 424816

Odpowiedzi 790

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kurcze pióro no! A gdzieś jest lista tych DX11?

Rockman90

Rockman90

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W tym temacie ktoś podał linka do starszej wersji 17.1.  Taką też zainstalowałem ale teraz wywala co kilka minut do pulpitu z błędem "out of memory" itd. Poddaję się, w moim przypadku nie da się pograć z L'hivera z DX11. Trudno, trzeba to wszystko odinstalować i zapomnieć a szkoda.

vaincreation

vaincreation

Użytkownicy
posty1
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Bez dx11 też wywala out of memory co jakieś 20-30 minut. Jest też problem ze znikającymi postaciami. Mi póki co (z tego co do tej pory zauważyłem) znikła Cassia i Ramirez przez co Jesper od razu po powitaniu mnie atakuje bo twierdzi, że zatłukłem mu kumpli :P a, nie ma też bandytów w latarni morskiej Jacka, pewnie dalej w grze kolejne kwiatki będą. Przez takie błędy w sumie nie ma po co grać w tego całego l'hivera, a szkoda bo zapowiadało się obiecująco...

blackero

blackero

Użytkownicy
posty232
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Kurcze pióro no! A gdzieś jest lista tych DX11?
O czym mowa?

Rockman90

Rockman90

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chodzi o starsze wersje DX11. Niektórzy radzą takie instalować z L'hiverem. 

Mi z najnowszą wersją L'hiver śmiga aż miło bez żadnych crashy ale mobki i npce znikają także gra jest niegrywalna.

W starszych wersjach z kolei wyskakują błędy, najcześciej out of memory.

Crayon

Crayon

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem również z DX11 wraz z tym modem, a wygląda on tak, że przy ruszeniu postacią obraz robi się czarny i nic nie widać, w tle gra działa cały czas. Odpowiednia paczka normalmap zainstalowana. Próbowałem wiele razy wszystko reinstalować, zmieniać wersje DX11 od 17.1 do 17.5 czy kombinowania z tymi normalmapami, jednak nic nie pomaga.

Mój sprzęt, mimo iż wiem, że spełnia wymagania, to napiszę:
R9 390
8GB RAM
FX8350

Około dwa miesiące temu miałem dokładnie ten sam problem i po wielu próbach jakoś to wykombinowałem, jednak nie pamiętam jak, ale system miał format i wszystko poszło do kosza. Ktoś coś wie?

Rockman90

Rockman90

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
U mnie też czasem czarny ekran występował, nie znam przyczyny.

Co  do moich problemów, wszystko odinstalowałem i zainstalowałem jeszcze raz. Wyłączyłem SMAA, ktoś tak radził dla użytkowników Radeonów.  Błąd "Out of memory" już się nie pojawia ponieważ pomógł ten programik http://ntcore.com/4gb_patch.php

Co do znikających ludzi i potworów (wcześnie popsuł mi ten błąd grę) na razie nikt nie zniknął a gra jest bardzo stabilna. Póki co godzina gry za mną (dx11 wersja 17,4 + L'hiver) i zero błędów i ctd wreszcie.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ktoś niżej napisał, że autor moda odradza granie z DX11, więc tak gram i nie mam absolutnie żadnych problemów.

Irytuje mnie tylko mechanika. Minimalna ilość obrażeń to 30 pkt, więc po jakiego grzyba mam teraz zakładać lepszy pancerz jak i tak dostanę od wilka za 30 punktów obrażeń?

Dla mnie to pójście na skróty. Odechciewa się trochę grać w to.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Za pomocą GVE prawdopodobnie można zmienić min. obrażenia z 30 do np. 5.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Za pomocą GVE prawdopodobnie można zmienić min. obrażenia z 30 do np. 5.

A możesz opisać jak to zrobić albo gdzie jest jakiś poradnik tego? I czy trzeba będzie grać od nowa?

blackero

blackero

Użytkownicy
posty232
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Chodzi o starsze wersje DX11. Niektórzy radzą takie instalować z L'hiverem. 

Mi z najnowszą wersją L'hiver śmiga aż miło bez żadnych crashy ale mobki i npce znikają także gra jest niegrywalna.

W starszych wersjach z kolei wyskakują błędy, najcześciej out of memory.
Poszukaj na stronie twórcy dx11.

Nyxril

Nyxril

Użytkownicy
posty39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ciekawe czy kiedyś uda im się zrobić aby najnowsze wersje dx11 działały na l'hiverze 1.1

Rockman90

Rockman90

Użytkownicy
posty17
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mi dx 17.4 perfekcyjnie już działa na L'hiverze 1.1.

WorldDelete

WorldDelete

Użytkownicy
posty5
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie ma Merdariona, czy tylko u mnie czy kolejne utrudnienie?
Powinien gadać z Cronosem - nie było go.
Potem powinien być gdziekolwiek w ruinach i go nie ma.
Proszę o pomoc!

xMefistox

xMefistox

Użytkownicy
posty312
Propsy18
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam. skąd czerpać tkaninę? można produkować?

WorldDelete

WorldDelete

Użytkownicy
posty5
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Obra już wiem o co chodzi. To jest jakiś bug nagle multum NPC znika i prawie wszystkie potworki. Nie wiem co wywołało to.........

Kredens

Kredens

Użytkownicy
posty40
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy jest możliwość grania jednocześnie w L'Hivera i Returninga/Global Moda czy pozostaje mi zagrać jedynie w wersję oryginalną jeśli chcę zagrać w L'Hivera?

Drakonter

Drakonter

Użytkownicy
undefined
posty104
Propsy94
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • undefined
Czy jest możliwość grania jednocześnie w L'Hivera i Returninga/Global Moda czy pozostaje mi zagrać jedynie w wersję oryginalną jeśli chcę zagrać w L'Hivera?
Nie, musisz w podstawkę. Jeśli chcesz grać z modyfikacjami to możesz skorzystać z Paczki Tekstur, ale wtedy jak sama nazwa mówi będą zmienione tylko tekstury.

Link do Texture Packa

29.08.2023 - goodbye cruel world

Kredens

Kredens

Użytkownicy
posty40
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dziękuję za odpowiedź, mam jednak jeszcze jedno pytanie.

Zainstalowałem moda, wszystko śmiga idealnie, jednak znalazłem u Brago tarczę, która po założeniu jest niewidzialna. Bezimienny przyjmuje inną pozycję walki jednak tarczy nie widać.

EnableShields w systempack.ini jest na 1.

Legalizex

Legalizex

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam pytanie, zna się ktoś na tyle na grzebaniu w modach, żeby zmienić ten minimalny damage zadawany przez potwory? bycie zboostowanym koksem a i tak dostawanie po 30dmg od jakiegoś młodego wilka boli...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry