Niepojawiające się dialogi 9325 22

O temacie

Autor SanTiago

Zaczęty 17.01.2017 roku

Wyświetleń 9325

Odpowiedzi 22

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Witam. Mam pewien problem odnośnie dialogów. Kiedy sobie ten dialog zrobiłem, mogłem z postacią na dany temat porozmawiać, jednak kiedy naciskam na opcję dialogową, po prostu wtedy ta opcja znika. Czyli tak jakby dialog się odbył, ale się nie wyświetlił, postacie nie gestykulowały i tak dalej.
Skrypt dialogu:
Spoiler
//*********************************************************************
//   Info EXIT
INSTANCE DIA_PAL_5000_Manolo_EXIT   (C_INFO)
{
   npc         = PAL_5000_Manolo;
   nr          = 999;
   condition   = DIA_PAL_5000_Manolo_EXIT_Condition;
   information = DIA_PAL_5000_Manolo_EXIT_Info;
   permanent   = TRUE;
   description = DIALOG_ENDE;
};

FUNC INT DIA_PAL_5000_Manolo_EXIT_Condition()
{
   return TRUE;
};

FUNC VOID DIA_PAL_5000_Manolo_EXIT_Info()
{
   AI_StopProcessInfos (self);
};

//   Info Hello
INSTANCE DIA_PAL_5000_Manolo_Hello   (C_INFO)
{
   npc         = PAL_5000_Manolo;
   nr          = 1;
   condition   = DIA_PAL_5000_Manolo_Hello_Condition;
   information = DIA_PAL_5000_Manolo_Hello_Info;
   permanent   = FALSE;
   description = "Czemu tu jesteś?";
};

FUNC INT DIA_PAL_5000_Manolo_Hello_Condition()
{
   return TRUE;
};

FUNC VOID DIA_PAL_5000_Manolo_Hello_Info()
{
   AI_Output (other,self ,"DIA_PAL_5000_Manolo_Hello_15_00"); //Czemu tu jesteś??
   AI_Output (self ,other,"DIA_PAL_5000_Manolo_Hello_01_01"); //Hagen wysłał mnie tu, abym pilnował tawerny.
   AI_Output (self ,other,"DIA_PAL_5000_Manolo_Hello_01_02"); //Odkąd rozpanoszyli się tu ci najemnicy i bandyci, my - paladyni - musimy pilnować porządku.
   AI_Output (self ,other,"DIA_PAL_5000_Manolo_Hello_01_03"); //Ale wolałbym, abyś mnie od tego nie odciągał. Miłego dnia.

if (hero.guild == GIL_PAL)
   {
      AI_Output (self ,other,"DIA_PAL_5000_Manolo_Hello_01_04"); //Zresztą powinieneś być teraz na służbie żołnierzu, czyż nie? No już, zmykaj.
   };   
};

Na dodatek wszystkie dialogi w grze są po niemiecku i nie ma dubbingu (oczywiście skrytpy mam spolszczone.)

Bogdan Zwei

Bogdan Zwei

Użytkownicy
Wulgarny skurwiel pierdolony.
posty1864
Propsy541
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wulgarny skurwiel pierdolony.
Trudno poszukać na forum. Lepiej pierdolnąć ten sam temat ponad setny raz.

:ok: zachęca do dalszej pomocy. Nie zapominaj o tym!

Prywatne wiadomości typu "Ej, pomocy" kasuję od razu. Od tego jest forum, a nie PW.

To me, defeat in anything is merely temporary, and its punishment is but an urge for me to greater effort to achieve my goal. Defeat simply tells me that something is wrong in my doing; it is a path leading to success and truth.

In order to realize our true self we must be willing to live without being dependent upon the opinion of others.

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Tak, bo trudno kurwa trudno pomóc człowiekowi, który nie ma czasu na przeglądanie kurwa stu wątków, łatwiej jest przecież po prostu mu coś napisać, aby tylko się wkurzył i na dodatek nie wyniósł z tego nic. Wątku przeglądałem, ale tego, czego szukam, nie znalazłem. Tak trudno pomóc człowiekowi w potrzebie? Czy na prawdę trzeba pisać takie nikomu nie potrzebne komentarze? Po prostu napisz: nie, nie pomożemy ci i tak mówią wszyscy. Jak nie chcesz pomóc, to nic nie mów. Ech, co za ludzie...

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
Nie musisz przeglądać stu wątków. Najedź na napis theModders w górnym menu.
Rozwinie ci się taka lista w której masz magiczny przycisk SZUKAJ :)

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
No ale nie możecie mi tu napisać?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
No ale nie możecie mi tu napisać?

Nie.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Przez godzinę już dawno byś to znalazł...

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Ehh bardzo ciężko jest znaleźć -.- Gothic/Samouczki/Skrypty drugi temat, jak nie odpowiada ci taka wersja to poradniki Czip'a kilkanaście minut cię nie zbawi w porównaniu do czasu który musisz włożyć w stworzenie moda :|

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Dzięki Splash. Przynajmniej ty tu pomagasz...

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Pomaga, i to w większych problemach, u ciebie wystarczyło wpisać w szukajkę hasło "brak dialogów"

A dostałbyś pomoc szybciej gdybyś nie odpowiedział tak brzydko na post Bogdana, W którym miał rację.

Edit: Hehe Splash ma rację :D

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Proszę, niech już ktoś zamknie ten temat zanim rozpęta się gównoburza na kilka stron :F

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

SanTiago

SanTiago

Użytkownicy
posty212
Propsy47
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Nie jestem do tego skory, nie ja to wywołuję. Chciałem pomocy i niczego więcej. Nie potrzebuję tu wrogów.

Ryszard

Ryszard

Użytkownicy
Carados Team
posty69
Propsy21
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Carados Team
Spoiler
#Cenzura w Gothic
Z kumplem się bawiliśmy dialogami, daliśmy wulgarne dla urozmaicenia, a tu taki błąd :p . To nie jest problem do rozwiązania, lecz humoru dawka mała :D

Link jakby obraz nie działał:
http://imgur.com/a/jHlkT

Cordo

Cordo

Użytkownicy
posty16
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tsa.. napisalem skrypt ktory gra odrzucila z dziwnym kounikatem a potem spacer przestal kompilowac dialogi i przy stworzeniu paczki z modem kompletnie zadna postac nie miala dialogow ;P komunikat rysiek podal wyzej w linku hehe

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty667
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Najwyraźniej po prostu skrypt dialogu jest napisany błędnie. Nie widzę innego powodu, dla którego byście dostali wiadomość "Illegal reference to NPC".

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Ryszard

Ryszard

Użytkownicy
Carados Team
posty69
Propsy21
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Carados Team
Najwyraźniej po prostu skrypt dialogu jest napisany błędnie. Nie widzę innego powodu, dla którego byście dostali wiadomość "Illegal reference to NPC".

Możliwe, w każdym razie to wyglądało trochę jak cenzura. Hem no cóż, tak czasami bywa.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty667
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Komu by się chciało dodawać do kompilatora opcję cenzury? xD
Przejrzyjcie skrypt jeszcze raz(strzelałbym na błąd gdzieś w samej instancji). Jak nic nie będziecie widzieć to napiszcie od nowa. Poza tym, umiejętność wykrywania i naprawiania błędów to jedna z głównych umiejętności programisty :)

Chociaż w komunikacie jest U:NPC, więc możliwe, że to wcale nie dotyczy dialogów bezpośrednio.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Ryszard

Ryszard

Użytkownicy
Carados Team
posty69
Propsy21
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Carados Team
Komu by się chciało dodawać do kompilatora opcję cenzury? xD
Przejrzyjcie skrypt jeszcze raz(strzelałbym na błąd gdzieś w samej instancji). Jak nic nie będziecie widzieć to napiszcie od nowa. Poza tym, umiejętność wykrywania i naprawiania błędów to jedna z głównych umiejętności programisty :)

Chociaż w komunikacie jest U:NPC, więc możliwe, że to wcale nie dotyczy dialogów bezpośrednio.

U mnie nie ma błędu, kolega robi reinstall gry. Wiem, szukanie i naprawianie błędów jest ważne , tak właściwie to do końca w to nie wnikałem, kolega i tak zrobi reinstall to zobaczymy co z tego będzie, postaram mu się pomóc. No nie wiem, czy komu by się chciało czy nie, ale przynajmniej było śmiesznie. Tak w ogóle lepiej używać do kompilowania dialogów redefixa czy spacera?

Cordo

Cordo

Użytkownicy
posty16
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No wlasnie u mnie wywalilo ten komunikat po Uruchomieniu gry parser zareagowal standardowo i nie bylo bledy. Gra wyrzucila ten komunikat a u ryska dziala ten skrypt normalnie heh

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry