Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8889576 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8889576

Odpowiedzi 37317

DomekGaming

DomekGaming

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Orientuje się ktoś jakie są progi punktowe w zręczności? Mam 150 i płacę jak na razie 3 PN za 1 punkt, to się jeszcze w przyszłości zwiększy? Bo nie wiem czy używać już tabliczek czy mikstur

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty669
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z bonusów możesz korzystać już od początku (a w zasadzie to dopiero odkąd masz prf). Jak masz zręczność w oknie statystyk to 1 wartość określa całkowitą zręczność, druga natomiast tę bez bonusów i właśnie od tej drugiej liczy się koszt nauki. Jedynymi bonusami, które podnoszą drugą wartość są bonusy z kapliczek.

Btw. progi punktowe podobno zmieniają się w zależności od Prf, które mamy przy naszej statystyce, ale nie pamiętam jak dokładnie. Jakby ktoś pamiętał to mógłby wstawić.

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
Więc tak - najpierw przeproszę za offtopic, chociaż to tak nie do końca offtopic, bardziej porada dotycząca gry xD.

No więc tak. Dla beki mówię sobie - a, zobaczę jak to z tym hehe sekciarskim hehe guru hehe jest. No i ogarnąłem nowicjat, wszedłem w próg guru i to co się stało później wywołało opad szczęki. Guru ma taki czar/runę, że to szkoda gadać xD. Wychodzi na to, że mając tę runę guru jest najbardziej OP klasą w Returningu. Nie pamiętam, jak się ta runa nazywała, ale po jej użyciu odrzuca (tak, dosłownie, za przeproszeniem wypierdala w pizdu 1000 metrów od bohatera) wszystkich wrogów dookoła. Użycie kosztuje stosunkowo niedużo many, ale jak - ponownie, dla jaj i w ramach testów - użyłem pośrodku zbiorowiska paladynów w górnym mieście, to jak mnie otoczyli - dwa użycia przy 200 inteligencji i prawie wyczyściłem górne miasto z paladynów xD. No top kek bk poprostu - nic, tylko w 4 rozdziale wyczyścić na chama jako guru całą dolinę z orków. Polecam, pozdrawiam i przepraszam szczerze za szkalowanie wspaniałych magicznych naćpańców - zwracam honor. Także, jak ktoś ma jakieś obiekcje co do gry klasą magiczną, bądź zastanawia się którą wybrać - niech wali w guru.

Od siebie jeszcze takie pytanie. Jak się używa "umiejętności specjalnych" jako np. nekromanta? Bo pamiętam, że da się nauczyć u Xardasa demonologii, przyzwania demona-chowańca i "sakta-nomen" czy jak to się tam zwie. No i chciałbym się dowiedzieć jak tego Sakta Nomen się używa. W R1.0/1.1 była też jakaś umiejętność dla nekromanty, gdzie po wciśnięciu odpowiedniego klawisza pojawiała się taka fioletowa fala mocy i powalała wszystkich przeciwników na ziemię.

Jeszcze przy okazji, z takich rzeczy co to się dowiedziałem - Nekromanta jest najbardziej magiczną z dostępnych magicznych postaci. Nie wiem jak to konkretniej ująć, ale Nekromanta w swoim działaniu/walce robi największy, ze wszystkich pozostałych klas magicznych, użytek z intelektu/inteligencji. Nie wypowiadam się co do maga ognia/maga wody, bo tych jeszcze nie przetestowałem, ale podejrzewam, że i mag ognia ma jakieś konkretne pierdolnięcie. Jak ktoś wie jakie - niech śmiało pisze.

Jesteśmy ludem wybranym. Bogactwo dla nas, władza dla Beliara. A jego królestwo nastanie, i zadrżą ci ku którym skieruje swój gniew! Więc zapłać propsem, bo inaczej zapłacisz krwią!

dede

dede

Użytkownicy
posty146
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Corypheus zalezy co rozumiesz przeze OP klase, wg mnie najbardziej op jest zrecznosc i duale, a co do orkow w dolinie - ja wszystko zabilem w 2 rozdziale i do 3 wszedlem z okolo 60/65 poziomu na normalnym poziomie teraz mam 3 rozdzial 420 zreki ale nie gram, bo nie chce misie xd

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gdzie leża chromaniny do zadania dla Creola? Widze w poradniku miejsca jak np zatopiona wieża xardupy ale wczesniej juz idac po sfere splądrowałem ją i nic tam nie ma

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
@(...)ja wszystko zabilem w 2 rozdziale i do 3 wszedlem z okolo 60/65 poziomu na normalnym poziomie teraz mam 3 rozdzial 420 zreki ale nie gram, bo nie chce misie xd

xd xD XD

No nie dziwię się xD... ale nie no serio - przy takiej ilości zawartości, dodatkowym exp, pkt nauki, mobom questom i bonusom, to granie na easy albo normalu w Returninga jest jakbyś grał w podstawkę na cheatach... także no bez obrazy, ale nie ma się czym chwalić, a już zwłaszcza tym, że na normalu, powtarzam NORMALU wybiłeś orków dookoła zamku... xD.

Ja wiem, wiem, każdy gra jak chce, jedni grają w Dark Souls'a NG+++++ bez zbroi i z podstawową bronią, bo chcą przesadnie stresującego wyzwania, a jedni grają w pasjansa bo chcą relaksu, ale naprawdę - jak na niskie poziomy trudności w Returningu, to jest tutaj zwyczajnie za dużo dodatkowej zawartości, która bądź co bądź ułatwia rozgrywkę.

Takie porównanie, może celne, może nie - wszystko poniżej "Hard" w Returningu, to jakby się zaczynało Gothica 2 Noc Kruka z 10k złota, 500pkt nauki i 1000hp. No bardzo łatwo jest, bardzo.

@zeddicus94

Z tego co pamiętam to gdzieśtam kiedyśtam pisał ktoś, że Chromaniny leżą tam gdzie w G1. Ile w tym prawdy, nie wiem, ale każdy następny pojawia się po przeczytaniu poprzedniego. Nie napisali Ci jednak, że trzeba uważać właśnie przy Chromaninach, których zdobycie wymaga zmiany lokacji, bo może pojawić się błąd. Jeśli nie możesz, ale tak na serio nie możesz znaleźć, chociaż szukałeś, to polecam wczytanie gry sprzed ponownego wejścia do Zatopionej Wieży Xardasa, zrobić zapis centralnie przed wejściem, przeczytać Chromanin sprzed wejścia do wieży, wejść do wieży, znaleźć Chromanin, zapisać grę, dojść do wyjścia z wieży, zapisać grę, przeczytać Chromanin i teraz najważniejsze - do momentu zdobycia Chromanina z Górskiej Twierdzy, a po przeczytaniu Chromanina 5 z Zatopionej Wieży Xardasa, bezwzględnie nie można wczytywać gry, bo występuje błąd i szkielet z Chromaninem nr 6 może się nie pojawić w Górskiej Fortecy. Tak przynajmniej było kiedyś, powtarzam, nie wiem czy to naprawiono, może tak, może nie, do tego momentu jeszcze nie doszedłem.

Jesteśmy ludem wybranym. Bogactwo dla nas, władza dla Beliara. A jego królestwo nastanie, i zadrżą ci ku którym skieruje swój gniew! Więc zapłać propsem, bo inaczej zapłacisz krwią!

dede

dede

Użytkownicy
posty146
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Corypheus gralem okolo 5 lat temu w 1 returninga, wybacz mi nie jestem takim weteranem gothica jak ty, po co mam sie katowac na trudnym czy legendarnym, kiedy moge sobie na spokojnie gre przejsc na normalnym i poznac jaki kontent ruskie dali? w trakcie gry poziomu niestety nie przestawie a jakies 110h mialem rozegranych, a po robocie wole sobie w olnym czasie pograc w lola czy jakies karcianki. mag w gothicu dla mnie "waste of time", jak kiedys bede przechodzil gre od nowa, zobacze ten trudny lub legendarny, chociaz te zapisy w wiezy xardasa czy chacie erola moga byc irytujace, sprawdze albo palka 1h/tarcza, albo najemnika pod zreke. no to nie wiem zrob sobie wyzwanie - graj sobie na tym trudnym i badz czeladnikiem u bospera lub constantino, a nie harada, bo zakladam, ze pewnie u harada jestes, a niestety nie mam pojecia czy na twoim hardzie u harada tez jest nieograniczona mozliwosc zdobycia zlota,  przepraszam cie najmocniej za wszelkie bledy, pisalem na szybko. przepraszam ze nie gram na hardzie

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
@dede

Luzik luzik, bez spiny po to właśnie napisałem - jeden gra dla relaksu, drugi żeby rwać włosy z głowy przy najprostszych wydawałoby się czynnościach :). Graj sobie jak chcesz, mi chodziło bardziej o tę niepotrzebną gloryfikację wyczyszczenia terenów wokół zamkowych, zwłaszcza, że stało się to na poziomie normalnym. Ja też nie jestem weteranem, nie lubię niepotrzebnych nerwów w grach, a kiedy pojawiają się schody i uznam je za zbędny, sztuczny przedłużacz rozgrywki to często gęsto omijam takie "zapchajdziury" w nie do końca uczciwy sposób. Ja głównie gram na takiej zasadzie, jak ktoś czyta książkę - dla poznania historii i ciekawych misji i wydarzeń, czy też dla zgłębiania się w dany świat przez kogoś stworzony.

No, ale kończymy ten offtopic, bo zaraz przyjdzie zły pan moderator jeden z drugim i zacznie się tango i bal xD.

Przy okazji - Legendarnego nie polecam. Dla mnie podstawowy Returning (bez AB) kończy się na Hardzie - dalej to już niepotrzebna strata czasu, nerwów i sił. Co do czeladnictwa - też mi bez różnicy, miecze można sprzedawać nawet u handlarzy, a dla klas magicznych Harad nie ma nic ciekawego do zaoferowania.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty669
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Polecam legendarny bez pancerza. Utrata wytrzymałości 10 razy mniejsza niż w normalnej zbroi, więc da się grać xD

A tak serio. Dla mnie już za późno, ale tak się zastanawiam czy grając wojownikiem mając np. 400 siły, nie można byłoby się nagle przerzucić na zręczność i pójść w duale? Odkąd mamy prf wrzucić dopiero tabliczki i eliksiry. Zastanawiam się po prostu czy byłoby to jakkolwiek opłacalne.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Corypheus Może się mylę, ale tę runę odrzutu to może akurat mieć każdy mag xD
@Cruc Nie sądzę, bo jednak dopóki masz Prf przy jednym atrybucie, nauka innych kosztuje więcej niż by kosztowała w innym wypadku. Aczkolwiek - może...

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Komachi

Komachi

Użytkownicy
posty271
Propsy17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Corypheus o kolejny pro elo gracz, który czego już nie przegrał i na jakim poziomie. Jak ktos chce to niech sie chwali normalem albo łatwym, chuj ci do tego.
Nie każdy lubi katowac sie na trudnych poziomach.
Żałosne.

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty669
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dość. To zmierza w złą stronę.

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
@Jao

Znalazłem. Runa nazywa się Blast Wave, runa trzeciego kręgu dostępna tylko dla Guru. Można nią spamować bez opamiętania, czas ładowania to dosłownie 1, no może 1.5 sekundy, pobiera 75 many. W połączeniu z 200+ intelektu i jakąkolwiek, nawet pierwszokręgową runą ofensywną daje duet tak overpowered, że aż mi szkoda tych orków, poszukiwaczy, szkieletów i demonów xD. Coś wspaniałego, no po prostu coś pięknego. Filmiku nie nagram, ale polecam, naprawdę szczerze sprawdzić.

Ponawiam jednak prośbę, o pomoc w znalezieniu klawisza odpowiedzialnego za "moce specjalne" nekromanty, bo dam sobie rękę uciąć, że nekromanta też miał w zanadrzu moc powalania wrogów.

@Komachi - napiszę ci kulturalnie - idź sobie, zajmij się czymś pożytecznym np. odrób przyrodę na poniedziałek :).

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Corypheus Ale akurat działania tej runy nikomu, kto grał, nie trzeba tłumaczyć - używa jej praktycznie każdy wrogo nastawiony mag, gdy do niego podejdziemy - chyba, że korzystamy z ulepszonego AI na AB.

You didn't grow.
You didn't improve.

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
@Jao

Dziwne, bo ani z ulepszonym AI ani bez niego póki co żaden napotkany przez mnie mag czy to żywy czy umarły nie sprzedał mi jeszcze gonga w potylicę z tej runy, a już trochę ich kosturem natłukłem.

Z ciekawości zaatakowałem jako Guru 3 kręgu Obóz Bractwa. To normalne, że ja zadaję innym Guru obrażenia od run Guru, a oni mi - tymi samymi czarami - nie? Taki Baal Orun to chyba z 10 minut rzucał (i wcelowywał) we mnie jakąś runą z zieloną poświatą i nie ubywało mi ani hp, ani many, ani nawet wytrzymałości.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
A z poszukiwaczami się już mierzyłeś? Poza nimi to jeszcze nieumarli orkowie-szamani, boss w lesie asasynów, Xardas i pewnie ktoś jeszcze używa tej runy.

You didn't grow.
You didn't improve.

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co daje napój Amon-Su uczony u Neorasa? Warto?

Daj Propsa jeżeli pomogłem :)

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

Hatton

Hatton

Użytkownicy
posty296
Propsy11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
6 many.

6 many z prf czy bez? Czyli dla maga ognia 8?

Daj Propsa jeżeli pomogłem :)

templartitan

templartitan

Użytkownicy
posty882
Propsy96
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
ja grajac magiem ognia dostalem 6.4 raczej nie daje bo zbyt duzo rzadkich skladnikow imo

Procek - i5-4460 3.9 GHZ
Karta Graficzna -GTX 970 MSI
Pamięć Ram - 16GB
https://steamcommunity.com/id/templartitan/

0 użytkowników
Do góry