Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8224279 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8224279

Odpowiedzi 37317

fleksiu

fleksiu

Użytkownicy
Krzyżówkomaniak
posty302
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Krzyżówkomaniak

Księżycowe kamienie można znaleźć w najczęściej zadawanych pytaniach.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dlaczego gdy podchodzę do Warsztatu Jubilerskiego to nie mam opcji wykonywania pierścieni, dopiero zaczynam więc mam wyuczone robienie pierścieni stalowych, mam wszystko co potrzeba, kilka stalowych prętów, siarki, smoły i węgla oraz matrycę. Mimo to nie mam opcji robienia pierścieni.

Andargon

Andargon

Użytkownicy
NiepokornySługaJebacza
posty162
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • NiepokornySługaJebacza
Mam kilka pytań bo naprawdę nie chcę czegoś popsuć a gram na legendzie
1.Szybko chcę się jeść/pić co robić? beczki z wodą są ale w mieście nie ma czy w tawernie a szkoda mogło by być ich więcej a jedzenie? to chyba tylko mięso i wszelkiego rodzaju gulasze? śpiwor nie pomaga
2.Baal ten wyżej z misją o magiczny eliksir mam u niego opcje dialogową co z eliksirem i nic się nie dzieje...
3.Czy jak już mam 60many to walić bonusy bo runy/kręgi magi też kosztują itp nie wiem czy się uda dobić próg

Szanuj mnie.. a być może i ja będę szanował ciebie..

Mati69

Mati69

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam wszystkich. Wczoraj zainstalowałem sobie 1 raz gothic returning  + wszystkie dodatkowe pliki z poradnika.  Przeczytałem też poradnik dla początkujących gdzie np jest napisana lokalizacja wszystkich szczawi królewskich, dodatkowe bonusy xp etc. Problem w tym, że np. nie znalazłem szczawi królewskich obok wieży Xardasa na półce przy jeziorku czy nad wejściem do kanałów. Dodatkowy exp w postaci wejścia do fontanny też nie działa i wiele innych.
Czy to znaczy, że mam inną wersję  ? Gram na rebalance 2.1 na paczu 1.3.1

zuchantek

zuchantek

Użytkownicy
posty152
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I jest jakaś szansa na otrzymanie książki z retoryka z kodów?
Niestety magicznym sposobem mi znikła zdaje mi sie że oddałem ją jakiemuś npc ale po prostu jej nke mam a bez tego nie zrobię zadania.
Ork dziennika crowna nie ma gdy się go zabije więc odpada

Post połączony: 2018-06-29, 00:11
Witam wszystkich. Wczoraj zainstalowałem sobie 1 raz gothic returning  + wszystkie dodatkowe pliki z poradnika.  Przeczytałem też poradnik dla początkujących gdzie np jest napisana lokalizacja wszystkich szczawi królewskich, dodatkowe bonusy xp etc. Problem w tym, że np. nie znalazłem szczawi królewskich obok wieży Xardasa na półce przy jeziorku czy nad wejściem do kanałów. Dodatkowy exp w postaci wejścia do fontanny też nie działa i wiele innych.
A przypadkiem to nie są dwa inne mody? Returning 2.0 to returning a rebalance to rebalance, podobne ale nie to samo.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Mati69 sam sobie odpowiedziałeś, grasz na REB 2.1 (to jest RETURNING 1) a nie na RETURNING 2.0

Cive

Cive

Użytkownicy
posty150
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Polecam sciagnac wszystko z tego linka   https://themodders.org/index.php?topic=29287.0

Chris Moltisanti

Chris Moltisanti

Użytkownicy
posty88
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1.Szybko chcę się jeść/pić co robić? beczki z wodą są ale w mieście nie ma czy w tawernie a szkoda mogło by być ich więcej a jedzenie? to chyba tylko mięso i wszelkiego rodzaju gulasze? śpiwor nie pomaga
2.Baal ten wyżej z misją o magiczny eliksir mam u niego opcje dialogową co z eliksirem i nic się nie dzieje...
3.Czy jak już mam 60many to walić bonusy bo runy/kręgi magi też kosztują itp nie wiem czy się uda dobić próg

1. Gdzie ty jesteś że masz z tym problem? Przecież po ogarnięciu czeladnika jest tyle kasy że można zrobić spory zapas, plus to co znajdujemy na mobach czy w lokacjach. Schodzą dziennie jakieś 3 kawałki smażonego mięsa i 2 butelki wody, to grosze kosztuje.
2. Chyba było w solucji opisane.
3. W AB bonusy nie liczą się do progów. Nie pamiętam czy było tak w 66.2 ale chyba tak.

@Keldorn - zamiast prętów musisz mieć sztabki żelaza, tak samo na wyższe levele sztabki złota, rudy.

@revynar - jak tego nie zrobisz to musisz nadrobić czymś innym reputację żeby pogadać z Ur Thrallem, za zniszczenie zapasów nie ma konsekwencji u paladynów, za zabicie grupy Alberta to coś tam w dalszych rozdziałach odpada, no i trochę karmy u Innosa tracisz. Może ci się też o to obrazić Vatras, ale zapomnienie powinno pomóc.

Godlo

Godlo

Użytkownicy
posty92
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siemanko wziąłem się za grę wojownikiem na hardzie i tutaj rodzi się moje pytanie, jak na początku podbić życie ? ( ja wiem że istnieje Daron :D ) Denerwuje mnie to bo mam ze 130 hp ( 30 hp mi wpadło za bonusy za zabijanie potworów), opłaca się douczyć tak do 200-300 bądź więcej hp za punkty nauki czy jest lepszy sposób na życie ? Nie mam jakoś super za dużo kasy, jestem czeladnikiem u harada ale już nie mam totalnie prętów do kupienia a jestem na etapie zebrania 3 skór markosiów (cieniostworów :D ) żeby dołączyć do myśliwych, możecie podrzucić też jakiś tip na zarobienie trochę grosza ( za niedługo wybiorę się zapolować na bandytów bo fajnie płacą za ich głowy )

Kravis

Kravis

Użytkownicy
posty276
Propsy76
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siemanko wziąłem się za grę wojownikiem na hardzie i tutaj rodzi się moje pytanie, jak na początku podbić życie ? ( ja wiem że istnieje Daron :D ) Denerwuje mnie to bo mam ze 130 hp ( 30 hp mi wpadło za bonusy za zabijanie potworów), opłaca się douczyć tak do 200-300 bądź więcej hp za punkty nauki czy jest lepszy sposób na życie ? Nie mam jakoś super za dużo kasy, jestem czeladnikiem u harada ale już nie mam totalnie prętów do kupienia a jestem na etapie zebrania 3 skór markosiów (cieniostworów :D ) żeby dołączyć do myśliwych, możecie podrzucić też jakiś tip na zarobienie trochę grosza ( za niedługo wybiorę się zapolować na bandytów bo fajnie płacą za ich głowy )

Nie opłaca się wydawać żadnych PN na życie. Naucz się pieczenia ciast u Thekli, ta opcja powinna się u niej pojawić po wykonaniu kilku questów albo dla niej, albo dla Najemników. I nie jedz korzeni leczniczych, bo dość szybko można nauczyć się tworzenia eliksirów życia bodajże u Constantino. Z kamiennych tabliczek też wpada i za kompoty, które może dla nas robić kucharz Kliff w zamku w Górniczej Dolinie.

NocJestCiemna-RasizmemJą

NocJestCiemna-RasizmemJą

Użytkownicy
posty219
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Emmm... Jak samemu się wybije orków, to po gadce z Hagenem zawsze utykamy w takim chujostanie, że nie można nic zrobić?

Ja wiem, że bitwa ma być bitwą, ale... No kurwa, bez jaj, przecież komp musiałby chodzić na pieprzone paliwo rakietowe, żeby to nie była jedna wielka ścina.

fleksiu

fleksiu

Użytkownicy
Krzyżówkomaniak
posty302
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Krzyżówkomaniak
Co się stało, że bezior nagle zamiast walczyć bronią 2h na ekspercie walczy o poziom niżej?
Edit: 1h również o poziom niżej, oba mam na ekspercie
Edit2: Restart pomógł, nieważne

Księżycowe kamienie można znaleźć w najczęściej zadawanych pytaniach.

Subuki

Subuki

Użytkownicy
posty163
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U kogo mogę ulepszyć pancerz z płytek pełzaczy?

Duncan.

Duncan.

Użytkownicy
posty173
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Wejdź w zalączniki i wybierz porady na start i solucja tam wszystko masz

Post połączony: 2018-06-29, 06:44
U kogo mogę ulepszyć pancerz z płytek pełzaczy?
Jestem w 3 rozdziale i nie znalazłem nikogo kto umiałby ulepszać te zbroję.

Post połączony: 2018-06-29, 06:46

1. Gdzie ty jesteś że masz z tym problem? Przecież po ogarnięciu czeladnika jest tyle kasy że można zrobić spory zapas, plus to co znajdujemy na mobach czy w lokacjach. Schodzą dziennie jakieś 3 kawałki smażonego mięsa i 2 butelki wody, to grosze kosztuje.
2. Chyba było w solucji opisane.
3. W AB bonusy nie liczą się do progów. Nie pamiętam czy było tak w 66.2 ale chyba tak.

@Keldorn - zamiast prętów musisz mieć sztabki żelaza, tak samo na wyższe levele sztabki złota, rudy.

@revynar - jak tego nie zrobisz to musisz nadrobić czymś innym reputację żeby pogadać z Ur Thrallem, za zniszczenie zapasów nie ma konsekwencji u paladynów, za zabicie grupy Alberta to coś tam w dalszych rozdziałach odpada, no i trochę karmy u Innosa tracisz. Może ci się też o to obrazić Vatras, ale zapomnienie powinno pomóc.
Jakie zadania tracisz gdy zabijasz alberta poza oczywiście drakarem i budowniczymi ?

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
@Tizgar co ty godosz chopie. Szpon 350dmg 200dmg magicznych dobra broń dla 1h+tarcza

W dzień monarcha, w nocy He-Man! Jak Batman!

Karol_M13

Karol_M13

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak tworzyć biżuterię? Mam wszystkie składniki, kowalstwo 40coś, wyuczone tworzenie biżuterii.

Już nieważne :)

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
@Karol_M13 idziesz do stołu jubilerskiego w sklepie Matea, potrzebujesz wtedy Sztabek Żelaza na pierwszym poziomie umiejętności, Sztabek Złota na drugim i Sztabek Magicznej Rudy na trzecim ORAZ kamieni szlachetnych, np: diament, opal, szafir, szmaragd, rubin etc.

W dzień monarcha, w nocy He-Man! Jak Batman!

lukipukix2002

lukipukix2002

Użytkownicy
posty84
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Użyłem Marvina, bo musiałem, inaczej bym nie przeszedł questa... ale jak teraz go wyłączyć? w sensie wyłaczyłem tryb, ale ślad został, mam np. status osiągnieć: Więzień (marvin) i nie mogę robić achievementów. Co zrobić np. w gothic.ini, aby to sie zmienilo? jakies pomysly? prosze, bo teraz nie wiem co z tym zrobic :C

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie zmienisz tego już.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

lukipukix2002

lukipukix2002

Użytkownicy
posty84
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podobno można poszperać w plikach gry i tam to jest

Post połączony: 2018-06-29, 10:13

0 użytkowników
Do góry