Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8403521 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8403521

Odpowiedzi 37317

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Przeczytałem temat z poradami na początek, tylko mam takie pytanie, ma ktoś jakieś rady za jakie zadania się brać po kolei? Żeby mi się coś nie pobugowało, pytanie czy lepiej jest być czeladnikiem Harada czy Bospera? I jakich umiejętności warto uczyć się na początku.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Zależy kim chcesz grac. Łucznik Bosper, Harad wojownik. Co do zadań to tak jak w poprzednim returningu(chyba grałeś?). A i w mieście orków nawet jak będziesz miał wystarczająco poparcia to zrób pozostałe zadania od orków. Ja grając wojem 1h na trudnym robiłem tak: zanim wyjdę z miasta uczę się 10 punktów wytrzymałości, otwierania zamków, 30 albo 60%(już nie pamiętam ale chyba 60) 1h, patroszenie zwierząt, skórowanie i jakieś 50-60 punktów siły.

zielakxar

zielakxar

Użytkownicy
posty21
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy gdybym chciał ukończyć grę walcząc tylko bronią jednoręczną pod zręczność to czy w późniejszych rozdziałach znajdę odpowiednio silne rapiery w porównaniu do zwykłych 1 i 2h broni na siłę?
Założenie jest takie by nie utrudnić sobie bardzo rozgrywki - możliwe? Czy w pewnym momencie po prostu będę w taki sposób musiał używać znacznie słabszych broni bo nie będzie mocnych odpowiedników pod zręczność? Gram na poziomie normalnym.

Byłbym wdzięczny gdyby wypowiedział się ktoś kto grę przeszedł lub przynajmniej ma za sobą jej większą część.

Pulaski

Pulaski

Użytkownicy
Złodziej Z Hogwartu
posty520
Propsy17
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Złodziej Z Hogwartu

Spróbować pokonać pustynie addanosa w 2 rozdziałe?  Poziom normalny strażnik świątynny. Miecz Krzyk, i co to są te summony? runy przyzwania?..

Na wstępie mam problemy z szkieletami :D 2 runa bracta całą prawie mane mi zżera a nie wezne mu nawet pół hp

Jeszcze  dostaniesz za swoje Bękarcie

Andretriada

Andretriada

Użytkownicy
posty37
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Która gildia najlepsza pod łucznika jest? Nie mogę wybrać pomiędzy najemnikami a strażą
(i czy w momencie, gdy dołączę do straży po dołączeniu do złodziei i zabójców to mogę to ze sobą pogodzić?)

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Dzięki to bardzo dobra porada, jeszcze pytanie czy grając wojownikiem mogę poświęcić PN na skórowanie, czy zbieranie innych trofeów, jeszcze pytanko warto się uczyć kradzieży kieszonkowej? Pytam bo chce każdy PN rozdać przydatnie, a nie żeby potem miał problemy.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Ja uczyłem się wszystkich trofeów, z wyjątkiem żuczawek, od razu gdy tylko miałem taką możliwość. Kradzież kieszonkowa się raczej na początku nie przydaje przy wojowniku pod siłę. Lepiej nauczyć się jej potem.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
A takie pytanko kogo bardziej opłaca się wsadzić do więzienia Canthara czy Sarę? : D i komu mam dać sakiewkę Vatrasa, bo nie mogę znaleźć tej misji w dzienniku, burdel totalny.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Sarę i tak ją później wyciągniesz z paki. Sakiewkę Vatrasa dajesz dla Lobarta.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Super, dziękuje bardzo, jeszcze takie małe pytanko, gdzie jest kwatermistrz Martin? Nie ma go tam gdzie był w Nocy Kruka.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
W porcie masz jakby molo. Jest on pod dachem.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Mam takie pytanie o co chodzi z tym, że mam 70/59 siły, a obok piszę PRF. Wie ktoś o co chodzi? Wypiłem antidotum ale to nie pomogło.

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
70 siły razem z bonusami, 59 siły wyuczonej. PRF oznacza ze twoja postać specjalizuje się w tym atrybucie. Dzięki temu na przykład z mikstury siły(najsłabszej) będziesz dostawał 2 punkty a nie 1.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
A to dziękuje bardzo za odpowiedź, co lepiej wybrać najemników czy strażników miejskich? Pytam na przyszłość :)

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca
posty700
Propsy278
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Barbarzyńca
Powiem ze najemnikiem fajnie się gra, bez ograniczeń. Nie wiem jak z tym u paladynów.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Porobię misję to potem się zdecyduję, trzymaj 100 propsów za ogólną pomoc :)

senho

senho

Użytkownicy
posty36
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Greg nie siedzi na ławce przed karczmą chociaż dałem mu ubiór roboczy. Wtf?

Malixer

Malixer

Użytkownicy
posty12
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
U kogo mogę podwyższyć punkty trafień?

K0nopa

K0nopa

Użytkownicy
Barbarzyńca