Pograłem trochę i tak:
Świat jest taki sobie, szału zbytnio nie ma. Fabuła jest słaba, gdyby nie było tutaj wątku "nekromanty" do pokonania (ktoś kojarzy Jaktyl?) dodając do tego uratowanie księżniczki zamkniętej w wieży to mogłoby być to ciekawsze. Granie takim zabójcą, czarnym charakterem. Nie gram zbytnio w produkcje od Rosjan, bo jestem do nich sceptycznie nastawiony (głównie ze względu na to, że nie było modyfikacji, która by mnie zaciekawiła nawet Dark Saga), ale chciałem się przekonać czy motyw 'zabójcy' będzie tutaj jakoś konkretniej nakreślony czy nie.
Pograłem na razie dopiero dwie godzinki, ale skończę do końca (dawno nie grałem w żadnego moda

) nie z przymusu, a z ciekawości tego jak potoczy to się dalej (chociaż jeśli się nie mylę będzie to dość przewidywalne). Mod mógłby być ciekawszy gdyby płatny zabójca nie musiał walczyć z nekromantą tylko kimś bardziej ludzkim. Nie wiem ile z tych "50 ciekawych zadań" naprawdę nimi jest, ale zbieranie jagód czy kupowanie sukienki nimi nie jest. Może więcej napisze po przejściu modyfikacji nie wiem, ale na razie mam takie zdanie.
Podczas gry zauważyłem parę vobów/mobów w powietrzu lub źle ustawionych (przykładowo siadając na krześle postać siada w powietrzu 2 metry obok, ale takie szczegóły może pominę, bo to zdarza się wszędzie). Ogólnie menu startowe jest nieprzejrzyste. Tzn nie jest złe, ale chodzi mi głownie o tę ramkę z oryginału, której tu nie ma i jest wszędzie tak jasno, że kijowo te napisy "Nowa gra,wyjdź etc" widać.
Do ekipy zajmującej się spolszczeniem do tego moda: Moglibyście wykonać to intro od nowa. Przecież to najbanalniejsze intro w historii, tylko skriny tekst i podłożona muzyka z lektorem. Przetłumaczone napisy w takiej kolorystyce źle wyglądają ponadto nakłada to się z oryginałem. Muzyka tam jest oryginalna, skriny to prościzna, więc wykonanie tego od nowa nie powinno być problemem.