Bitwy? 217251 532

O temacie

Autor

Zaczęty 7.07.2008 roku

Wyświetleń 217251

Odpowiedzi 532

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
Ja pewnie wezmę udział.
Ale pomysłu nie mam.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Poszukaj videotutoriali na temat tworzenia tekstur bo bez treściwych tutków się chyba nie obędzie - przynajmniej w moim przypadku :)
To Ty sobie poszukaj. Zazwyczaj inicjatywy upadają właśnie przez ludzi typu "zrób wszystko za mnie".

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Zoom

Zoom

Użytkownicy
naczelny inwalida intelektualny
posty460
Propsy116
  • Użytkownicy
  • naczelny inwalida intelektualny

Zoom

Bitwy?
#202 2009-10-26, 17:30(Ostatnia zmiana: 2009-10-26, 17:32)
To Ty sobie poszukaj. Zazwyczaj inicjatywy upadają właśnie przez ludzi typu "zrób wszystko za mnie".

Ja poprosiłem tylko o materiały... Więc nie widzie tu sensu by sformułowanie "zrób wszystko za mnie" było na właściwym miejscu.  Osoba zakładająca temat ma wręcz obowiązek zachęcenia do wzięcia udziału, dając konkretne materiały możliwe, że zachęci też jakiś "raczkujących" grafików z naszego forum, a chyba o to w tym chodzi by to była bitwa, a nie walka "solo".
Poza tym osobą początkującym w tej dziedzinie może być trudno poprawnie ocenić jaki materiał jest dobry a jaki nie ( nie mówię tu tylko o sobie).

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co nie zmienia faktu że dla organizatora czegokolwiek takie coś jest dołujące.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
Zajęc, daj jakiś topór czy inne gówno bo się ludzie zaraz zaczną zasłaniać brakiem umiejętności. to akurat można zrobić przyzwoicie metodą prób i błędów w 2 godziny bez żadnych tutoriali itd.

DuoGum

DuoGum

Użytkownicy
posty224
Propsy8
  • Użytkownicy
No topór to właściwie łatwizna by była

hmm
  • Gość
No topór może być, w sumie jestem za, postaram sie zalozyc topic do środy.

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten
Gry (themodders@telegram)

Bitwy?
popieram mam zamiar wziąść udział poraz pierwszy zobacze co z tego wyjdzie

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam ochotę na bitwę, ale nie mam pomysłu. Może jakaś machina przemysłowa/rolnicza/budowlana? Może typowo steampunkowa? Może jakiś miecz, tylko teraz z teksturami? Może jakiś automat do napojów/gier? Tu by było mało roboty z modelem i mapą, a sporo więcej z teksturą.

Mark Twain

Dracon

Dracon

Użytkownicy
posty1068
Propsy904
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem za mieczem + tex.

,,Dobry, to człowiek, który nie ukrywa siedzącego w nim zwierzęcia. A taki co usiłuje udawać dobrego, jest wręcz niebezpieczny. Najgroźniejsi są ci, którzy sami głęboko wierzą, że są dobrzy. Odrażający, ohydny przestępca może zamordować jednego człowieka, dziesięciu, stu, ale nigdy nie zabija milionów. Miliony mordują ci, którzy mają się za samą dobroć.''

Wiktor Suworow, Akwarium

Jedairusz

Jedairusz

Moderator działu
Grafik 3D w Boombit
posty1022
Propsy1297
NagrodyVV
ProfesjaGrafik 3D
  • Moderator działu
  • Grafik 3D w Boombit
Przyczepka. Może być samochodowa, rolnicza itp. Model dość prosty, przyjemny do teksturowania.

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
E tam steampunk jest lepszy

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Buła zaproponował skrzynkę pocztową, co o tym myślicie? Model dość prosty, a jednocześnie tekstura wymaga dość zróżnicowanych umiejętności.

Mark Twain

Thoro

Thoro

The Modders
Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
posty3323
Propsy3560
Profesjabrak
  • The Modders
  • Kondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym władzy warszawskiej zwanej dla zmylenia przeciwnika polską
ok :)

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No to może jednak coś z trudniejszym modelem :)

Mark Twain

Klark Cent

Klark Cent

Użytkownicy
posty706
Propsy654
  • Użytkownicy
steampunk
każdy może coś wymysleć co bedzie w sam raz dla jego umiejętności bedzie cos i dla laika i dla speca

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mógłby być i steampunk. Przydałoby się jednak dać jakieś kryteria lub nawet narzucić jakiś temat, typu: piec, machina, pojazd, broń, budynek, bo tak to jest trochę zbyt ogólnikowo i mogłaby być aż za duża rozbieżność prac (taka, że trudno byłoby je porównać i sprawiedliwie ocenić). Również sam steampunk można podzielić na różne kategorie, chociażby realistyczny i bajkowy/fantasy.

Mark Twain

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Mógłby być i steampunk. Przydałoby się jednak dać jakieś kryteria lub nawet narzucić jakiś temat, typu: piec, machina, pojazd, broń, budynek, bo tak to jest trochę zbyt ogólnikowo i mogłaby być aż za duża rozbieżność prac (taka, że trudno byłoby je porównać i sprawiedliwie ocenić). Również sam steampunk można podzielić na różne kategorie, chociażby realistyczny i bajkowy/fantasy.
Piece mogłyby być naprawdę ciekawe :)

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mi by się piece również podobały. Jakieś konkretniejsze zawężenia, warunki? Ile trisów? 1000? 2000? Tekstury? 1024x1024? Jedna, więcej niż jedna? W sumie można by tutaj dodać dodatkową teksturę do świecących elementów (glosiness map), ewentualnie wrzucić wszystko na tej samej.

Mark Twain

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator

inż. Avallach
Administrator

Bitwy?
#219 2010-02-18, 20:41(Ostatnia zmiana: 2010-02-18, 22:15)
Mi by się piece również podobały. Jakieś konkretniejsze zawężenia, warunki? Ile trisów? 1000? 2000? Tekstury? 1024x1024? Jedna, więcej niż jedna? W sumie można by tutaj dodać dodatkową teksturę do świecących elementów (glosiness map), ewentualnie wrzucić wszystko na tej samej.
Im prościej tym lepiej, chociaż jestem przeciwny absolutnemu minimalizmowi jak w bitwie na BTR-70.
Według mnie diffuse i normalmap byłyby wystarczające.

//EDIT: No cóż, skrót myślowy to nie był, ale fakt - gdybyśmy mieli robić  coś wykonanego z metalu, a przy steampunku to nieuniknione, to faktycznie specular byłby przydatny. Jeśli mam już być całkiem szczery to pominąłem go bo nie umiem zrobić z nim prawidłowo rendera  :)

0 użytkowników
Do góry