Pograłem chwilę i napiszę kilka swoich uwag. U Bartoka i Martina znajdzie się coś po niemiecku. Dialogi rycerza pilnującego kopalni odpalały się natychmiast i mnie skasował

Łysy idzie dziwaczną drogą na to polowanie, najpierw kieruje się do bandytów Dextera, a poźniej zawraca na farmę Onara.
Ork przy Skorpionie i Cavalornie trochę w nieodpowiednim miejscu, sam go ubiłem, a potem w dialogach wyszło, że Skoprpion mi pomógł.
W sumie mogło by być ciut więcej rozmów z postaciami z Gothic 1 o tym co się działo pod barierą. Mamy tutaj klasyczne dialogi w stylu PB - "byliśmy razem w Kolonii, a teraz jesteśmy tutaj" Bezi mógłby w końcu opowiedzieć co porabiał pod barierą, odnieść się do jakichś postaci i wydarzeń i nie kończyć rozmowy czymś w stylu "to długa historia" jakby był pieprzonym leniem tym bardziej, że w dość krótkim czasie po rozpoczęciu gry przewala się spora ilość ziomów z Gothic One
Lares w sumie z Mordragiem mogłby by się spiknąć na mieście itp klimatyczne akcje
Fajnie by było zobaczyć jakieś nowe pancerze/style walki czy coś, Gotyczek ma już trochę lat i wiecie jak jest ...trochę się przejadł.