@Mac DunZasadniczo sam się dziwię, że ci odpisuję, bo jak sam wiesz nie dam rady przebić się przez twój egocentryzm, ale z drugiej strony co mi zależy, może choć raz się nad czymś głębiej zastanowisz.
Więc tak - gdyby w grach interesował mnie sam gameplay, to nie instalowałbym na samym starcie 100+ modyfikacji (głównie poprawiających właśnie mechanikę) do remastera Skyrima. Załapałeś aluzję?
W sumie to nawet dobrze by było gdyby Elex trafił na Nexus'a, Steam Workshopa czy choćby na ModDB. Zwiększałoby to szanse na jego dłuższe przetrwanie, może nawet dzięki temu piranie zyskałyby większą siłę przebicia, pośród innych bogatszych i ciekawszych tytułów.
Przy okazji, tak, wiem że Skyrim nawet w kwestiach fabularnych nie miał się czym popisać, ale właśnie dzięki temu jest to dla mnie przykład idealny - słaba fabuła uratowana przez ludzi, którzy poprawili mechanikę i dodali coś od siebie. Jak się nad tym głębiej zastanowić, to w zasadzie dużo gier zostałoby uratowanych, gdyby twórcy w porę wydali odpowiednie narzędzia pozwalające przerobić/naprawić grę.