ELEX 584164 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 584164

Odpowiedzi 1525

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

ELEX
#1040 2017-04-30, 22:01(Ostatnia zmiana: 2017-04-30, 22:06)
@Mac Dun

Zasadniczo sam się dziwię, że ci odpisuję, bo jak sam wiesz nie dam rady przebić się przez twój egocentryzm, ale z drugiej strony co mi zależy, może choć raz się nad czymś głębiej zastanowisz.

Więc tak - gdyby w grach interesował mnie sam gameplay, to nie instalowałbym na samym starcie 100+ modyfikacji (głównie poprawiających właśnie mechanikę) do remastera Skyrima. Załapałeś aluzję?

W sumie to nawet dobrze by było gdyby Elex trafił na Nexus'a, Steam Workshopa czy choćby na ModDB. Zwiększałoby to szanse na jego dłuższe przetrwanie, może nawet dzięki temu piranie zyskałyby większą siłę przebicia, pośród innych bogatszych i ciekawszych tytułów.

Przy okazji, tak, wiem że Skyrim nawet w kwestiach fabularnych nie miał się czym popisać, ale właśnie dzięki temu jest to dla mnie przykład idealny - słaba fabuła uratowana przez ludzi, którzy poprawili mechanikę i dodali coś od siebie. Jak się nad tym głębiej zastanowić, to w zasadzie dużo gier zostałoby uratowanych, gdyby twórcy w porę wydali odpowiednie narzędzia pozwalające przerobić/naprawić grę.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nigdy nie grałeś w grę która była średnia gameplayowo, a fabularnie rekompensowała to, co? No, a ja grałem i naprawdę nie żałuję

Techniczne rzeczy da się w patchu poprawić, fabuły i fabularnej strony nie

Przykład skyrima jest naprawdę zajebisty, skoro gry tesy oferują jedynie zwiedzanie i zbieractwo, oraz walkę z przeciwnikami :F
Spoiler
Nawet diablo można przejść dla samej fabuły

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Lol. Z patcha na patch coraz bardziej hujowa mechanika, ale lore (#fabuła) coraz ciekawszy. Point invalid.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"

Marid

ELEX
#1043 2017-04-30, 22:11(Ostatnia zmiana: 2017-04-30, 22:19)

I tu się  mylisz. Proszę bardzo, pierwszy lepszy z brzegu, tak chętnie przywoływany przez ciebie kotor - http://www.moddb.com/mods/the-sith-lords-restored-content-mod-tslrcm.

Edit: Tak sobie teraz pomyślałem - ja pierdolę. Przecież ty właśnie potwierdziłeś i napisałeś sedno tego, przez co dzisiejszy świat gier wygląda jak wygląda, a wygląda w znacznej części jak gówno. Powyższy cytat można rozumieć jako "chuj tam, że gra na premierę wygląda jakby ją robili w piwnicy, po obiedzie u babci, może wspaniali twórcy się zlitują i wydadzą patcha, który naprawi ten syf". I później mamy, takie mass effecty andromedy czy inne kurwa assassin's creedy od unity w górę.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

therooofisonfire

therooofisonfire

Użytkownicy
Lerła Merlę.
posty47
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Lerła Merlę.
W tej ścianie tekstu @Mahridspoland ocenił to co widać. Powiedz mi @Mac Dun, jak po dwóch gameplay'ach mamy ocenić fabułę?

Pokaż mi bohatera, a napiszę Ci tragedię.

Schmidtek

Schmidtek

Użytkownicy
posty129
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=iYLEaYyoWtc

No może przesadziłem z tym, że grafika jest okropna, oprócz intra, to wszystko wygląda znośnie. Podoba mi się osada Berserkerów.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Grafika i walka to samo co w risen 3 prawie,  jak fabularnie nie wypadnie dobrze elex to slabo z Pb będzie ;/

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
jak fabularnie nie wypadnie dobrze elex to slabo z Pb będzie ;/

No co ty  :lol2:

Czarnoksiężnik z Angmaru

Czarnoksiężnik z Angmaru

Użytkownicy
Nowy Aryabhata
posty48
Propsy47
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nowy Aryabhata
No cóż, jest jak jest, od razu widać, że to nie będzie przełom w grafice i mechanice rozgrywki. Pozostaje mieć nadzieje, że będzie to przynajmniej poziom risen 3, który mi tam się podobał.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Elex będzie mieć polski dubbing!!!!

http://gothic.org.pl/publicystyka/newsy/dubbing-w-elex-potwierdzony/

Letho i inne postacie z Wiedźmina :O

Chuj kurwa, kupuje preorder xDDD

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Elex będzie mieć polski dubbing!!!!

http://gothic.org.pl/publicystyka/newsy/dubbing-w-elex-potwierdzony/

Letho i inne postacie z Wiedźmina :O

Chuj kurwa, kupuje preorder xDDD

Tu masz spolszczoną wersję intra  :lol2: :lol2: :lol2::
https://www.youtube.com/watch?v=HAhJag3NDrU

Edit: A co do tych próbek dźwiękowych dialogów -> :D :ok:

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Na kanale CDP pojawił się prolog w wersji polskiej :D:
https://www.youtube.com/watch?v=uXCoeYVhwlg

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Dubbing bardzo dobrze wypadł, wiec nie ma obaw o słaby dubb. To już pozytywnie pokazuje o grze

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
"Ma odmienić losy" - Gdzieś to już słyszałem :D

Jakub91

Jakub91

Użytkownicy
posty647
Propsy204
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nom paskudnie grają na nostalgii. Oby jeszcze bardziej nie rozczarowali pozostałych fanów studia.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
ten kamyk z elexa coś mi przypomniał xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Good old times, kiedy jeszcze byłem produktywnym człowiekiem ♥

Hosni

Hosni

Użytkownicy
posty149
Propsy51
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Elex wiele zyska na polskim dubbie :ok:

Użyczyłem głosu w modyfikacjach:
- Wyspa [G1]
- Laer Gjoll [G2]
- Mag [G2]

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ja dopiero teraz obejrzałem do końca i my będziemy grać tym dowódcą albionem. xD  Czyli może jednak fabuła nie będzie niszczenie tych albionów, a ciekawy wątek wpleciony :)   Nawet nie pogardziłbym kopią fabuły z g1 :)

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten
Gry (themodders@telegram)

ELEX
Blue is new Black :D
WWZ miał coś z tą grą wspólnego ? Tak mi się jakoś skojarzyło.

0 użytkowników
Do góry