Windows 10 za darmo? Scam? Wirus? 38820 119

O temacie

Autor Żelazko

Zaczęty 1.06.2015 roku

Wyświetleń 38820

Odpowiedzi 119

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Taki komunikat dostałem w pasku narzędzi po odpaleniu kompa.

Spoiler

To jakiś wirus czy coś?

gothic1210
  • Gość
Nie. Tak ma być. Będziesz miał uaktualnienie do 10ki. 

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
No, userzy win7 i win8 mają free update do win10, było zapowiadane jakiś czas temu, chyba nawet ktoś tu na forum o tym pisał. Fajny gest od strony microsfotu :ok:

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
No fajny. Tak się zastanawiam czy się opłaca. Czy po aktualizacji do 10-tki przepadną mi wszystkie programy? Tak jak to jest w przypadku przeinstalowania windowsa. 

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No fajny. Tak się zastanawiam czy się opłaca. Czy po aktualizacji do 10-tki przepadną mi wszystkie programy? Tak jak to jest w przypadku przeinstalowania windowsa.
Kiedy ja nadpisałem mojego win 8.1 dziesiątką TP to wszystkie programy pozostały nietknięte. 
No i btw premiera 10 wyznaczona jest na 29 lipca.

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Czy się oplaca? Raczej tak, jest to ostatnia wersja windowsa i będą ją stale rozwijać, windows 8.1 i 7 kiedyś przestaną rozwijać i wspierać wtedy będziesz musiał zapłacić za oryginalny system a teraz masz go dostać za darmo, więc brać puki dają :D Dodatkowo w tym systemie będzie dostępny dx12.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ja dzisiaj odinstalowałem tą aktualizacje, bym nie miałem tego na pasku. :D

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Przecież to już dawno o tym gadali. Użytkownicy Windowsa 7, 8/ 8.1 dostaną za darmo aktualizacje (można pobrać za darmo do końca tego roku) potem płatne czy coś. Podejrzewam, że później będzie trzeba opłacać..

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przecież to już dawno o tym gadali. Użytkownicy Windowsa 7, 8/ 8.1 dostaną za darmo aktualizacje (można pobrać za darmo do końca tego roku) potem płatne czy coś. Podejrzewam, że później będzie trzeba opłacać..
Ci, którzy nie mają systemu bądź mają XP muszą kupić za bodajże 500zł  płytową wersję czyli standardowa cena.
To samo się tyczy tego, jak nie wyrobisz się w tym roku na update.
Z tego co czytałem dopieszczają przede wszystkim translację kodu żeby developerzy nie pierdolili się zbyt wiele przy konwersji z  Ios czy androida.  Tym samym zdobędą kasę ze sprzedaży appek, których do tej pory nikt nie chciał pisać na Windowsa czy WP.  Dochodzi abonament z Office 365, więc kolejne źródło utrzymania.
Ci którzy mają pirata 7 czy 8 mogą normalnie uaktualnić, choć nadal będą mieli nielicencjonowaną wersję. Dlatego zamierzają dać możliwość uaktualnienia do legalnej wersji poprzez wykupienie licencji w sklepie windows store. Ewentualny kolejny profit.
Jak zwykle upgrade do wersji pro będzie płatny, więc kolejny profit.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Ci, którzy nie mają systemu bądź mają XP muszą kupić za bodajże 500zł  płytową wersję czyli standardowa cena.
Z tego co czytałem dopieszczają przede wszystkim translację kodu żeby developerzy nie pierdolili się zbyt wiele przy konwersji z  Ios czy androida.  Tym samym zdobędą kasę ze sprzedaży appek, których do tej pory nikt nie chciał pisać na Windowsa czy WP.  Dochodzi abonament z Office 365, więc kolejne źródło utrzymania.
Ci którzy mają pirata 7 czy 8 mogą normalnie uaktualnić, choć nadal będą mieli nielicencjonowaną wersję. Dlatego zamierzają dać możliwość uaktualnienia do legalnej wersji poprzez wykupienie licencji w sklepie windows store. Ewentualny kolejny profit.

No XP i Visty to nie dotyczy. W każdym razie jeśli mam oryginalny system Windows 8.1 to po aktualizacji do 10 (w trakcie kiedy będzie darmowa) tak zostanie i nie wyskoczy nic w stylu "Twoja licencja wygasa, musisz zapłacić za ten produkt blablala"? Choć różnie to pierdolili, ale może warto.

Z tego co słyszałem też, to i w Xbox One ma być Windows 10 również za darmo.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
https://www.youtube.com/watch?v=Wwc5jKc-EgE

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
@Cedric - Piszesz to tak jakbyś osobiście zarabiał na tym pieniądze.

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Czemu ta informacja pokazuje się na moim starym kompie gdzie mam pirata, a na oryginalnym już nie :p ?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Mnie tez się nie pokazała informacja o możliwości rezerwacji W10 może na W7 jeszcze jej niema :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Mnie tez się nie pokazała informacja o możliwości rezerwacji W10 może na W7 jeszcze jej niema :P
Jest bo u mnie na lapku już jest, przed chwilą sprawdziłem i na PC nie mam, ale mam niezainstalowane update'y, więc pewnie dlatego.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Brak związku ja mam zainstalowane up i niema wiec na Pc z w7 niema z innego powodu, pytanie z jakiego ?

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Marid

Marid

Użytkownicy
Filozofia "xD"
posty657
Propsy256
Profesjabrak
  • Zbanowany
  • Filozofia "xD"
Dobrze, że jest ten temat, bo właśnie teraz zwróciłem uwagę i faktycznie - opcja upgrade'u do W10 dostępna. Pytanie tylko, czy opłaca się to faktycznie instalować, skoro z tego co mi wiadomo update'y mają być płatne. No i czy gierki będą działały :D.

"Philosophia. Znaczy po Grecku "miłość do mądrości". Myślisz, że teraz jeździlibyśmy mercami i beemkami gdyby nie Grecy? Albo gapili się w płaskie ekrany telewizorków plazmowych?"

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Brak związku ja mam zainstalowane up i niema wiec na Pc z w7 niema z innego powodu, pytanie z jakiego ?
Sprawdź, czy masz zainstalowaną aktualizację KB3035583.

Cedric

Cedric

Użytkownicy
posty782
Propsy1084
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No i czy gierki będą działały :D.
Nie, zrobili system na którym nie da się zupełnie grać, tworząc tym samym DX12.
Na razie na Insider Preview działa mi wszystko bez problemu ze starych gierek, a co do nowych to podczas tworzenia DX12 na pewno współpracowali ze studiami.

@Cedric - Piszesz to tak jakbyś osobiście zarabiał na tym pieniądze.
Chciałem mu tylko pokazać, że nie muszą robić Windowsa w systemie abonamentowym żeby robić forsę.

gothic1210
  • Gość
Jest na Windows 7.Ja mam od rana. Była jakiś czas temu aktualizacja, która przygotowywała starsze systemy pod update. 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry