Inna sprawa (Wcale nie nyguje Łukasza ani Simena) to ustalania ZBYT DŁUGICH odstępów między
a) ogłoszeniem, że dzień screena ma się odbyć;
b) datą, która rozpoczyna DS.
W tym wypadku było to chyba kilka tygodni a ludziom po prostu w dupie się poprzewracało od wolnego czasu, więc ja również jestem zwolennikiem ustalenia może nie konkretnej daty, ale przedziału w okresie najlepiej imo letnim/zimowym, w którym DS mógłby się odbywać.
Imo to właśnie najlepiej Lipiec/Sierpień lub Grudzień/Styczeń. Uzasadniać mojego wyboru raczej nie muszę, bo chyba każdy wie, że są to terminy, w których zazwyczaj zdecydowana większość społeczności tM i innych for tego typu ma wolne od szkoły, bo nie ukrywajmy, użytkowników w wieku szkolnym aka nastoletnim jest najwięcej chyba w tej dziedzinie.
Co do organizacji tej edycji DS zgodzę się, że jest wiele do życzenia ale to tylko i wyłącznie kwestia pośpiechu i powiedzmy "ratowania" tego co wcześniej było obiecane, niestety nie wypaliło. Mógłbym zająć się (najlepiej z kimś) organizowaniem tego, jednak wolałbym w takim wypadku mieć dostęp do tajnego DS z racji tego, że tam przynajmniej będzie można ustalić jeden, stały, konkretny a nie tylko pobieżnie napisany regulamin, ustalić kategorie i sposób głosowania oraz uczestnictwa w nich podczas DS no i oczywiście spróbować wyleczyć inwalidzki system oceniania każdego z projektów, żeby znowu nie było miliona jedynek z dupy.
BTW - pierwszym zakazem, który bym wprowadził, byłby zakaz używania DX11 ze względu na słabe pcty niektórych użytkowników biorących udział, w tym nie ukrywajmy również mój, co znacznie zmniejsza szansę na sprawiedliwe rywalizowanie. Chodzi mi oczywiście o ludzi robiących ss'y w projektach gothic II i I. Może to troche samolubne, ale jakoś niespecjalnie widzi mi się wysyłanie masy plików do kogoś tylko po to, żeby zrobił ss'y na dx11 a potem czekanie aż odeśle ss'y.