Kolejna świetna modyfikacja w ktorą miałem ostatnimi czasy zagrac. Po Przygodach Martina przyszedl czas na Caduon. Szkoda ze pełnej wersji moda się nie doczekamy. Pierwsze co rzuca się w oczy to fajnie wykonane intro i świetna muzyka. Później widzimy ładny, choć niewielki świat. Miałem wrażenie ze twórcy pod względem designu wzorowali się na Gothicu 3, masa wzniesień, spadków. Świat jest mocno pofalowany, do tego niektóre modele jak ścierwojady, drzewa czy domki też były zrobione na wzór G3. Fabuła jest ciekawa, choć już nie tak intrygująca jak w Przygodach Martina, ale nie jest źle. Zadanka są w porządku i przyjemnie się je wykonuje. Przejscie moda zajelo mi jakies 4 godziny. Duże wrażenie zrobiły na mnie podziemia na samym końcu kiedy już uciekaliśmy z tej doliny. Pod względem projektu skojarzyły mi się z serią TES. Były rozległe, różnorodne. Raz przypominały kopalnię obsianą masą różnokolorowych kryształów by zaraz później przejść w jakieś starożytne ruiny. Podziemne groty w których rosną drzewa i przez które wpada światło. Moze to i mało realistyczne ale bardzo efektowne.