Błędy Spacera 2.6 7844 18

O temacie

Autor kaczka

Zaczęty 5.03.2015 roku

Wyświetleń 7844

Odpowiedzi 18

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!

kaczka
Moderator działu

Błędy Spacera 2.6
2015-03-05, 11:25(Ostatnia zmiana: 2015-03-05, 14:01)
Nie chodzi mi już o błędy w stylu Acces Violation (or whatever) u mnie, bo takowych właściwie nie mam, tylko o fakt, że wysyłając zena np. lansjerowi czy Damdamowi, żaden z nich nie może go nawet otworzyć. I żeby było śmieszniej, nie są to tylko zeny przerabiane/nowy ale i te oryginalne, w których chociaż trochę ingerowałem.

Post połączony: 2015-03-05, 14:01
Oprócz tego zauważyłem, że nie mogę skompilować surface.zen i oldworld.zen :D Podejrzewam, że za duże a w takim wypadku będzie w chuj duży mały problem
 

Daget

Daget

Użytkownicy
Jaśnie oświecony
posty4
Propsy6
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Jaśnie oświecony
A na czym polegała owa ingerencja w te pliki ZEN?  Oczywiscie jeżeli można wiedzieć.
 

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
O w jaki sposób ingeruje się w zena... :facepalm: Następny zestaw NORMALNYCH pytań proszę.
 

Daget

Daget

Użytkownicy
Jaśnie oświecony
posty4
Propsy6
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Jaśnie oświecony
Widzę że nie do końca się rozumiemy. Ja bawiąc się spacerem w zależnosci od tego co spieprzyłem uzyskiwałem inny problem, ale mniejsza o to.
 

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Tak ewidentnie się nie rozumiemy.
nawiasem mówiąc...
Ja się nie BAWIE
 

Daget

Daget

Użytkownicy
Jaśnie oświecony
posty4
Propsy6
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Jaśnie oświecony
Jeżeli praca nie jest dla ciebie zabawą, to musisz mieć cholernie nudne życie. 
 

gothic1210
  • Gość
Cooo? 
 

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6460
Propsy3033
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Proponuję pana @Daget kompletnie zignorować, bo widać, że kompletnie nie ma pojęcia o czym mówi :)
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu



kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Jeżeli praca nie jest dla ciebie zabawą, to musisz mieć cholernie nudne życie.
Spróbuj powiedzieć to swojemu pracodawcy w momencie, kiedy pieniądze będą ci potrzebne najbardziej XD
 

Pan.L

Pan.L

Użytkownicy
posty72
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może to głupie jednak z tego co mi wiadomo pewien znajomy próbował odpalić mapę w Spacerze nie wrzucając jej do folderu worlds. Jednak wydaje mi się że zapewne to nie to. Hmm jaki typ błędu ? Biały ekran czy jak ?
 

Fabio

Fabio

The Modders
posty3466
Propsy2150
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Może to głupie jednak z tego co mi wiadomo pewien znajomy próbował odpalić mapę w Spacerze nie wrzucając jej do folderu worlds. Jednak wydaje mi się że zapewne to nie to. Hmm jaki typ błędu ? Biały ekran czy jak ?

Musi być w tym folderze inaczej nie odpali.

Pan.L

Pan.L

Użytkownicy
posty72
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może to głupie jednak z tego co mi wiadomo pewien znajomy próbował odpalić mapę w Spacerze nie wrzucając jej do folderu worlds. Jednak wydaje mi się że zapewne to nie to. Hmm jaki typ błędu ? Biały ekran czy jak ?

Musi być w tym folderze inaczej nie odpali.

Źle sformułowałem swoją wypowiedź. Oczywiście chodziło mi że mapa musi być w folderze. Taka forma niewiedzy może spowodować owy błąd. Jak wcześniej wspomniałem mój znajomy który dosyć sprawnie obsługiwał spacera tego podstawowego faktu nie wiedział :) Jedyne co to możemy poczekać na jakieś głębsze szczegóły aby ewentualnie pomóc w tej sprawie.
 

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Nie może otworzyć, ale podaj chociaż co się dzieje podczas gdy próbują, screen czy cóś

Btw, najlepiej jakby mieli mapę folder po folderze tak jak ty
 
Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Ale o czym wy pierdolicie? XD Konkretnych zenów nie mogą otworzyć żadne osoby inne niż ja i bynajmniej to nie są świeżaki. W każdym z nich osobiście coś grzebałem przy 3D i wydaje mi się, że coś zwaliłem. Dodatkowo z tym compile OldWorld.zen to wychodzi beka bek, bo każdy inny zen na miliard sposobów mogę łączyć z innymi i jest ok a jak już kompiluje OW to wywala Access i to nie tylko na tym PC. Próbowałem na swoim lapku z win7, na kompie brata z win7 i na tym moim z XP. :F
 

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
W takim razie wrzuć na jakiś hosting byle jaki zen z g2 w jakim grzebałeś, i podaj ścieżkę do tego zena w momencie w którym coś przy nim grzebałeś

Edit: nie zważaj na to ze chuja umiem, zwyczajnie go wrzuć bo coś mi tu śmierdzi a nie zesrałem się
 
Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Sory, ale my mówimy o dwóch różnych rzeczach xD
 

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Skoro tak to ok, zrozumiałem że modujesz g2 tworząc Dziewictwo, a nie Dziedzictwo, masz zen'y które edytowałeś jeśli się nie mylę w programie 3d, teraz żaden z twoich murzynów nie może otworzyć twoich zen'ów temat nazywa się "Błędy Spacera 2.6" więc wnioskuje że twoje murzyny nie mogą tych zenów otworzyć w spacerze, mówisz że nawet z orginalnymi światami w które choć trochę ingerowałeś tak jest, mówisz też że twoje murzyny nie są świerzakami co mnie nie dziwi, projekt ma pare lat i ci świerzaki nie potrzebne, pomyślałem że jakimś cudem może ty używasz angielskiego spacera a oni pl? bądź odwrotnie? może to bruździ, chyba że to nie temat o spacerze zenach i ingerowaniu w nie
 
Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

kaczka

kaczka

Moderator działu
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • Moderator działu
  • Definitely not kaczka!
Nie, nie działają im jedynie zeny, w które JA ingerowałem programem 3D. Poza tym raczej wątpię, żeby wersja językowa spacera miała jakieś znaczenie. Każdy z nas korzysta z wersji 2.6 EN.
 

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
Nie wiem, ja mało potrafię, ale wątpię czy nawet bardziej zaawansowani modderzy potrafiliby rozwiązać ten problem nie mając któregokolwiek ZEN'A do sprawdzenia xd ale cóż twoja modyfikacja, twoje pliki nie dziwne że nie chcesz się nimi dzielić
 
Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry