TESV: Gothic mod 20612 30

O temacie

Autor Jutko_DEV

Zaczęty 12.11.2014 roku

Wyświetleń 20612

Odpowiedzi 30

Halk_Hogan_PL

Halk_Hogan_PL

Użytkownicy
Halkster
posty916
Propsy890
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Halkster
Do nagrywania obrazu jedynie Fraps jest dobry. Reszta w stylu Bandicam nagrywa, ale jest gorsza jakość obrazu z tego co kojarzę.
Aha. Fraps jest akurat jednym z największych gówien jeśli chodzi o nagrywanie. Nagrane materiały są nieskompresowane i ważą mega dużo a do tego przy nagrywaniu zamula pcta. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ludzie najbardziej polecają program do streamowania, tez podobno zajebiście nagrywa. OBS czy jakoś tak.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6474
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Do nagrywania obrazu jedynie Fraps jest dobry. Reszta w stylu Bandicam nagrywa, ale jest gorsza jakość obrazu z tego co kojarzę.
Aha. Fraps jest akurat jednym z największych gówien jeśli chodzi o nagrywanie. Nagrane materiały są nieskompresowane i ważą mega dużo a do tego przy nagrywaniu zamula pcta. Nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Tak, Fraps dużo waży, ale dzięki temu zachowuje najlepszą jakość. Oczywiście najlepiej jest go korzystać, gdy twoja gra idzie bez problemu, bo jeśli nie to tak, faktycznie zamula. Aczkolwiek nie jestem pewien czy Bandicam wykrywa w ogóle Gothica, to swoją drogą.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Mikotsune

Mikotsune

Czas Honoru
posty364
Propsy288
Profesjabrak
  • Czas Honoru
Z tego co pamiętam, to nagrywałem Gothica Bandicamem. Polecam jednak OBS, jest o wiele, wiele lepszy.

How can I see roses... and only feel thorns...

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Dlaczego każdy mod o gothicu tego typu musi być taki sam? Wszystkie są o G1 i za każdym razem jest pokazywana jedna i ta sama scenka. Rzygam...

Miamian

Miamian

Użytkownicy
posty10
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Miamian

TESV: Gothic mod
#25 2017-08-11, 19:49(Ostatnia zmiana: 2017-08-12, 19:40)
Spróbowałem z tym OBS, ale przy nagrywaniu mam cały czas czarny ekran... Obejrzalem kilka filmików na youtube odnośnie tego problemu, ale w większości mówiły tylko o przypadku kiedy mamy dwie karty graficzne, więc u mnie ten sposób nie działał. Może jakieś pomysły?
A fraps rzeczywiście tworzy strasznie duże pliki mniej więcej 1min filmu = 1GB.

@ShadowAssassin Nagrałem tą scenkę ponieważ jest na początku a chciałem pokazać coś "na szybko". A co do twojego screena, to niezły, podoba mi się :)

Edit:

Nagrałem trochę dłuższy filmik,  można w nim zobaczyć Diego, Orry'ego, Draxa i Ratforda:

https://www.youtube.com/watch?v=k_K8NAPXRNo

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Popracuj bardziej nad tymi lokacjami bo od takiego edytora można wymagać jednak więcej. No i filmik ci laguje strasznie.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Wygląda bardzo słabo, nie wiem co wy widzicie w tym silniku Skyrima, jest bardzo chujowy.  Samo wybieranie dialogów jest tu dupne, no i te lagi w filmie, ale to tylko techniczna kwestia, więc można pominąć. Odradzałbym jednak robienia tego projektu, ambitniejsza byłaby jakaś modyfikacja. Pozdrawiam :P

PS. Żeby nie było, doceniam, jak ci się to podoba to rób, to moja subiektywna opinia.

PS2. Czemu jest zjebany? Nie ma głosu mówionego bezimiennego, bez tego to nie to samo, bez tego to całkowicie do dupy :P

Miamian

Miamian

Użytkownicy
posty10
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wygląda bardzo słabo, nie wiem co wy widzicie w tym silniku Skyrima, jest bardzo chujowy.  Samo wybieranie dialogów jest tu dupne.

Akurat tutaj nie wiem o co Ci chodzi, przecież wybieranie dialogów jest takie samo jak w Gothicu. Pokazane są linie dialogowe i wybierasz którą chcesz.

Odradzałbym jednak robienia tego projektu, ambitniejsza byłaby jakaś modyfikacja.

PS2. Czemu jest zjebany? Nie ma głosu mówionego bezimiennego, bez tego to nie to samo, bez tego to całkowicie do dupy :P

Niby masz rację, mi też przeszkadza brak jego głosu, ale z drugiej strony jeśli zrobię jakąś modyfikację, to tam też nie będzie głosu Beziego - czyli idąc Twoim tokiem rozumowania, od razu z wejścia można założyć, że będzie do dupy  :P

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Ale jakbyś miał robić jakąś modyfikację, to dlaczego znowu albo w Gothicu, albo o Gothicu, boże.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Miamian

Miamian

Użytkownicy
posty10
Propsy6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale jakbyś miał robić jakąś modyfikację, to dlaczego znowu albo w Gothicu, albo o Gothicu, boże.

Bo zrozumiałem, że @Fabiosek mówił o modyfikacji do Gothica. Dopiero po Twoim poście zrozumiałem że chodziło mu od moda do Skyrima...

A co do samego tematu, to póki co kontynuuję pracę bo zwyczajnie to mi się podoba i zobaczymy co z tego wyjdzie. Jeśli sam zobaczę, że zmierza to w złym kierunku i jest "do dupy", to zostawię ten projekt i zajmę się czymś innym. Niemniej póki co uważam, że projekt ma szansę stać się czymś fajnym i może sami zbyt szybko go przekreślacie na samym starcie, tak jabym wam pokazywał wersję ostateczną...

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry