Shadow Of Mordor 13620 47

O temacie

Autor Tizgar

Zaczęty 11.10.2014 roku

Wyświetleń 13620

Odpowiedzi 47

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Racja i nie, system nemezis działa w 2 wariantach: 1 nasza śmierć, 2 przyspieszenie upływu czasu które możemy dokonać ile razy chcemy tylko musimy być na wieży kuźni.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Tak, ale czekając specjalnie to nie wygenerujesz sobie arcywroga.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Wręcz przeciwnie, nemezis zadziała w obu przypadkach tak samo wygeneruje kilka eventów na określony czas  które zaoferuje nam standardowo potęgę to jak rozegramy te eventy zależy tylko od nas i tego czy chce uzyskać dodatkowe większe profity.

Nemezis ma symulować żyjąc świat bez udziału bohatera, ofc my możemy w tym uczestniczyć jeśli chcemy.
Nemezis jest odpowiedzialny za generowanie potęgi dla nas za event, za zwiększanie potęgi orków oraz ich obstawy co przekłada się na poziom trudności ( kwestia zależna od naszego rozwoju )
Nemezis jest odpowiedzialny za nowych dowdćów mimo ze z czasem oni zostana zastopienie nowymi wykorzystanie tego systemu przyspieszy ten proces

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

mgr Fartuess

mgr Fartuess

Użytkownicy
Kiedyś to były czasy!
posty1485
Propsy890
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
  • Kiedyś to były czasy!
Tak, ale żeby mieć arcywroga to ten musi Ciebie chyba co najmniej 2 razy sklepać. Jeden i ten sam ork nie sklepie hardcore gamera dwa razy.

Popisuje się ciągle menda jedna...

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Ale nie musi nikogo klepać, to niczego nie zmienia nemezis ma zwiększać potęgę i przedstawiać żyjąc świat przez ciągłe zmieniająca się hierarchie, ta zmienia się wtedy kiedy upływa czas pod wpływem przyspieszenia lub my giniemy bo wtedy tez jest pokazany upływ czasu

Byc może ja nie wiem o co tobie chodzi a ty o co mi :P

Spróbuję to wyjaśnić

Orkowie zdobywają wyższą potęgę ( czyt. lvl ) jak nas zabija lub zakończa eventy na swoja korzyść
Gdy nas zabija itp to tu dochodzi tylko to ze oni są tak przedstawieni ze maja pamięć i wspominają o tym ze już raz nas ubili itp
Drugi sposób kiedy zdobywają potęgę to random event który pojawia się gdy korzystam z nemezisa za pomocą przyspieszenia czasu, ( evenst symulują aspiracje orków każdy ma swoje cele i pragnienie, każdy chce być wodzem i będzie ku temu szukał okazji, system nemezis o takich sytuacja informuje gracza tworząc ów eventy ) bo wtedy wszytko nam jest wykładane szybciej, my jako gracze możemy ingerować w ich potyczki zasadzki uczty itp i decydować kogo chcemy zabić któremu chcemy pomoc aby zyskał potem ( lvl )

Możemy dać się 7 razy zabić danemu orkowi i on zyska dzięki temu 7 potęgi awansu na wodza nie dostania puki nie zwolni się miejsce.
Lub możemy przyspieszyć czas w wieżach i tez zrobić żeby zwiększyła mu się potęga wykonując random eventy które się wtedy pojawiają, są one czasowe trwają jeden dzień i albo zakończa się same dostaniemy raport taktyczny z wszystkim wynikami ale nie dostaniemy my potęgi, orkowie owszem, lub sami uczestniczymy w tych eventach zabijając tych orków lub pomagając im je zaliczyć w obie strony za sam event dostaniemy potęgę, teraz pytanie czy chce w evencie zabić orka czy pomóc mu w nim,  on zyska potęgę a gdy taki kapitan ma więcej potęgi ma większa szanse ze da lepsza runa ( czyt. mityczna złota czyli najlepsza ) ofc im więcej potęgi tym cięższą walka i tym większa obstawa wiec warto trochę siede questów i znajdziek porobić żeby się ulepszyć, mimo prostej walki i tak słabo rozwinięta postać nie da rady z kapitanem z 20+ potęgi który ma obstawę 100 orków defakto sami chcieliśmy aby on taki był, tak bawiliśmy się systemem nemezis, ale gra warta świeczki bo robimy to dla runy

Sytuacja z arcy-wrogiem to sprawa taka ze oni przestają biernie siedzieć w swoich rejonach ( ogólnie i bez tego często się pałętają tu i tam i sytuacja ze na start gry mam 4 w jednym to codzienność i sprawa ciężka dla czystej postaci ) a zaczynają na ciebie polować wiec zawsze gdzie będą się przy tobie kręcić, nawet pro gejmery dają się zabić bo to się na dłuższa opłaca w ten sposób szybciej dany ork może dojść do wyższej potęgi co tym samym utrudni nam walkę z nim w momencie kiedy już będziemy chcieli go zabić dla mitycznej runy.

Sklepać sklepie bo będzie miał większa obstawę wtedy tez się liczy, jeśli sklepie cie jakiś pachoł pod komenda ów dowódcy to ów pachołek awans dostanie jak jest wolny slot, zaś sam dowódca potęgę tez dostanie( lvl ) mu się zwiększy obstawa i liczba podkomendnych tez i będzie i tak zabójstwo liczone dla niego.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Cały ten system wydaje sie trochę do niczego od kiedy orkowie są pod moja komanda .... -_- 

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Kto w ogóle ginie w tych wszystkich nowych grach? Po co ten nemesis jest skoro najprawdopodobniej zginiesz może dwa-trzy razy i to przez pomyłkę.

https://www.youtube.com/watch?v=6AV9W2ZdmjU

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Zgadza się, nowe gry nie posiadają poziomu trudności jako takiego.
Nemezis działa tez w innych okolicznościach nie tylko w przypadku śmierci, powtarzam się.
I kolejny filmik która coś ma udowodnić pytanie co ? serio chciałbym wiedzieć.

Luke_Flamesword

Luke_Flamesword

Użytkownicy
posty188
Propsy402
  • Użytkownicy
ja podszedłem do gry bez wielkich oczekiwań, ale z pewnym entuzjazmem i niestety się rozczarowałem. Gra ma naprawdę duży potencjał i mogło by być coś fajnego, ale niestety bardzo szybko chęć do gry zabija monotonia rozgrywki. Misje głównego wątku są bardzo krótkie, a jest ich tylko 20, wszelkie poboczne questy i wyzwania czy znajdźki to też niestety nuda - a pisze to osoba, która akurat lubi tego typu gry i np. w takim Assassins Creed orała te wszystkie poboczne czynności.

Szkoda, bo na początku zapowiadało się fajnie, ale niestety brakuje elementów, które by motywowały do do zaliczania poszczególnych celów. Obszar gry też jest dość mały i nieciekawy, z wieloma powtarzalnymi elementami, co sprawia że sandboxowy charakter tej gry jest dość mało wciągający i nużący.

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Filmik miał tylko udowodnić i podkreślić jak chujowy jest w tej grze system walki. po tym jak to zobaczyłem, nie zamierzam dziadostwa nawet piracić.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Niestety tego nie udowadnia, bo to co widzimy na nim to postac posiadajac full skille i wyktozysteje je w idealnym połączeniu kombinacji // NIe grałes wiec tego nie widzisz. Koles musiał by nagrać filmik po starcie gry w którym robi bez niczego sajgon z 200 orkami i wygrywa to wtedy by to było ok

Chujowy system, ja raczje powiem tak system walki jest do bulu prosty i przewidywalny co powoduje ze jest w chuj łatwo sprawa sie komplikuje przy wieksze liczbie wrogów bo łatwiej sie jest pomylic ale to tyle, idiotycznie prosta walka ktora w sumie daje frajde :P

Przynajmniej wiemy ze system walki w AC i batmanach tez ci się nie podoba i jest chujowy w sumie wszystkie 3 gry to to samo, tez fakt.
W sumie to nawet nie przypominam sobie aby jakiś slasher miał skomplikowany system walki.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso

Zkirtaem
Moderator

Shadow Of Mordor
#31 2014-10-16, 19:46(Ostatnia zmiana: 2014-10-16, 20:24)
Tizgar, też nie grałeś. Sam to napisałeś na początku tematu - a koleś nie ma "full skilli" bo, jak pisałem, nie ma nawet tego przeskakiwania i ogłuszania.

I naprawde ciężko się pomylić, kiedy wciskając unik jesteś nieśmiertelny. Nawet w sytuacji w której faktycznie miałbyś tych swoich dwustu przeciwników wystarczy wyskoczyć poza grupę i bić ich od zewnątrz.

W sumie to nawet nie przypominam sobie aby jakiś slasher miał skomplikowany system walki.
o mój boże

@down
czyli NIE ma full skilli. brak jakiegoś slilla = niepełne drzewko skilli
I jezu, uspokój się. Piszę że gra jest gówniana a nie że jebałem twoją matkę.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Grałem i widzę co ma, kto ci będzie używał tempego przeskoku gdy ma ultimate pokoju burzy urfaela która załatwia sprawę z automatu bez zbędnego pierdolenia.
Podobnie z zarem tez bedzie sie bawil w jebane przesoki jak zarem rozpierdoli w 10 sec 20 orków prosze cie nie pierdol, sam nie wiesz co koleś ma a co nie

Wielce przez ciebie reklamowany przeskok z ogłoszeniem jest dobry na początek ale bardzo szybko przestajemy go używać bo jest gówniany i dostajemy duże lepsze zmieniki, problem jest z ich łączeniem bo potrzebuje do tego ultimate aby był pożądany efekt.

Wciskając unik jest się nieśmiertelnym potwierdzam to w 100%, bo sam to wczoraj sprawdziłem problem w tym ze nasz opotent tez bo unikiem go za chuja nie zabije.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Tizgar, też nie grałeś. Sam to napisałeś na początku tematu - a koleś nie ma "full skilli" bo, jak pisałem, nie ma nawet tego przeskakiwania i ogłuszania.

I naprawde ciężko się pomylić, kiedy wciskając unik jesteś nieśmiertelny. Nawet w sytuacji w której faktycznie miałbyś tych swoich dwustu przeciwników wystarczy wyskoczyć poza grupę i bić ich od zewnątrz.

CytujW sumie to nawet nie przypominam sobie aby jakiś slasher miał skomplikowany system walki. o mój boże

@down
czyli NIE ma full skilli. brak jakiegoś slilla = niepełne drzewko skilli
I jezu, uspokój się. Piszę że gra jest gówniana a nie że jebałem twoją matkę.
Zapamietaj jedno - To Tizgar.

I drugie - on nie czyta edytowanych postow, wiec to co masz do powiedzenia pisz w nowych :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Przynajmniej wiemy ze system walki w AC i batmanach tez ci się nie podoba i jest chujowy w sumie wszystkie 3 gry to to samo, tez fakt. 
W batmany szczerze mówiąc nie grałem, w AC system walki był tak tak bardzo chujowy że nie potrafię sobie nawet wyobrazić okoliczności w których ktoś mógłby szczerze takie gówno lubić. Jeszcze bardziej zniechęciłeś mnie do gry w tym momencie. 

Grałem i widzę co ma, kto ci będzie używał tempego przeskoku gdy ma ultimate pokoju burzy urfaela która załatwia sprawę z automatu bez zbędnego pierdolenia. 
Podobnie z zarem tez bedzie sie bawil w jebane przesoki jak zarem rozpierdoli w 10 sec 20 orków prosze cie nie pierdol, sam nie wiesz co koleś ma a co nie 
To ma być niby jakiś argument? Że gra jest tak naprawdę jeszcze łatwiejsza niż widać na filmiku? :lol2: 

nigga pls. Ktoś ci to kupił albo sam sobie kupiłeś i chyba próbujesz w tej chwili sam siebie przekonać że to nie były pieniądze wyrzucone w błoto. Tylę mogę wywnioskować z tego twojego butthurtu bo naprawdę nie wiem czemu chciałbyś bronić tego szajsu

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie grałeś a się wypowiadasz to jest dla mnie dziwne, to jak Mac dun nie grał w mody ale się wypowiadał, żeby moc powiedzieć cokolwiek o grze musisz w nią zagrać
Możesz miec negatywna opinie spoko pograłes i kazdy aspekt ci sie nie podoba ok a nie gra jest chujowa i taka mam opinie mimo ze w nią nie grałem

Bronic grę? która miałem całkowicie w dupie i zasadniczo o jej istnieniu dowiedziałem się w dniu premiery ponieważ wszystkich szał ogarnął jakim to chujem gra która na pokazał była kopią  AC okazała się przełomem z potencjalnie największą szansa na tytuł gry roku 2014.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
 która miałem całkowicie w dupie 
zachowujesz się, jakby mocno Cię w niej uwierała.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie grałeś a się wypowiadasz to jest dla mnie dziwne, to jak Mac dun nie grał w mody ale się wypowiadał,

:lol2: :lol2: :lol2:

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.

Gerry Rafferty
O.D.A.L.

Shadow Of Mordor
#38 2014-10-16, 22:12(Ostatnia zmiana: 2014-10-16, 22:24)
Nie grałeś a się wypowiadasz to jest dla mnie dziwne, to jak Mac dun nie grał w mody ale się wypowiadał, żeby moc powiedzieć cokolwiek o grze musisz w nią zagrać
Gówno prawda. Tak samo nie jadłem nigdy gówna ani nie piłem rtęci. Ni robiłem tego ponieważ w przypadku gówna nie podobał mi się zapach a w przypadku rtęci to że jest trująca. W przypadku tej gry widziałem gameplay, znam mechanikę i grałem w gry używające podobnego systemu walki, mogę na tej podstawie ocenić grę i się na ten temat wypowiedzieć. Tak samo jak nie muszę próbować rtęci mogę ocenić że picie jej nie jest dobrym pomysłem na podstawie śmierci osób które zrobiły to przede mną , i mogę ocenić że gra jest chujowa na podst. doświadczeń ludzi którzy już w nią zagrali i nagrali/opublikowali swoje wrażenia.

http://i.imgur.com/6K85tMG.jpg

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Dobra dziewczynki kończcie się już kłócić.
W batmany szczerze mówiąc nie grałem, w AC system walki był tak tak bardzo chujowy że nie potrafię sobie nawet wyobrazić okoliczności w których ktoś mógłby szczerze takie gówno lubić. Jeszcze bardziej zniechęciłeś mnie do gry w tym momencie.
W Batmanie podstawowy system walki odnosi się do używania prawego (atak) i lewego (kontra) przycisku myszu, ale poza tym można na wiele sposobów wykorzystać posiadane gadżety (porażenie prądem i wyrwanie broni hakiem) i różne ruchy (np. wślizg albo atak z góry). Sam Batman poza naprawdę różnorodnymi ciosami i kontrami w dużej mierze korzysta z doskoków/odskoków itd, a walka szczególnie od drugiej części może być naprawdę zróżnicowana.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry