[G½] Gothic DirectX 11 #1 692667 989

O temacie

Autor Splash

Zaczęty 4.09.2014 roku

Wyświetleń 692667

Odpowiedzi 989

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Takie sobie. Patrząc po pierwszym ssie mam mieszane uczucia co do tego.

Tylko zapomniałem wspomnieć że to co było do tej pory napisane zostało wyrzucone do śmietnika i jest to pisane od nowa czyli screeny z początku tematu i to co tam było napisane jest nieaktualne :X

Post połączony: 2014-12-30, 15:20
jak wygląda sprawa z fps?

aktualnie gra chodzi szybciej niż zwkły gothic2 bo to tylko cienie,hdr i atmospheric scattering

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
W każdym razie parę zjebanych tekstur, Khorinis nie pasuej do Gothica. Śmierdzi Skyrimem. Poza tym nie wiem z jakiej racji na farmie Onara wyrósł las...

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

Jurigag

Gothic DirectX 11
#142 2014-12-30, 15:22(Ostatnia zmiana: 2014-12-30, 15:29)
W każdym razie parę zjebanych tekstur, Khorinis nie pasuej do Gothica. Śmierdzi Skyrimem. Poza tym nie wiem z jakiej racji na farmie Onara wyrósł las...

przecież to nie jest wina tego, to jest tylko lhiver+vurts, przecież to działa dla każdego moda i równie dobrze mogę ci dać screeny z samego lhiver/samego vurtsa/bez niczego jak chcesz :X to jest tylko wrapper ludzie, wrzucasz i działa ci z każdym modem w dx11 gra, pomijam te oparte na g2 ext bo pewnie tam byłoby więcej zachodu

co do tekstur : normal mapy są zrobione dla G2 jak pisałem i po prostu duża część tych normal map ma inną rozdzielczość niż tekstury z lhiver/vurtsa i psuje to wygląd lub w ogóle pojawiają się bugi jak z tym dachem na farmie onara np

Z forum worldofgothic : " I think you missed that I started everything over and went off to write my own rendering engine instead of just taking what Gothic gives to me"

Pod wieczór porobie więcej screenów z lhiver/vurts/vanilla bo to co dałem to lhiver+vurts

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tylko coś woda się zbugowałą bo nie ma w ogóle animacji wody ani refelskji ale i tak spoko wygląda obecnie.
W L'hiverze nie było właśnie animacji wody więc może o to chodzi (pojawiła się dopiero w najnowszej wersji, ale sądząc po teksturach masz zainstalowaną starszą).

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Tylko coś woda się zbugowałą bo nie ma w ogóle animacji wody ani refelskji ale i tak spoko wygląda obecnie.
W L'hiverze nie było właśnie animacji wody więc może o to chodzi (pojawiła się dopiero w najnowszej wersji, ale sądząc po teksturach masz zainstalowaną starszą).

woda właśnie to wina najnowszej wersji tego rendera, nawet na vanilli jest to po prostu zwykła tekstura :X

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Gothic DirectX 11
#145 2014-12-30, 17:05(Ostatnia zmiana: 2014-12-30, 17:11)
No kurna, jaśniej się dało chyba na tych ss  :ayfkm: :pokerface:

Przecież wszystko to kwestia konfiguracja hdra, poza tym wiesz o tym że jak słońce świeci to jest dosyć jasno ? XD

No i co z tego  :facepalm: Jakbym chciał takie oświetlenie jak na dworze, to pograł bym sobie w gówienko skyrim.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Przecież wszystko to kwestia konfiguracja hdra, poza tym wiesz o tym że jak słońce świeci to jest dosyć jasno ? XD

MajkeI

MajkeI

Użytkownicy
Front End Developer
posty698
Propsy169
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Front End Developer
No nie, to teraz nawet Gothic II mi nie pójdzie ? :lol2:

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mod cały czas nie działa z MDK, a szkoda. Na czystej wersji + złote wrota (odpaliłem grę, a nie moda) migają mi tekstury, cienie wyglądają ślicznie, lecz zasięg ich rysowania jest za mały i widać, że w oddali nie ma cieni, a co gorsza, widać punkt graniczny, który wygląda okropnie. Woda faktycznie zbugowana, a barwy zbyt przesycone. A gestykulacje NPC'ców (nasze bez problemu) podczas rozmów klatkują (lub cała gra klatkuje, na jedno wychodzi).
No i ta kamera, cały czas chodzi tak, jakby gra była w oknie i na F6 myszką się nią sterować nie da.

Ale graficznie wygląda i tak bardzo zacnie.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Mod cały czas nie działa z MDK, a szkoda. Na czystej wersji + złote wrota (odpaliłem grę, a nie moda) migają mi tekstury, cienie wyglądają ślicznie, lecz zasięg ich rysowania jest za mały i widać, że w oddali nie ma cieni, a co gorsza, widać punkt graniczny, który wygląda okropnie. Woda faktycznie zbugowana, a barwy zbyt przesycone. A gestykulacje NPC'ców (nasze bez problemu) podczas rozmów klatkują (lub cała gra klatkuje, na jedno wychodzi).
No i ta kamera, cały czas chodzi tak, jakby gra była w oknie i na F6 myszką się nią sterować nie da.

Ale graficznie wygląda i tak bardzo zacnie.

Przecież ten projekt ma kilka miesięcy, w dodatku to co było wcześniej zostało porzucone i jest od nowa pisane. Przecież minie jeszcze pare lat. ENBseries od borisa zanim stało się grywalne i do używania minęło kilka dobrych lat.

Przesycenie barw to kwestia konfiguracji shaderów, w późniejszych wersjach obstawiam że będzie do wyboru.

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator

No i co z tego  :facepalm: Jakbym chciał takie oświetlenie jak na dworze, to pograł bym sobie w gówienko skyrim.
Jak chcesz chujowe oświetlenie, to zagraj w Obliviona z włączonym HDR :lol:

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

co z złego w tym oświetleniu bo nie ogarniam :O

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Bo Mac Dun zatrzymał się w czasie i uważa, że Gothic bez żadnych dodatków to najładniejsza gra :I

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Juripag
Ja po prostu powiedziałem jak jest. To, że projekt jest młody i cały czas rozwijany, to ja wiem. Ale dziwi fakt, że do wersji 6, czy tam 7 mod się odpalał z mdk, choć przy załączeniu cieni się crashował.
Co do barw to ja wiem, po prostu wyrażam swoją opinię.
A co do grywalności, to pracę idą w takim tempie, że mam nadzieję, iż mod będzie grywalny w pierwszym kwartale 2015. Ilość efektów, które można (i jest sens) dodać jest ograniczona, spora część już jest.

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@Juripag
Ja po prostu powiedziałem jak jest. To, że projekt jest młody i cały czas rozwijany, to ja wiem. Ale dziwi fakt, że do wersji 6, czy tam 7 mod się odpalał z mdk, choć przy załączeniu cieni się crashował.
Co do barw to ja wiem, po prostu wyrażam swoją opinię.
A co do grywalności, to pracę idą w takim tempie, że mam nadzieję, iż mod będzie grywalny w pierwszym kwartale 2015. Ilość efektów, które można (i jest sens) dodać jest ograniczona, spora część już jest.

że mod develpoment kit ? cóż spacer to spacer, gothic to gothic, przecież w spacerze nie masz odpalanego całego silnika gry - np nie wskoczysz do wody w spacerze, są też problemy z kolizjami itp itd
głupie pytanie ale co to mdk ? XD zawsze sobie możesz zmieniać nazwe dllki ddraw na coś innego i nie masz już tego moda :X

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
GMDK już lepiej kojarzysz?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Bo Mac Dun zatrzymał się w czasie i uważa, że Gothic bez żadnych dodatków to najładniejsza gra :I

To się nazywa klimat ziom   ^^ :ok:

Aczkolwiek już skyrim lepiej wygląda, niż ten gothic  :ayfkm: i klimatowo faktycznie skyrim>oblivion  :redface:

W obliviona natomiast grałem bez HDR  :lol:

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy

To się nazywa klimat ziom   ^^ :ok:

Aczkolwiek już skyrim lepiej wygląda, niż ten gothic  :ayfkm: i klimatowo faktycznie skyrim>oblivion  :redface:

W obliviona natomiast grałem bez HDR  :lol:

ale czy ty pojmujesz że to jest kwesia konfiguracji shaderów itp ? w każdej grze jak się pomęczysz możesz sobie zmienić że wszystko będzie się wieciło jak psu jajca albo że będzie ciemne że nic nie będziesz widział.... boże drogi, skąd tacy ludzie się biorą xD tak samo możesz zrobić ze skyrimem i każdą inną grą XD

poza tym od kiedy grafika wpływa na klimat ?!

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Grafika wpływa na klimat. 

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
poza tym od kiedy grafika wpływa na klimat ?!

Od zawsze?  :pokerface:

No chyba nie powiesz mi że ten ss jest klimatyczny  o_0

0 użytkowników
Do góry