MT 3.0 132787 467

Ankieta

Dać buffa mieczykowi uriziela (pożeracz dusz) czy zamienić go na inny - lepszy ale nie runiczny

Tak daj buffa
51 (64.6%)
Nie, nic nie rób
17 (21.5%)
Zamień ten miecz na inny
11 (13.9%)

Głosów w sumie: 79

O temacie

Autor Lukizzz

Zaczęty 20.06.2014 roku

Wyświetleń 132787

Odpowiedzi 467

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ty się wogóle nie powinieneś wypowiadać... już miesiąc temu prosiłem Cię żebyś nam pomógł, a ty kurna cały czas coś pierdoliłeś żebym Ci gotowe skrypty podał... Tak tylko że ty zaczynasz coś i szybko kończysz, a my mamy już prawie pół itemków z MT zedytowanych to samo się tyczy z mobami... I proszę Cię to nie miejsce żebyś robił taki spam.

UserosPro

UserosPro

Użytkownicy
posty50
Propsy16
  • Użytkownicy
Ty się wogóle nie powinieneś wypowiadać... już miesiąc temu prosiłem Cię żebyś nam pomógł, a ty kurna cały czas coś pierdoliłeś żebym Ci gotowe skrypty podał... Tak tylko że ty zaczynasz coś i szybko kończysz, a my mamy już prawie pół itemków z MT zedytowanych to samo się tyczy z mobami... I proszę Cię to nie miejsce żebyś robił taki spam.

Miesiąc temu to twierdziłeś, że szkołę musisz ogarniać. Chciałem skrypty, żeby zobaczyć co my(ty?) mamy zrobione- teraz sądzę, że nic nie miałeś. Dobra, ja tu więcej nie piszę na ten temat.

PS. Jeszcze ta szumna nazwa 3.0 :lol2:

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Jeszcze ta szumna nazwa 3.0 :lol2:
A potrafisz czytać?  :facepalm:
Jako że dostałem  pozwolenie od Shergara na rework naszych dobrych starcyh MT postanowiłem podzielić się z wami częścią zmian które będzie oferować ta nieoficjalna łatka dodatek...[...]
Mroczne Tajemnice 2.0 jest, więc 3.0 jest jak najbardziej na miejscu, jeżeli Lukizzz robi łatkę na własną rękę, która ma dodać więcej niż naprawione bugi.

Harris

Harris

Użytkownicy
Give me your soul... Please
posty183
Propsy80
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Give me your soul... Please
Na wstępie brawa i propsy za chęci przy dłubaniu MT  :D
Jeśli chodzi o zmiany to powinny być następujące:
- Poprawa balansu w umiejętnościach, parametrach broni, zbroi i przedmiotów
- Wywalenie tekstur z G2 i zastąpienie ich oryginalnymi bądź tymi z paczki Freddiego
- Nowy dubbing (w miarę możliwości)
- Uniinstall modyfikacji (wersję 2.02 można jedynie zainstalować a odinstalować już nie)
- Nowe modele i tekstury dla oręża i zbroi

Generalnie ingerencja w fabułę, dialogi jak dla mnie jest bezsensowny. Zwłaszcza obóz przed kopalnią ma niesamowity nastrój i klimat. Na pierwszym miejscu powinien znaleźć się odpowiednio wyważony balans modyfikacji bo to było główną kulą u nogi.

UserosPro

UserosPro

Użytkownicy
posty50
Propsy16
  • Użytkownicy
Mroczne Tajemnice 2.0 jest, więc 3.0 jest jak najbardziej na miejscu, jeżeli Lukizzz robi łatkę na własną rękę, która ma dodać więcej niż
naprawione bugi.
Ale to chyba przesada nazywać tego moda 3. wersją MT.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Jak dla mnie wersja z bluzgami. Ile by nie psioczyc na bugi, dialogi i inne w MT, ta modyfikacja dodawala taki klimat w Gothicu, jaki powinien być od początku. Wiezienia, gdzie co chwile ktos chce nam dac w morde albo zabić nas za kawalek rudy, gdzie musimy uwazać stawiajac stope na kazdym kroku oraz uwazac na kazde slowo, bo inaczej mozemy skonczyc w piachu.

Szkoda tylko, że to uczucie mijalo po kilkudziesieciu minutach gry, gdy sie juz mialo duuuuzo dobrych itemsow oraz wykokszoną postać. To powinniscie poprawic :)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Tak w ogole kazda postac nie musi bluzgac w kazdym slowie, aby zwiekszyc ta wasza ,,brutalnosc''
 :F

Nawet w MT 2.02 nie bylo prawie bluzgow, po prostu postacie byly nastawione bardzo wrogo do nas

DxC

DxC

Angielska wersja Złotych Wrót
posty21
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Angielska wersja Złotych Wrót

DxC
Angielska wersja Złotych Wrót

MT 3.0
Wersja bez bluzgów... to Gothic..
Tu trzeba logicznej, tajemniczej fabuły a przekleństwa tylko niszczą klimat gry.
A co do dubbingu w 2.02..
Jestem poprostu zniesmaczony tym że wogóle wydaliście takie gówno..
Bez obrazy ale poprostu głos podkładali jacyś wieśniacy na mikrofonach z biedronki.. poprostu tak mnie to uderzyło że jeszcze nawet bez zapisywania usunąłem to gówno.. Naprawdę jeśli chodzi o dubbing to albo zróbcie go porządnie jak w Złotych Wrotach albo wogóle nie wydawajcie, bo to jaki jest teraz niszczy i wręcz bezcześci dobre imię gothica.
A co do zmiany textur na oryginalne, świetny pomysł bo obecne wogóle nie pasują, no i dialogi muszą gruntownie się zmienić :)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
A czy obecnie każda to robi? nie, obecnie te bluzgi są tam gdzie powinny być :P
Jakoś nie widzę żeby bluzgali w SO bo i niema takie potrzeby dla nich cala sytuacja jest na + zaś Łowcy orków czy Straznicy przed kopalnia, z ich pkt widzenia to istotnie maja się o co wkurwiać

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Dreamerion

Dreamerion

RaveN Studio
too old too cold
posty508
Propsy809
ProfesjaKompozytor
  • RaveN Studio
  • too old too cold

Dreamerion
RaveN Studio

MT 3.0
#89 2014-06-22, 20:53(Ostatnia zmiana: 2014-06-22, 22:13)
Ja proponuję zostawić moda w spokoju. Po ZW nastała jakaś dziwna moda na czepianie się o pierdoły. Przedtem nikomu wulgaryzmy nie przeszkadzały, tylko teraz  zrobiliście się nagle wrażliwi. Zamysł twórców była taki a nie inny i nie ma sensu tego zmieniać.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Popieram Dreameriona. NIe ma sensu bawić się w jakieś ulepszanie modów już lepiej zrobić sobie swój własny. Bo zaraz będą nowe "ekstra" questy i będzie pokrojem Global Moda gdzie cudzego moda zaczęli ulepszać badziewnymi questami, nawet jeśli ma się do tego prawa.

Ps. jak się tutaj pojawisz już Memorius to nie zaczynaj głupich dyskusji co do Global Moda przytoczyłem to  jako przykład a każdy ma swoje zdanie, na dyskusję z tobą nie mam już ochoty.

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak zrobimy to zobaczycie i ocenicie, czy będą badziewne questy także to zobaczycie, póki co mam zamiar kontynuować nasz projekt. Zdecydowałem się nie przerabiać dialogów (no może trochę żeby zdania były bardziej logiczne).

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
A czy ty w ogóle wiesz które questy są nasze, a które nie? Grałeś chociaż? Jak nie to nie rozumiem po co wypowiadasz się na nasz temat. Po to twórcy upubliczniają skrypty, żeby można na nich bazować. Tak  było z Returningiem, Globalem i będzie z ER. Jak ci się nie podoba, to nikt ci nie każe grać, tylko nie wyżywaj się na teamie przez jakieś utarczki z Memoriusem i panzpisem, bo to żałosne.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Mniejsza o większość. Imo czepiając się już tego zbyt szybkiego "wykoksowania" postaci; można by było pokombinować coś w kierunku równoczesnego kokszenia ważniejszych npc.
Albo inaczej. Każdy NPC ma przypisaną jakąś gildię. Nie wiem jak wygląda to od strony technicznej, ale dlaczego by nie zrobić tak, że co rozdział, każdy npc otrzymuje + x każdego atrybutu? Dodawać to dla całych gildii, tak jak wszystkim NPC z danej gildii zmienia się nastawienie.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Dodawanie statów co rozdział dla npc już istnieje w returningu :P
Wiec wystarczy skopiować :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Uwielbiam, kiedy dowiaduje się, że jestem tak zajebisty, że wynalazłem koło po raz setny :|

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
sry Daffy

gothic1210
  • Gość

gothic1210
Gość

MT 3.0
#97 2014-06-23, 08:04(Ostatnia zmiana: 2014-06-23, 08:16)
Dreamerion ma 100% racji. Dajcie już spokój tej starej modyfikacji i zostawcie ten dubbing i dialogi w spokoju. Takie były czasy, takie były możliwości i koniec. Dubbing MT i tak był dużym przedsięwzięciem. Lukizz wyłataj bugi, dopisz kilka questów jak masz jakieś ciekawe pomysły, zbalansuj to i wszyscy będą zadowoleni. A i tymi co ciągle narzekają nie ma się co przejmować, bo byś robił tego moda do końca świata (jak ja swój... ).

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dreamerion ma 100% racji. Dajcie już spokój tej starej modyfikacji i zostawcie ten dubbing i dialogi w spokoju. Takie były czasy, takie były możliwości i koniec.
Masz racje wtedy były takie czasy i możliwości. Od MT modding trochę jednak przeszedł i mamy lepsze standardy i większe oczekiwania co do jakości wykonania. Dlatego nie rozumiem czemu lepiej zostawiać w spokoju rzeczy, które są kiepsko wykonane, skoro pojawia się ekipa chcąca MT poprawiać (i chwała im za to). Co więcej sami pytają co trzeba zmienić - i dla mnie fana klimatycznej rozgrywki - oczywistym są dubbing i easter eggi (wulgaryzmy jeszcze idzie przeboleć). Wiadomo, to nie będzie łatwe, bo zadanie jest ambitne, ale imo zasłuży tym sobie na numerek 3.0 modyfikacji.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Outlander pieprzysz.... Spokojnie mogli zorganizować dobry dubbing, ale najwyraźniej olali sprawę.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry