Starożytny Kult 280968 677

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 19.04.2014 roku

Wyświetleń 280968

Odpowiedzi 677

Mr0cznyM15strz

Mr0cznyM15strz

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jaki miecz trzeba dać Dobarowi, abym mógł zabić Falera? Mam miecz orka elity, ale On i tak nie ma żadnych, nowych opcji dialogowych.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a mięcho też mu dałeś? smażone...

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Nie, no skro ma opcję miecza to mięso musiał dać.
Miecz orka elity jest właściwy i nie więc o co chodzi.

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie: nowicjusz przed klasztorem który każe nam szukać swojego bardziej uzdolnionego kolegi+ czyszczenie cmentarza u najemników pojawia się przed czy po zabiciu kruka? Zrobiłem zbrodnie i karę i go nie ma, pytam się bo chcę upewnić się czy wszystko jest ok. Jestem w fazie szukania ornamentów.

Tituf

Tituf

Użytkownicy
posty1481
Propsy813
Profesjabrak
  • Użytkownicy
te zadania to warunek abyś Kruka ujrzał...

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
warunkiem zabicia Kruka jest dostanie się do J.
Do J. można się dostać gdy sie pogadało z Hagenem i załatwiło sprawę Klucza.
Żeby się pojawił Lifor musi najpierw wzięte zadanie Rytualne Ostrze od Morta, a na ten slad kieruje Xardas bo zakończeniu Zbrodni i kary.

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Dzięki wielkie ;)

Zły Kraken

Zły Kraken

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z misją "zbrodnia i kara " opowiem krótko na jakim etapie gry jestem : 1  rozdział lvl 13 zebrałem , oddałem i złożyłem artefakt to poratlu magów wody Hagen każe mi szukać klucza a Vatras nie chce mnie przyjąć do gildii bo nie rozmawiałem z Hagnem :) jestem członkiem gildii myśliwych . A  teraz do rzeczy w " zbrodni i karze " mam tylko 2 wpisy w dzienniku z czego ostatni mówi o tym że kult likwiduje świadków   że mam dowody niewinności  Igelirio i że powinienem z nim pogadać (nie wiem co to za dowody zgubiłem wątek zajmując się innymi misjami ) Igeliria nie ma w więzieniu u Andre (jest tam tylko Fernando) :) .Nie wiem czy to się przyda   ale dodam , że w misji starożytny kult zebrałem 3 gości na skrzyżowaniu w pobliżu farmy Onara  w tej misji też prawie nie ruszałem mam tylko 2 wpisy w dzienniku

No więc moje pytanie brzmi jak posunąć akcje dalej bo jak już napisałem straciłem wątek wykonując inne misje i polując :)  a zapisy w dzienniku są dosyć enigmatyczne z tego co wyczytałem na forum widzę że te misje przeplatają się ze sobą ale nie wiem jak je ruszyć i czy brak Igelirio w koszarach to jakiś błąd w grze czy  tylko się pogubiłem pomocy

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Co do zbrodnia i kara spytaj Andre, a potem leć na cmentarz przy karczmie Orlana.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Zły Kraken

Zły Kraken

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Byłem u Andre ale on nie ma kwestii dialogowej związanej z tematem dla pewności skorzystałem z tych jakie były dostępne oczywiście to nie pomogło , cmentarz jest pusty jaskinie zanim wyczyściłem dawno temu . Jakieś inne sugestie ?

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Trzeba mieć przy sobie list (starożytny Zwój) od Akila oraz dokument od Nieznajomego ( przy czym ten musi być przeczytany). Wtedy dopiero Andre zagada.

Zły Kraken

Zły Kraken

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Zły Kraken

Starożytny Kult
#411 2014-07-13, 17:08(Ostatnia zmiana: 2014-07-13, 17:26)
  Niema ani jednego ani drugiego papieru  :facepalm: zagadałem Akila ale nie było opcji rozmowy nic na temat , użyłem " opętania" (c marvin klawisz  "O" ) żeby sprawdzić czy nie ma go przy sobie ale niestety nie używałem innych kodów poza opętaniem i "lataniem" F8 .
Na 100% ich nie sprzedałem i nie porzuciłem w jakiejś skrzyni .Wydaje mi się że powinienem zrobić coś by ta kwestia dialogowa się pokazała , ale nie rozumie skąd wobec tego wpis w dzienniku ( o którym pisałem w pierwszej wiadomości ) który powinien pokazać się chyba dopiero po zdobyciu tych papierów

Jeżeli się zgodzisz podam ci nazwę chomika z , którego będziesz mógł pobrać mój zapis gry tak najłatwiej mógłbyś rozeznać się w sytuacji . Nie kapuje byłem prawie w każdym zakątku Korinis poza 2 jaskiniami ze szkieletami powinienem już się natknąć na odpowiednią postać lub skrzynie. Wciąż proszę o pomoc gra robi sie coraz ciekawsza i nie chce zaczynać od nowa

Post połączony: 2014-07-13, 17:26
Opętałem Xarsdasa dobrze mi się kojarzyło że jemu oddawałem taki zwój nie wiem po jaką  cholere .Zdaje się że to ten o który chodzi kiedy próbuje go doczytać  pojawia się informacja że starożytny   zwój zpaieczętowany jest starożytną magią i że czuje się gorzej , to ten ? Natomiast nie wiem gdzie szukać Nieznajomego , acha tez starozytny zwój  dostałem od demona za wieżą Xsardasa

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
czyli za wcześnie został oddany zwój od Akila Xardasowi.
Nieznajomy znajduje się na drodze do latarni morskiej Jacka.
Wystarczy chyba  przeczytanie samego dokumentu, który on mam aby wykazać niewinność Iglerio u Andre.
Wtedy Andre powie gdzie znajduje się Iglerio.

Zły Kraken

Zły Kraken

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
nie che być upierdliwy ale będę i zapytam jeszcze o to gdzie dokładnie go szukać ? wyszedłem przez bramę obok targowiska tam gdzie stoi mag ognia Daron i skręciłem w lewo wzdłuż drogi w końcu pod górkę i tak dotarłem do latarni przechodziłem tą drogę kilka razy nikogo nie ma , wcześniej przy bramie stał Draksh i jakiś gość którego imienia nie pamiętam (już ich tam nie ma) ale dałem mu 500 sztuk zł żeby mógł dostać się do miasta czy chodzi o któregoś z nich ? jeżeli nie czy mogę coś zrobić by ten nieznajomy pokazał się gdzie trzeba ?

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
musi tam być, wcale nie tak wysoko na drodze, tam był zawsze i tam zaczepiał Beziego, jesli go tam nie ma to zbugowałeś gre w jakiś sposób

SparrowJacek

SparrowJacek

Użytkownicy
Why is the rum gone?
posty368
Propsy78
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Why is the rum gone?
Wyciągaj łuka i serczuj, jak to mówią starzy a mądrzy Indianie. Mojego też nie mogłem znaleźć aż go nie namierzyłem z łuku :)

Zapamiętajcie dzień, w którym nie schwytaliście Kapitana Jacka Sparrowa

Zły Kraken

Zły Kraken

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Zły Kraken

Starożytny Kult
#416 2014-07-13, 19:08(Ostatnia zmiana: 2014-07-13, 19:25)
ok :fuckyeah:

Post połączony: 2014-07-13, 19:25
ech nic z tego nie ma go znalazłem tylko 1 chrząszcza ale chyba wiem w czym problem na początku gry pobiłem Lucy sprowokowała mnie (zupa była zasłona a browar ciepły :D) poza pobiciem jeszcze ją okradłem i odczytałem list " list znaleziony przy ciele Lucy" taką ma nazwę coś tam się zapisało w dzienniku a ja ruszyłem dalej radośnie robić swoje, zgaduje że przez ten list przeskoczyłem za daleko w fabule/skryptach(?)  i dla tego nie pojawił się nieznajomy :facepalm:.Dobra ale może da się to jakoś obejść za pomocą kodów czy coś? mam 17lvl nie 13 i zaczynać od nowa przez ciepłe piwo i słoną zupe:facepalm::facepalm::|

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
tak to jest jak się nie czyta FAQ Dobrego Wujka
kodów nie podajemy w sytuacjach gdy wina lezy po stronie gracza

Zły Kraken

Zły Kraken

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A na czym polega moja wina ??? na tym że grałem tak jak chciałem korzystając ze swobody rozgrywki w grze która słynie z tego elementu właśnie ? jeżeli mamy rozpatrywać sprawę w kategoriach w i n y to ktoś chyba nie przewidział takiego obrotu zdarzeń , który doprowadzi do zaistniałej sytuacji bo kto jest winien w sytuacji gdy nowo zakupiona broń wybucha klientowi w twarz konsument czy rusznikarz .Dzięki za pomoc ale nie mów o winie bo to niedorzeczne . I tak swoją drogą można by dodać alternatywną wersje tego zadania na właśnie taką ewentualność jak w moim przypadku

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
I tak swoją drogą można by dodać alternatywną wersje tego zadania na właśnie taką ewentualność jak w moim przypadku
nie
A na czym polega moja wina ??? na tym że grałem tak jak chciałem korzystając ze swobody rozgrywki w grze która słynie z tego elementu właśnie ?
tak

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry