No skoro znów do mnie
Swoboda poruszania się po świecie gry stwarza wiele możliwości, a Ty chciałbyś, aby grać po sznurku i nie wychylać się
Nie to nie ja bym chciał. Taka opcja jest wymuszona przez sama filozofię rozgrywki w Gtohic 2 zresztą i Gothic 1 też.
Do pewnych miejsc, do pewnych dialogów , do pojawienia pewnych zadań czy itemów doprowadzają skomplikowane nieraz działania i zadania. tak było zawsze i Global niczego tu nie zmienia, co więcej nakłada jeszcze więcej koniecznych warunków bo na tym ten mod w zasadzie polega.
Na kodach, helperach itd można wejść wszędzie ale nie należy w tedy oczekiwać ani logiki, ani zgodności z rozwojem fabuły ani niczego w zasadzie.
Jeśli wrócimy do nieszczęsnych bandytów....Global daje dwie alternatywne mozliwości wejścia do obozu bandytów w J, nie korzystając z opcji Piratów. To i tak dużo.
a że można wejść tam w stroju kowala?
No skąd moglismy to wiedziec?
Nierozpoznawalność zbroi i szat w Global i tak udało się nam opanować w miarę sensownie, ale nie oczekuj że przy takiej masie innych bugów jakie zostały zwalczone był czas i idea badania kilkudziesięciu zbroi ubiorów i szat pod kątem wejścia do bandytów w J skoro oczywiste jest, ze wchodzi się tam w pancerzu bandyty o czym Saturas informuje od razu i z czym związane jest konkretne zadanie.
Podaj listę zadań:
- jak i kiedy powinno się je wykonać
- w jakiej kolejności.
- Jakie zadania są obostrzone czasem, lokalizacją gracza i najważniejsze profilem gracza.
i wtedy może będzie "logicznie
"
na temat solucji mowa już była nie raz, a urok Gothic polega na tym , że recepty nie ma , poza trzymaniem się pewnego logicznego ciągu wydarzeń doprowadzających do przejścia do następnej lokacji czy rozdziału.
Powinieneś lub raczej powinniście być radzi, że ktoś dostrzega Waszą pracę i chce by Global Mod był lepszy, ale może się mylę, może są inne cele o których nic nie wiem.
tak faktyczne cele są inne , ale aby je poznać trzeba być członkiem naszej Sekty