Przebieg prac nad wersją Global Mod PL 403649 1660

O temacie

Autor Memorius

Zaczęty 10.12.2013 roku

Wyświetleń 403649

Odpowiedzi 1660

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Dobry pomysł, albo wysoko w góry. 

Doktorszalonym

Doktorszalonym

Użytkownicy
Mnie to nie zachwyca.
posty337
Propsy161
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Mnie to nie zachwyca.
Nie. Będzie po mojemu, bo tak jest lore. Wysoko jest unlore i nie będzie tak.

EOT.

W tym kraju są zasady,
Ten kraj ma to w zwyczaju:
Równo ścinać wszystkie głowy wystające zza połowy,
Mam fatalne maniery,
Koszmarne mam zwyczaje,
Lecz kiedy grają tego kraju hymn,
Ciągle jeszcze wstaje.

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy

AzaRa

AzaRa

Użytkownicy
posty59
Propsy25
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
To dodajcie do listy truposzy Secoba.

Doktorszalonym

Doktorszalonym

Użytkownicy
Mnie to nie zachwyca.
posty337
Propsy161
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Mnie to nie zachwyca.

W tym kraju są zasady,
Ten kraj ma to w zwyczaju:
Równo ścinać wszystkie głowy wystające zza połowy,
Mam fatalne maniery,
Koszmarne mam zwyczaje,
Lecz kiedy grają tego kraju hymn,
Ciągle jeszcze wstaje.

AzaRa

AzaRa

Użytkownicy
posty59
Propsy25
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Można poprawić zadanie ze zbroją bandyty w obozie piratów: do bandziorów poszedłem w stroju kowala  i  nikt miecza nie wyciągnął, ale po powrocie, Greg od razu pyta o bandytów, nieopacznie wybrałem tę opcję bo jak poszedłem do Bonesa po zbroję to nie nawiązał dialogu. W obozie bandytów paradowałem długi czas w stroju kowala a potem w zbroi o Wilka. Zadanie Zbroja Bandyty wisi.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Uaktywnicie tez oryginalny dubbing z czystego G2?

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
On jest w całości. Jak nie masz to prawdopodobnie usunąłeś pliki speech z katalogu. 

Memorius

Memorius

Moderator działu
Ojciec Wszystkich Narodów
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
  • Ojciec Wszystkich Narodów
Można poprawić zadanie ze zbroją bandyty w obozie piratów: do bandziorów poszedłem w stroju kowala  i  nikt miecza nie wyciągnął, ale po powrocie, Greg od razu pyta o bandytów, nieopacznie wybrałem tę opcję bo jak poszedłem do Bonesa po zbroję to nie nawiązał dialogu. W obozie bandytów paradowałem długi czas w stroju kowala a potem w zbroi o Wilka. Zadanie Zbroja Bandyty wisi.
ja nie wiem AzaRa stale stawia dziwne problemy.
do bandytów sie idzie w zbroi bandyty i tylko
inaczej jest to unlore, albo gramy logicznie albo eksperymentujemy ...
my stawiamy na grę nie na badania plików i logów

Już niebawem nowa wersja Global Mod PL 1.7.11 Special Edition

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Ogólnie nie radzę w tym modzie chodzić pokrętnymi ścieżkami :D Lepiej robić to co wymaga fabuła, bo można sobie gre zablokować. 

Token

Token

Użytkownicy
posty125
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
On jest w całości. Jak nie masz to prawdopodobnie usunąłeś pliki speech z katalogu.
No nie mam, mam tylko z dodatku nk. Nie przypominam sobie bym cos usuwal, ale mógłbyś mi podeslac ten plik jakos? Na maila np (lambda0@o2.pl)

AzaRa

AzaRa

Użytkownicy
posty59
Propsy25
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Memorius

> ja nie wiem AzaRa stale stawia dziwne problemy.
>do bandytów sie idzie w zbroi bandyty i tylko
>inaczej jest to unlore, albo gramy logicznie albo eksperymentujemy ...
>my stawiamy na grę nie na badania plików i logów

Swoboda poruszania się po świecie gry stwarza wiele możliwości, a Ty chciałbyś, aby grać po sznurku i nie wychylać się bo się coś skisi a potem dziwisz się, że szukam innych rozwiązań no i masz tylko jedno "unlore" .Wolałbym jakieś inne słowo ojczystym języku.

Podaj listę zadań:
- jak i kiedy powinno się je wykonać 
- w jakiej kolejności.
- Jakie zadania są obostrzone czasem, lokalizacją gracza i najważniejsze profilem gracza.
i wtedy może będzie "logicznie"

> my stawiamy na grę nie na badania plików i logów
Gdy pojawiają się problemy o wątpliwym pochodzeniu, wielu będzie szukało rozwiązań typu : konsola, Hex Editor, GVE a  dla moich potrzeb  mam GSE.

>AzaRa stale stawia dziwne problemy.
Powinieneś lub raczej powinniście być radzi, że ktoś dostrzega Waszą pracę i chce by Global Mod był lepszy, ale może się mylę, może są inne cele o których nic nie wiem.

Przyszło mi na myśl opracowanie programiku do zbierania informacji o zadaniach, postaciach ich statystykach oraz błędach i problemach w czasie gry.
Ale pewnie coś takiego macie.
Nie wszyscy gracze TYLKO grają, ale też chcą wiedzieć więcej o świecie Myrtany - dowód - Ta Grupa !

Pozdrawiam
AzaRa

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
No skoro znów do mnie

Swoboda poruszania się po świecie gry stwarza wiele możliwości, a Ty chciałbyś, aby grać po sznurku i nie wychylać się
Nie to nie ja bym chciał. Taka opcja jest wymuszona przez sama filozofię rozgrywki w Gtohic 2 zresztą i Gothic 1 też.
Do pewnych miejsc, do pewnych dialogów , do pojawienia pewnych zadań czy itemów doprowadzają skomplikowane nieraz działania i zadania. tak było zawsze i Global niczego tu nie zmienia, co więcej nakłada jeszcze więcej koniecznych warunków bo na tym ten mod w zasadzie polega.
Na kodach, helperach itd można wejść wszędzie ale nie należy w tedy oczekiwać ani logiki, ani zgodności z rozwojem fabuły ani niczego w zasadzie.
Jeśli wrócimy do nieszczęsnych bandytów....Global daje dwie alternatywne mozliwości wejścia do obozu bandytów w J, nie korzystając z opcji Piratów. To i tak dużo.
a że można wejść tam w stroju kowala?
No skąd moglismy to wiedziec?
Nierozpoznawalność zbroi i szat w Global i tak udało się nam opanować w miarę sensownie, ale nie oczekuj że przy takiej masie innych bugów jakie zostały zwalczone był czas i idea badania kilkudziesięciu zbroi ubiorów i szat pod kątem wejścia do bandytów w J skoro oczywiste jest, ze wchodzi się tam w pancerzu bandyty o czym Saturas informuje od razu i z czym związane  jest konkretne zadanie.

Podaj listę zadań:
- jak i kiedy powinno się je wykonać
- w jakiej kolejności.
- Jakie zadania są obostrzone czasem, lokalizacją gracza i najważniejsze profilem gracza.
i wtedy może będzie "logicznie
"

na temat solucji mowa już była nie raz, a urok Gothic polega na tym , że recepty nie ma , poza trzymaniem się pewnego logicznego ciągu wydarzeń doprowadzających do przejścia do następnej lokacji czy rozdziału.

Powinieneś lub raczej powinniście być radzi, że ktoś dostrzega Waszą pracę i chce by Global Mod był lepszy, ale może się mylę, może są inne cele o których nic nie wiem.
tak faktyczne cele są inne , ale aby je poznać trzeba być członkiem naszej Sekty

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Każdy kto do sekty dołącza przysięga nie wydać jej sekretów.}:>

AzaRa

AzaRa

Użytkownicy
posty59
Propsy25
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Memorius

Z tym fartuchem to teraz wiesz, obwarować łatwo: Bones ma zbroję a zdajesz raport to dialog: "Widzę, że masz dobre układy z bandytami " / piraci mieli dobre układy / lub " O, jak tam wlazłeś, eee nie wnikam" zadania zaliczone i wszyscy zadowoleni.

Solucja daje pogląd jaka MA być "logika" jak jej lub schematu nie będzie to będziesz się nią i %-tami jej ukończenia delektował w "Sekcie".

Z tą "logiką to jeszcze coś dodam, przypominam, że pisałem o komunikatach które przelatują z prędkością dźwięku i o zrozumieniu ich i zapamiętaniu nie ma mowy ! a potem się ładnie wypowiadasz o logicznym ciągu wydarzeń.

Z tą "Sektą" walnąłeś - zrób to SubForum tajne i wtedy będzie Sekta, a reszta graczy pewnie coś innego poszuka.

Memorius, ciężkie jest życie staruszka.

Pozdrawiam
AzaRa

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Abaddon

Abaddon

Użytkownicy
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
A może tą zbroje zdobyłeś wcześniej? Z jaskini Juana, albo z obozu bandytów w DP, wtedy faktycznie Bones mógł tak uznać. 

Memorius

Memorius

Moderator działu
posty2983
Propsy1306
ProfesjaTłumacz
  • Moderator działu
Z tym fartuchem to teraz wiesz, obwarować łatwo: Bones ma zbroję a zdajesz raport to dialog: "Widzę, że masz dobre układy z bandytami " / piraci mieli dobre układy / lub " O, jak tam wlazłeś, eee nie wnikam" zadania zaliczone i wszyscy zadowoleni.
nie

Z tą "logiką to jeszcze coś dodam, przypominam, że pisałem o komunikatach które przelatują z prędkością dźwięku i o zrozumieniu ich i zapamiętaniu nie ma mowy ! a potem się ładnie wypowiadasz o logicznym ciągu wydarzeń.
no teraz to pojechałeś === info jak w Velaya, dokładne wpisy jak po sznurku specjalnie podrasowane dla graczy przez mnie , no sorry

ciężkie jest życie staruszka.
:ohmy: współczuję

AzaRa

AzaRa

Użytkownicy
posty59
Propsy25
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Ok, ale Memorius go wywołał a mnie wkurzył. Sekta ....
jak odpowiada to dokładnie ani po łebkach i tam gdzie wygodnie.

a Vatras czeka i czeka
SubMenu czeka i czeka
sznurek już zbutwiał, % pewnie rosą - ale dla KOGO.

Memorius - tylko spokój nas może uratować.

Jak nie ma sekty to proszę na PW skrypty GM, tylko do analizy.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry