Risen 3: Titan Lords 251952 674

O temacie

Autor Baggio

Zaczęty 22.02.2014 roku

Wyświetleń 251952

Odpowiedzi 674

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Risen 3: Titan Lords
#580 2017-08-09, 13:18(Ostatnia zmiana: 2017-08-09, 13:28)
Grając pół godziny w ds wiesz jaka to gra, AHA AHA...
Ale ja nie nazywam DS gównem, tylko gra nie jest w moim typie. To jest zasadnicza różnica ... -_-

Chciałem rpg w stylu i klimacie gothica i otrzymałem go, czego ty oczekiwałeś po r3 to  sam chyba nie wiesz  :P

Kereth, przestań się wpiepszać bo ani nie grałeś w DS ani R3 :) Nawet nie chce mi dyskutować z tobą

@ down Jeszcze pisałeś w temacie fallout4, ze ty sie znasz DS jak my na falloutach :)

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

Gry (themodders@telegram)
posty501
Propsy795
Profesjabrak
  • Gry (themodders@telegram)
Otóż się mylisz, akurat grałem w DS. Inaczej bym się nie wpieprzał tak jak mówiłeś. Mogę Ci to nawet udowonić jeśli mi nie wierzysz, chcesz?

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Maciej, ale on też nie napisał że nazywasz DS gównem
Ty chcesz obrócić wszystko na swoją korzyść czy masz po posty prostu jakąś alternatywną wersję forum  :hmmm:?

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Grając pół godziny w ds wiesz jaka to gra, AHA AHA...
@ down Jeszcze pisałeś w temacie fallout4, ze ty sie znasz DS jak my na falloutach :)

Dałeś się nabrać, strollować, pacan z ciebie jest, pół forum miało z ciebie bekę. "Ja tego tak nie zostawie!"  :lol2: :lol2: :lol2:

Ja też DS nie lubię, nie przeszedłem nigdy całego, ale byłem gdzieś koło połowy, R3 natomiast przeszedłem całe, jakoś tydzień przed premierą (wiadomo czemu). Gra jest słaba, wygląda brzydko, walkę ma słabą, a fabułę jeszcze gorszą. Dialogi są badziewiaste, zakończenie też do dupy, ale w sumie takie Gothicowe. Ta gra nie wyróżnia się niczym, nie ma jakiś specjalnie dobrych recenzji, kolejna gra od PB, która zapewniała "ta gra ma sporo z Gothica", a tak naprawdę wyszło to gównianie. Jeszcze te żałosne easter eggi pokroju postaci Kyle'a, czy Wrzóda (Błotniaka), jeśli to miało być ciekawe, to niezbyt to fajnie wyszło, potem były tylko jakieś plotki o tym, że to jest to samo uniwersum. Zrobili trzy części Gothica, trzy części Risena, teraz przyszła czas na Elex, który zapowiada się bardzo słabo, bynajmniej nie z powodu drętwych jak trupy animacji, a tego co zdążyli pokazać, nie jest to wróżenie z fusów, pokazali dostatecznie dużo, żeby można było wystosować jakąś tam opinię. Jak na moje, to Elex jakoś się sprzeda, ale nie pobije rekordów świata, może będą robić dwójkę i trójkę, a potem pewnie znowu coś nowego i tak w kółko.

Studio jest spoko, ma mało osób, słabych ludzi od animacji, nic specjalnego. Znani są w zasadzie tylko z popularności Gothica, bo pozostałe, które robią jeszcze teraz nie wyglądają pod żadnym względem jak gry nextgenowe, znów nie chodzi tu o coś oczywistego, np. o grafikę.

Nie pozdrawiam Macieju D. aka Mac Donaldzie.

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Chciałem rpg w stylu i klimacie gothica i otrzymałem go

Kilka powodów dla których nie warto grać w Risena 3.
- zjebana fabuła, główny bohater umiera a potem powraca do żywych, co za kpina
- brak dubbingu
- brak humorystycznych dialogów, a jeśli były to słabiutkie
- grafika taka sobie, zbyt cukierkowa
- nudne postacie, w ogóle ich nie zapamiętałem
- później akcja robi się strasznie monotonna
- finałowy boss nie był żadnym wyzwaniem, zakończenie skopane
- co do muzyki, szału nie ma
- nie można wyruchać dziwki
- animacje walki takie średnie, przypominają z r2
- brzydka patty

Rzeczywiście dostałeś grę w stylu i klimacie gothica. To teraz się baw nią, a nam przestań zawracać głowę.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak

WinterKing Kereth

#585 2017-08-09, 14:11(Ostatnia zmiana: 2017-08-09, 14:20)
@Maciej

Oj, Maciuś, Maciuś. Gdybyś nie łykał jak pelikan prawie wszystkich z moich tandetnych prowokacji, to bym Cię nawet normalnie traktował.  :lol2:

masz tu swój dowód żeby nie było Ci smutno, że się wpieprzam.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Paradoxal

#586 2017-08-09, 17:44(Ostatnia zmiana: 2017-08-09, 18:10)

Edit. Jestem chyba jednym z nielicznych, którzy grali i ukończyli tą gre. Żeby później ktoś(mac dun) nie napisał że sie wypowiadam a w ogóle nie grałem.
Gra jest niskich lotów, od początku wiadomo jakie będzie zakończenie, co było już praktykowane przy risenie 2. Chociaż pomysł z gościem, który stracił dusze w miare fajny, niestety doszczętnie zjebany przez scenarzystów, w sumie nie ma sie co dziwić jak nad scenariuszem pracuje ktoś taki...
Spoiler

Z drugiej strony widać lekką poprawe w stosunku do części poprzedniej.
Zjebana walka uległa lekkiej poprawie. No i ten start w postaci nauczycieli, którzy za lekcje jakichkolwiek skillsów żądają sporo złota jakby zniknął. Dialogi nadal gówniane. Schemat zadań w opór tępy i brak w nim finezji czegoś co sprawiłoby że przejmę sie losem tych npc. Grę przechodziłem jak najszybciej skipując sporo dialogów(czytałem szybciej bez większej próby zrozumienia tego) bo i tak nie miało to większego sensu skoro postacie były puste jak bambus w środku. Przez większość czasu było łażenie po nudnych wyspach, jedyne co mi sie w miarę podobało to walka z tymi bossami no i szukanie znajdziek było jako tako lekkim urozmaiceniem.
Podsumowują Piranha nie ma szans zrobić dobrej gry gdy jej zespołem zarządzą ten gość z kartoflanym nosem a fabułe pisze ten kudłaty metal.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Jedyny quest, który zapamiętałem to ten, gdzie kolesiowi golem zjadł kryształy xD Tak dobre są te questy!

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Makdum to taka trochę farma propsów jest xd

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#589 2017-08-09, 22:18(Ostatnia zmiana: 2017-08-09, 22:38)
Jedyny quest, który zapamiętałem to ten, gdzie kolesiowi golem zjadł kryształy xD Tak dobre są te questy!
No błagam cie simen, większość nowych rpg jakis wybitnych questow nie ma
Teraz się czepiasz

@ down Polecam wytrzeźwieć i jeszcze raz przeczytać mój post

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Dlatego nie może dostąć bana, to oczywiste :P

@Maciej, w Gothicu golem nie zjadł gościowi questy, więc nie każdy :P

PS. Maciuś nie umiał odpowiedzieć, to napisał coś mało sensownego :D

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Tymczasem @Maciej zamiast mnie przeprosić, że się mylił co do faktu, że wpieprzam się bezpodstawnie, wolał atakować Fabioska... :lol2:

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
risen 3 to gówno

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Risen 3 to córka rybaka.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
risen 3 to gówno

Zabłysnąłeś gimnazjalny zgrajmerze.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
o ile wcześniej było co propsować to teraz polecieliście w dół xD

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

#596 2017-08-10, 00:09(Ostatnia zmiana: 2017-08-10, 00:31)
Jak dotąd @Ali G   nie potrafił mi odpisać czemu Risen 3 jest gównem, chyba jest mu wstyd że po 5 min nazwał grę gównianą bo po takim czasie nawet nie da sie wyrobić jakiekolwiek opinii :)

Edit: Ali tak się wypowiadal jakby to byl jakiś mod do gothiczka zrobiony przez 10 latka, tym bardziej ze r3 jest lepszy od r1

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
W pięć minut można zobaczyć cutscenkę, oprawę graficzną, udźwiękowienie, dialogi i ogólny gameplay, nie przesadzaj, jak gra ma słaby start, to potem ciężko jest się wybronić, a zwłaszcza, że tutaj, dalej jest bez szału,  no może minimalnie lepiej.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A w jakieś 20 minut poznasz zakończenie  :lol2:

WinterKing Kereth

WinterKing Kereth

posty501
Propsy795
Profesjabrak
Jak dotąd @Ali G   nie potrafił mi odpisać czemu Risen 3 jest gównem, chyba jest mu wstyd że po 5 min nazwał grę gównianą bo po takim czasie nawet nie da sie wyrobić jakiekolwiek opinii :)

Edit: Ali tak się wypowiadal jakby to byl jakiś mod do gothiczka zrobiony przez 10 latka, tym bardziej ze r3 jest lepszy od r1

Na pewno jest mu wstyd. Aż się zapadł pod ziemie, taki to z niego wstydzioszek! :lol2:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry