Poszukuję ludzi do dubbingu Czasu Zapłaty 36955 71

O temacie

Autor Garret

Zaczęty 13.02.2014 roku

Wyświetleń 36955

Odpowiedzi 71

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Chodzi wam ogólnie o głos Skorpiona(w sensie, że nie pasuje?), czy tylko o poziom głośności jego kwestii?
Pozdrawiam.

Według mnie jest za cichy :) , głos dobry jest , ale mało podobny do orginalnego, co jak co głos skorpiona w g1 jest bardzo charakterystyczny :P

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Nie muszą być podobne głosy, zresztą większość graczy już je zapomniała, no chyba że właśnie grają w Gothic'a 1/2. Jak dla mnie głosy powinny być wybierane na podstawie rangi w świecie gry i charakteru dialogu jaki ma dana postać, a nie tego jak brzmiał głos w Gothicach, trochę to przeciąganie selekcji. To nie MT.
Głos Skorpiona za cicho, nic nie słychać prawie, ale sam dubbingujący się spisał.:)

Filv

Filv

Użytkownicy
posty1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
z góry przepraszam za to pytanie, dziwie się że jak dotąd ono nie padło i wiem że bywa irytujące ale mimo wszystko je zadam bo nie moge się powstrzymać :D
Jestem jeszcze przed zagraniem w CZ i chciałbym się zapytać na kiedy orientacyjnie jest prognozowane wyjście finalnej wersji dubbingu? :)
wiem że bardzo trudno jest na takie pytanie odpowiedzieć i to zależy od bardzo wielu czynników chciałbym tylko wiedzieć czy jest to przedział czasowy miesiąca dwóch czy ponad pół roku bo zastanawiam się czy odpalać CZ i przejsć go czy jeszcze wstrzymać tą niepohamowaną chęć zagłębienia się w historie CZ i poczekać do wyjścia dubbingu :)

Byłbym wdzięczny za chociaż strzępek informacji które pomogą mi podjąć decyzje :P

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ja bym radzil poczekac na patch do CZ :P

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Filv licz się minimalnie z czasem pół roku nie ma szans najmniejszych żeby wyszło to wcześniej. Chodzi tutaj głównie o nagrywających, którzy też mają swoje życie no i masa poprawek, które będą wprowadzane podczas testowania dubba ;D.  Ja grałem w CZ ale było strasznie zabugowane (grałem wtedy jak wypuścili) dlatego radzę poczekać do dubbingu pewnie do tej pory będzie już oficjalna wersja z poprawioną masą błędów :D

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Ja tylko dodam, że udźwiękowienie to jest coś co trzeba robić dokładnie i zwracać uwagę na wszystkie szczegóły - analizować nagranie po nagraniu. A nie zadowalać się tkzw. "minimum przyzwoitości". My mamy z Menthorem bardzo indywidualnie podejście do dubbingerów, staramy się im udzielać porad, naprowadzać by wyciągnąć z każdego jak najwięcej. Staramy się też jak najlepiej przypisać głos do postaci, wiadomo - nie zawsze nam się to uda. Nawet w profesjonalnym dubbingu bardzo często jest tak, że głos nie do końca współgra z wyglądem, więc ciężko żeby u nas było inaczej. Przywiązujemy też dużą wagę do wszystkich ról - od tych największych - do tych najmniejszych. Nie chcemy dopuścić do sytuacji, gdy stary kopacz mówi głosem trzynastolatka "bo ma mało do gadania".

Nie będę podawał żadnej daty premiery, gdyż to nigdy nie zdaje egzaminu. Robienie dubbingu na hejnał, na szybko i byle jak nie ma sensu. A nawet jak już zrobimy całość to wcześniej będziemy przeprowadzać beta testy, by dostarczyć wam produkt jak najwyższej jakości.

To tyle.

Pozdrawiam.

Cragann

Cragann

Użytkownicy
posty766
Propsy604
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kharim do wymiany, reszta jest ok.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wyślę dziś próbki swojego głosu wieczorem. Z rana mój głos brzmi delikatnie mówiąc patologicznie. Z miłą chęcią wezmę udział w tym przedsięwzięciu i postaram się nie zawieść w razie WU.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kharim do wymiany, reszta jest ok.
Głos ma bardzo dobry niemal identyczny jak pierwowzór ale jakość dźwięku troche kuleje

Smolo

Smolo

Użytkownicy
posty306
Propsy212
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Robicie jeszcze ten dub, czy już projekt upadł?

Elo

Fabio

Fabio

The Modders
posty3467
Propsy2152
ProfesjaSkrypter
  • The Modders

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Robimy, robimy praca wre cały czas. :D

Niedługo - ale nie powiem dokładnie kiedy - wyjdzie druga prezentacja tworzonego przez nas udźwiękowienia, w nieco dalszej przyszłości mamy w planach wydanie gameplaya z dubbingiem prawdopodobnie z Obozu Rebeliantów, który w większości jest "ugłosowiony", jednak posłużę się na razie słówkiem "soon". :)

Mam też sprawę do zgłaszających się. Niektórzy z was wysyłają próbki do Garreta - nie dostają odpowiedzi i myślą, że projekt jest porzucony. Jest to jednak bzdura. Garreta ostatnio ciężko dorwać, widać ma dużo spraw na głowie. Możecie jednak z czystym sumieniem wysyłać próbki do mnie, bądź do Menthora.

Pozdrawiam.

M36

M36

Użytkownicy
posty77
Propsy22
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Hehe spoko, wyśle ponownie.

Menthor

Menthor

Użytkownicy
posty21
Propsy46
  • Użytkownicy
Witam was w ten piękny kwietniowy wieczór. : D
Niezwykle miło jest nam poinformować was, że prace nad udźwiękowieniem do Czasu Zapłaty cały czas trwają. Jeszcze milej jest nam poinformować, że skontaktowaliśmy się z firmą która zajmowała się m.in polonizacją i udźwiękowieniem gier z serii Gothic, Wiedźmin i wielu, wielu innych. Mam tu na myśli oczywiście CD Projekt. I o dziwo... dostaliśmy odpowiedź! Jest to dla nas ogromne wyróżnienie, pierwsi profesjonalni aktorzy wyrazili już chęć by "non profit" wziąć udział w tym przedsięwzieciu. Nazwisk na razie nie będziemy zdradzać, ale bądźcie przygotowani na wszystko...!

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1714
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek

Maciejk

Maciejk

Użytkownicy
posty123
Propsy111
  • Użytkownicy
Skąd. Data podania tej wiadomości to czysty przypadek. Chcieliśmy to zrobić jutro, by uciąć domysły o "żarcie", ale jednak nie wytrzymaliśmy i musieliśmy się podzielić dobrą nowiną ze społecznością TM. :D

Tutaj są pierwsze efekty nagrań wynikające ze współpracy z CD Projektem:

Musicie pousuwać spacje

https://www.youtube.com/ watch?v=xCFuCxWgH1w
https://www.youtube.com/ watch?v=-cOc35iqiEQ
https://www.youtube.com/ watch?v=dQw4w9WgXcQ

Pozdrawiam.

Hilwing

Hilwing

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie, wiem że to ogólnie niekulturalne z mojej strony, ale bardzo chciałem się dowiedzieć jak tam idą postępy z dubbingiem, ponieważ nie mogę się doczekać od 3/4 tygodni staram się wypatrzeć cokolwiek nowego odnośnie dubbingu i ogólnie chciałbym się dowiedzieć czy nadal są prace w tym kierunku? a jak są to tak plus minus %? Pozdrawiam :) i trzymam mocno kciuki :D

Mokrzyniak

Mokrzyniak

Użytkownicy
posty12
Propsy1
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
mam małe pytanie , czy to normalne ,że próg +5 do siły many lub zręczności już na samym początku wynosi 10PN

Post połączony: 2014-04-21, 22:08
sorry nie tu

Menthor

Menthor

Użytkownicy
posty21
Propsy46
  • Użytkownicy
Czas mija, a druga prezentacja nadchodzi :D
https://www.youtube.com/watch?v=gNAebnRfDRI

Baggio

Baggio

DreamVader
posty968
Propsy426
ProfesjaGracz
  • DreamVader
Dobre! Gratulacje za te głosy.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry