Wybór domyślnego skina forum 9706 34

Ankieta

Skinem domyślnym theModders powinien być:

Imitacja starego skina IPB
6 (37.5%)
Inferno mod: Sclavinia
10 (62.5%)

Głosów w sumie: 16

O temacie

Autor Anonymized

Zaczęty 10.10.2013 roku

Wyświetleń 9706

Odpowiedzi 34

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W zamkniętych działach pojawiła się dyskusja na temat obecnego stanu forum, konkretnie domyślnego skina.
Część z osób uważa (w tym np. ja), że obecny skin reprezentujący forum niezwykle mu szkodzi. Próba imitacji dobrego skina z IPB, w SMF pozostawia wiele do życzenia pod względem estetyki i funkcjonalności (bugi). Obecnie forum wyposażone jest w kilka skinów, lecz wśród nich znajduje się interesujący nas w tej ankiecie Inferno mod: Sclavinia.
Obecny skin domyślny przekonwertowany przez Avallacha zatrzymał się w rozwoju. Raczej nie będzie już lepiej. Skin Inferno mod: Sclavinia jest w teorii (:D) stale rozwijany. W przeciwieństwie do paru innych skinów na forum posiada wszystkie 'ficzery' oraz header stworzony specjalnie dla forum. Szczególnie cieszyć może prawidłowo funkcjonujące odnoszenie do konkretnych postów.

O co się więc rozchodzi? Skin ustawiony jako domyślny na forum jest naszą wizytówką w sieci oraz skazuje na siebie sporą część użytkowników, którzy nawet nie wiedzą, że mają jakąś alternatywę (gdyby ktoś chciał zmienić skin już teraz, odsyłam: http://themodders.org/index.php?action=theme;sa=pick;). Postawiliśmy więc na ankietę - Avallach nie jest co do tego zgodny. Głosujcie.

W ramach pomocy w podjęciu decyzji screeny:
Imitacja starego skina:

Inferno mod: Sclavinia:

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Ten skin Sclavina jest bardzo nieprzejrzysty... Szare wpisy na czarnym tle? ja dziękuje...

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Zdecydowanie lepiej wygląda Sclavinia, ale pasowałoby ją dopracować :D

Myślę, że lepiej by było, gdyby zebrałaby się grupa, która dostosowałaby wygląd i funkcjonalność forum do takiego stanu, który byłby akceptowalny. Jak na razie można wypisywać co zmienić, co poprawić, czego brakuje :D

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
Ten sclavina jest nawet dobry, tylko przydałoby się dodać trochę kontrastów np. między tłem a tekstem.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ten sclavina jest nawet dobry, tylko przydałoby się dodać trochę kontrastów np. między tłem a tekstem.
Obecny moim zdaniem sprawdza się bardzo dobrze. Najważniejsze rzeczy są akcentowane. Wcześniej Pagan wprowadził modyfikację - wszystkie teksty były białe - nie sprawdzało się to, zlewało - do czego chyba wszyscy byli zgodni.

Wszelkie sugestię możecie pisać w tym temacie: http://themodders.org/index.php?topic=20744.0

Lansjer

Lansjer

Rzeka
posty808
Propsy502
ProfesjaLvl designer
  • Rzeka
CytujTen sclavina jest nawet dobry, tylko przydałoby się dodać trochę kontrastów np. między tłem a tekstem.Obecny moim zdaniem sprawdza się bardzo dobrze. Najważniejsze rzeczy są akcentowane. Wcześniej Pagan wprowadził modyfikację - wszystkie teksty były białe - nie sprawdzało się to, zlewało - do czego chyba wszyscy byli zgodni.

Wszelkie sugestię możecie pisać w tym temacie: http://themodders.org/index.php?topic=20744.0
Może to tylko kwestia gustu, ale kolorystyka tego skina kojarzy mi się z niszowymi stronami o CS'ie lub innym badziewiem, więc nie ma sensu abym pisał w tamtym temacie, bo nie pasuje mi w całości. Poza tym spójrzcie jak wyglądają emotikony na dole forum w zestawieniu ze starym układem... wszystko się ze sobą gryzie, wolę spokojniejszy niebieskawy odcień, taki jaki jest teraz. 

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Popieram, faktycznie kolorki jak do forum badziewne. To, plus nieczytelne cytaty i inne elementy = zdecydowanie ipb.

Spoiler
tak naprawdę aztek też by wolał ipb ale ma dałna na punkcie czarno-pomarańczowej kolorystyki :F

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1728
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przecież podobno Thoro ma zamiar kiedyś przerobić cały ten skin Inferno Sclavinia więc o co w ogóle chodzi. Zresztą na chwilę obecną skin IPB jest cholernie zabugowany a Sclavinia nieczytelna więc właściwie dużej różnicy nie ma.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
O stan obecny, bo kiedyś to Avallach ma skończyć skin.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Dlatego dalej siedzę na "Presence" :D

Caesum

Caesum

Użytkownicy
posty1728
Propsy2215
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja bym siedział na Vertex gdyby nie to, że ikony niektóre na nim nie działają

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ustawiłbym Sclavinię, gdyby nie to: "amatorski game dev" :lol2: To jest dyskwalifikacja :lol2:

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ale kiedy to prawda :lol2:

Leinnan

Leinnan

Administrator
torsonic polarity syndrome
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • torsonic polarity syndrome
Cytat: Lansjer
Były, teraz jest lepiej.

Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Te style to wszystkie popierdolone. Już w końcu nie wiem, który jest lepszy od drugiego bo każdemu z osobna czegoś brakuje. 

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Z bólem serca, ale zmieniłem domyślną skórkę na Sclavinię.

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
Macie swoją demokracje xD

inż. Avallach

inż. Avallach

Administrator
posty7661
Propsy5238
NagrodyV
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Już któraś z kolei osoba narzeka że na Sclavinii nie działa edycja postów. Jakby nie patrzeć, to jedna z kluczowych funkcji forum. Dobrze byłoby jakby zostało to naprawione. Nie wiem jakiej części użytkowników to dotyczy, ale jeśli zgłoszeń będzie przybywać, będę musiał przestawić domyślnego skina z powrotem na inferno.

siewka181

siewka181

Użytkownicy
PomiotBeliara
posty411
Propsy68
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • PomiotBeliara
Tamten skin był o niebo lepszy od tego co teraz jest.
Tamten był ładniejszy,czytelniejszy i ogólnie bardziej przyjemny dla oka i mniej błędów miał.

JAK NAZYWA SIĘ CHOROBA NA KTÓRĄ CIERPIĄ WYZNAWCY ADANOSA ?
WADA NOSA :d
Motyw do Google Chrome by ja: https://www.mychrometheme.com/t/94h6ywsfrpdltksaofn965n3e
http://z0r.de/L/z0r-de_4014.swf

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Jeśli do końca tygodnia nie zostaną poprawione krytyczne błędy (takie jak edycja postów, nieoznakowane ikonki do edycji posta) na skinie, to będziemy musieli zmienić domyślny wygląd forum.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Podeślij mi Display.template.php jakie jest obecnie na tM, bo już mi to co gdzie jest się całkiem pogubiło :D

steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja np. wolę brak szybkiej edycji niż nie działające odnośniki do postów - z czym ma się do czynienia cały czas.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator

Leinnan
Administrator

Wybór domyślnego skina forum
#24 2013-11-07, 16:48(Ostatnia zmiana: 2013-11-07, 18:29)
http://sclavinia.pusku.com/tajny/index.php?topic=22.0

1. Wyjebana ikonka szybkiej edycji.
 2. Przywrócone "Zgłoś do moderatora" i pokazywanie IP.
 3. Zmieniony trochę układ profilu i ikony pod nim.
 4. Numer i data postu są teraz jednocześnie także odnośnikiem do niego.
 5. Może jakieś nowe ikonki edycji, cytowania i usuwania postów? Tu nie mam pomysłu kompletnie. POstaram się potem dodać jeszcze te opisy do nich.
Edit@
5. Tymczasowo dane takie napisy jakie były domyślnie w SMF.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Powyższe poprawki zostały wgrane.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Ktoś wie czemu nie ma logo forum w nagłówku? :D

Tak przeglądałem forum, to ten czarny kolor jest słaby, jakiś jaśniejszy byłby lepszy (może ciemnoniebieski byłby lepszy?).

Ikona propsowania jest tak na środku ekranu, pod przyciskami modyfikacji, cytowania posta.

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Co do propsowania to CTRL+F5.
Logo - miałem mówić, że musiało paść akurat jak usunąłem kopię z dropboxa... ale doszedłem do wniosku, że musi być w tym coś więcej :lol2: Nie sądziłem, że ustawisz z niego od razu link :I Przywróciłem w każdym razie :ok:

btw. możesz podmienić pozycje propsów? przesunąć je całkowicie na prawą stronę?

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja

Adanos
Administrator

Wybór domyślnego skina forum
#28 2013-11-08, 15:38(Ostatnia zmiana: 2013-11-08, 16:30)
Tak, masz rację z CTRL+F5: (obrazek, że nie działa)
:ok:

Logiem się później zajmę :D

//edit.aztek. usunąłem screen - obecność ip.
acz dziwne, u mnie zadziałało jak trzeba.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Sorry za IP :D Robiłem na szybko.

Co do pozycji propsów, to wygląda tak, że jak się da propsa, to przesuwa się do góry na pozycję w jednej linii z "modyfikuj". Jak się nie da propsa, to jest niżej (dotyczy to tylko inny użytkowników).

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U mnie działa - do momentu rozwinięcia listy propsujących, wtedy faktycznie schodzi na dół. Pewnie kwestia szerokości forum na twoim monitorze - propsy nie mieszczą się w 1 linii wraz z powiększonymi przyciskami do modyfikowania posta. Większość użytkowników, ze względu na ich brak nie powinna narzekać, lecz przydałoby sie coś z tym zrobić.

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
WoT oznacza stronę Pagan na czerwono a wy jeszcze korzystacie z jego skina. :lol2:

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Biorąc pod uwagę moje poglądy dziwne, że nie na brunatno :lol2:

Wowoz

Wowoz

Użytkownicy
Wowoźny
posty3698
Propsy4862
NagrodyVV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Wowoźny
u mnie caly czas jest na dole. kurwica.

Leinnan

Leinnan

Administrator
posty2651
Propsy3600
ProfesjaProgramista
  • Administrator
Cytat: Aztek
U mnie działa - do momentu rozwinięcia listy propsujących, wtedy faktycznie schodzi na dół. Pewnie kwestia szerokości forum na twoim monitorze - propsy nie mieszczą się w 1 linii wraz z powiększonymi przyciskami do modyfikowania posta. Większość użytkowników, ze względu na ich brak nie powinna narzekać, lecz przydałoby sie coś z tym zrobić.
Naprawione, tylko czekać aż Avallach na tM wrzuci.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry