Ta kolumna z avatarem i info o użytkowniku.
"Navbarem" nazywa się navigation-bar, czyli pasek z linkami do nadrzędnych forów / innych stron.
W każdym razie wyrównanie do lewej zawartości kolumny z danymi użytkownika to według mnie koszmarny pomysł. Nie przypominam sobie żebym gdziekolwiek coś takiego widział (a zebrałem sporą kolekcję screenów z różnych systemów forów i skinów).
Może uda mi się kogo innego namówić potem, by to usunął.
To tak nie działa. Skin jest mój, ja nim zarządzam. Albo używacie go takiego jaki jest, albo innego.
Skoro to ma być dostosowane również do tabletów to wąskie zdecydowanie odpada.
Używałeś kiedyś tabletów?

Nie wiem jak na iPadach, ale na Androidzie pasek przewijania wygląda właśnie dokładnie tak jak zrobiłem - właściwie na nim się wzorowałem. Nie służy do bycia chwytanym i przeciąganym, jest tylko dyskretnym wskaźnikiem tego gdzie obecnie jesteśmy na stronie. Przewija się przeciągając całą zawartość.
Popraw i szybkość i płynność, bo na razie u mnie jakoś to powoli chodzi i z opóźnieniem. Jeszcze jak myszką się to przewija to jest w miarę, ale jak używasz kółka myszki to katastrofa.
Napisałem że mogę to zrobić, ale potrzebuję konkretów. Szybciej / wolniej? Płynniej / mniej płynnie?
No bo oczywiście po co dać możliwość użytkownikom korzystania po swojemu, skoro można na nich wymusić używanie czegoś, czego nie lubią. Microsoft popiera.
Bo użytkownicy czasami są dość tępi i nie potrafią zrozumieć że pewne ich nawyki są absurdalne. Przewinięcie na samą górę strony żeby dostać się do belki nawigacyjnej jest o wiele mniej wydajne niż najechanie myszą na brzeg ekranu gdzie te same opcje będą już czekać (domyślnie nawet ciągle widoczne). Nie ma żadnego logicznego powodu żeby dodawać jeszcze raz to samo, ale w o wiele gorzej dostępnym miejscu, gdzie zresztą obok i tak ciągle byłby sidebar. To jest totalnie bez sensu.
Bullshit. Przecież już obecnie na tym co masz teraz miejsce po prawej jest dokładnie takie samo jak miejsce po lewej gdy się schowa twój zacny sidebar. Nie rozumiem gdzie ty tu widzisz więc niewystarczającą ilość miejsca. No chyba że mowa tu o ekranach 4:3, ale wtedy twój skin i tak jest raczej do dupy.
Przy głównym ustawieniu sidebar jest ciągle widoczny. To chowanie jest dodatkową opcją, której nie popieram, ale którą dodam dla tych którzy mają problemy z odwracaniem wzroku 100px w prawo. Jakby dorzucić drugi sidebar z prawej, to przynajmniej na mojej rozdziałce, praktycznie nie byłoby marginesów między treścią a sidebarami. A one są bardzo istotne właśnie po to żeby nie odwracać uwagi użytkownika od treści.
EDIT: no dobra, to motto może zostać, ale zrób je jakieś porządne a nie // pseudo programistyczne gledzenie //. Jakoś z cytatami nie zrobiłeś czegoś równie brzydkiego.
To motto jest na zasadzie komentarza do kodu. Mi taki pseudo programistyczny akcent się podoba. Podobne pomysły stosują m.in. designerzy Microsoftu, którzy swoją drogą są naprawdę w czołówce tej dziedziny:
http://www.buildwindows.com/img/logo-build-big.png (i to w samym logo!). Wydaje mi się że ten symbol komentarza // jest na tyle charakterystyczny że powinni go kojarzyć nawet nie-programiści, którzy chociaż widzieli na oczy jakiś skrypt z gry (nawet Gothic używa tego w swojej składni skryptów

).
Cytaty komentarzami już nie są, są cytatami. Dlatego są w cudzysłowach, a nie //.
//edit:
Aha, co do drugiego sidebara, to dojdzie na głównej - na zasadzie identycznej jak na facebooku. Lewy statyczny, prawy przewijany razem z zawartością i będący jej częścią (taki był też na starym tm). Po prostu spis forów nie potrzebuje aż tyle miejsca i uwagi co widok postów.