Analiza zdana, to i są jakieś postępy. Dziś większość dnia dostosowywałem do użycia ze skinem i z smf skrypt js kolorujący składnię kodu na potrzeby tagów code (SMF w standardzie tej funkcji nie posiada). Do tego napisałem porządny styl - wyświetlanie po lewej numerów linii, leciutkie podświetlanie linijki na której jest myszka, przy kliknięci linijki podświetla się ona porządnie, a razem z nią numer jej linii (tu ciekawostka: linie rzeczywiście są liczone przez css3, ich numery nie są nigdzie zapisane).
Naprawiłem też hovera na logo, do tego teraz koło zębate w nim kręci się bez przerwy dopóki jest tam myszka

Aha, nie pisałem chyba jeszcze o tym że zmieniłem za sugestią Darka tryb podświetlania. Wcześniej był to biały tekst z poświatą, nieco za mało odróżniał się od zwykłego. Teraz jest to pogrubiony błękitny na czarnym tle.
W razie ochoty na podejrzenie zmian proponuję użyć f5, Chrome nagminnie próbuje mi za pierwszym razem po uploadzie ładować niektóre pliki z cache i wychodzą dziwne rzeczy czasami

No i jeszcze jedna zmiana. SMF pozwala używać tagu
marquee
(animowana ikonka m w toolbarze). To koszmarny relikt z czasów IE6 (jest niezgodny ze standardami i niezalecany do używania, bo jest krótko mówiąc wkurwiający). Jeszcze nie widziałem żeby jakiś troll na tm próbował tego używać, ale wolałem zadziałać z wyprzedzeniem i wykodziłem specjalny css blokujący animację marquee w Chrome i Firefoxie

W IE nadal się animuje, ale ten tag to w końcu wynalazek właśnie IE. Jak ktoś z niego korzysta, to zasługuje na cierpienie oglądania tego.