Gothic 2 NK Returning - Profesjonalne spolszczenie [Linki, Instrukcja, Galeria] 1577369 3149

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 22.07.2013 roku

Wyświetleń 1577369

Odpowiedzi 3149

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ty dalej nic nie załapałeś, naszym widzimisię jest patch 1.3 ( na którego była zgoda i naprawia wiele ważnych rzeczy które powinny być na czystej wersji fixed ) którego jeszcze nie da się pobrać, poprzednie nie są naszym widzimisię bo rosyjska wersja tez je posiada post wcześniej to tłumaczyłem.

A napisanie ze komp wybuchnie to luźna abstrakcja gdyż normalnością na forum jest to ze ludzie pieprzą ze maja problemy z tym i owym nie wiedząc nawet ze patch to naprawia wiadomo ignorujemy cały temat i piszemy ze mamy problem bo za ciężko jest przeczytać 1 post stad stwierdzenie ze komp wybuchnie nikt tego na poważnie nie bierze.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Elgcahlxukuth

Elgcahlxukuth

Użytkownicy
posty47
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wiem, wiem, po chwili dopiero załapałem, wybacz. Zacząłem już nawet edytować posta, ale mnie uprzedziłeś. To chyba to, że nie używasz znaków przestankowych i ciężko mi skumać twój słowotok.

Teraz tak sobie myślę, że trochę od dupy strony to jest. Myślę, że logicznie by było żeby patch do spolszczenia (poprawki w tekstach, wyglądzie okien z tekstami, itp.) był osobno, a poprawki w balansie które macie od ruskich i które odnoszą się do samego moda the returning powinny być jako osobny patch, nie połączony z łatkami językowymi. I w instrukcji powinna być opisana instalacja moda i wszystkich poprawek (tych które u nas są w patchu 1.1 i 1.2) osobno (ruscy pewnie wypuścili jakieś patche?), a potem dopiero instalka spolszczenia już na to wszystko.

Wiem że mi komp nie wybuchnie, relax... rozumiem zabieg retoryczno-psychologiczny ;)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Po chuj coś rozdzielać, skoro wszystko jest w jednych i tych samych skryptach, ruscy patchy nie maja oni to maja w standardowej wersji, chyba.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Elgcahlxukuth

Elgcahlxukuth

Użytkownicy
posty47
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po chuj coś rozdzielać, skoro wszystko jest w jednych i tych samych skryptach,
Rozdziela się właśnie z myślą o przyszłości żeby było łatwiej pracować nad tym potem. Np. żeby można było swobodnie wymieniać łatki: wy coś zrobicie ruski wezmą, oni coś zrobią wy weźmiecie, i nie trzeba przy tym za każdym razem uważać czy aby się nie nadpisze dany język innym, bo patch językowy jest osobno instalowany na końcu.

ruscy patchy nie maja oni to maja w standardowej wersji, chyba.
Hm... dlaczego został zrobiony patch 1.0 i 1.1, skoro można po prostu zainstalować nowszego ruskiego returninga (zawierającego te poprawki) + spolszczenie?
Porównując np. z The Dark Saga:
za każdym razem jak mod się dorobił kolejnej wersji, to powstawała odpowiadająca mu wersja spolszczenia. Wszystko jest jasne, bez dodatkowych patchów. Nie uważasz, że wygląda to lepiej?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Tu niema takiej konieczności lol dlaczego nie możesz załapać ze tylko dla polskiej wersji powstały patche.

Elgcahlxukuth

Elgcahlxukuth

Użytkownicy
posty47
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy to normalne/poprawne, że zabijając czarnego trolla deszczem ognia nie dostaję expa? jak ubiję innym czarem to dostaję...

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Już całkowicie nie mam w co grać xd Jakiś link do gotowego patcha by się przydał :D Nie poganiam ani nic to tylko moje wnętrze się nudzi !

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Trzeba było się na testera zgłosić to by się nie nudziło i praca na bank by się przyspieszyła, sami w cuda wierzymy ze przed 1 listopada się uda, buehe :P

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nigdy nie byłem testerem to tylko zapewne bym coś opóźniał xd

Thompson

Thompson

The Modders
posty692
Propsy158
  • The Modders
Nigdy nie byłem testerem to tylko zapewne bym coś opóźniał xd

A graczem byłeś?

Kartograf

Kartograf

Użytkownicy
Nie
posty159
Propsy13
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
  • Nie

"Jak tatuś zrobi dzióbek to nie ma chuja we wsi!"

Wyzysk11

Wyzysk11

Użytkownicy
posty728
Propsy34
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Byłem! Returna przeszedlem na normalnym :D Bez  nawet " taki" xd

krzysiek666

krzysiek666

Użytkownicy
posty123
Propsy32
Profesjabrak
  • Użytkownicy
gdzie mnie wcięło polskie znaki? Nawet to ruskie ukradły? Zainstalowałem to z długą nazwą w 1 pliku + patch 1.2 PL i nie śmiga, chociaż pół roku temu działało. Ktoś wie co jest?

Edit
Dobra, chuj, nie ważne. Zapomniałem o spolszczeniu :D za duży mam burdel w folderze z modami, muszę to popakować razem jakoś.

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
Czy ten patch waszej roboty 1.3 bedzie dzialal na save'ach z 1.2 ?? Bo nie wiem czy czekac czy juz sobie zaczac gre

#Król_GothicSite

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży

#Król_GothicSite

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
jak ci mam dać linka do czegoś czego jeszcze niema w wersji dla graczy ?

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży

#Król_GothicSite

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
ona jest dla testerów nie dla graczy jest tak zrobiona aby nie działała niemożliwe jest ukończenie gry na wersji testowej.
pozatym nawet na upratego grajac na test wersji trzeba by było zaczynać ponownie gre na wersji dostepnej dla graczy :P

Rabittous

Rabittous

Użytkownicy
Syn boży
posty174
Propsy76
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
  • Syn boży
No to kiedy to bedzie dokladnie. Wyczytalem ze bedzie cud jak sie uda przed 1 listopada. Mam rozumiec ze nie zdazycie? Wiec kiedy? 7 listopad?

#Król_GothicSite

0 użytkowników
Do góry