Masz 2 wyjścia:
Grać sobie ot tak na lajcie, żeby sobie pooglądać co i jak jednocześnie paprząc sobie postać być może nawet blokując sobie możliwość ukończenia gry.
Przeczytać co trzeba na forum czyli wszystkie prawie przypięte tematy poza problemami technicznymi, potem jeszcze propozycje poradników, komentarze do poradników i oceń moją postać. To otworzy Ci oczy na rozwój bohatera w returningu..
Są rzeczy, które po prostu trzeba robić tak a nie inaczej bo potem braknie Ci na to albo tamto.. złota na zbroję, pn na umiejętności a atrybutów żeby tą zbroję założyć itp...
Miłej lektury ;) Zacznij sobie od najkrótszych tematów, jest tam najwięcej info w najbardziej skondensowanej formie.
Na normalnym poziomie trudności (2 podejście (1 nieistotne bo tylko do GD zanim komp padł

, chociaż de facto po patchu mocno zmieniającym balast rozgrywki to tak jakby 1

) aż tak tragicznie nie lamię a i ze złotem i z wydatkami nie jest tragicznie

. W każdym bądź razie dzięki za info i podpatrzę co i jak.
Ale grać w Returninga na laicie? Pachnie oksymoronem. Toż ten mod na 1.2 (1.3 też ale już zdecydowanie mniej) to jest czysty masochizm a pokusa grzechu BMarvinBf2 jest zaiste wielka. Prawie nigdy tak nie klnąłem, nie zmieniałem taktyk i korzystałem ze zwojów jak tam.
Ale jej geniusz tkwi właśnie w tym. Teraz to zupełnie kompletny i zbalansowany G2 rodem z marzeń...
Ograniczony sen i masa przeszkód na propsie

1) nie spotkałem się z czymś takim jak pas wodnego kręgu, więc zainwestuj lepiej w pas najemnika lub jakiś pas podnoszący siłę o ile na taki trafisz.
2) Skoro grasz najemnikiem to powiem ci jak wygląda uczenie się przekuwania:
Lekki Pancerz Najemnika (2 PN) -> Średni Pancerz Najemnika (3 PN) -> Ciężki Pancerz Najemnika (4 PN) -> Lekki Pancerz Łowcy Smoków (6 PN) -> Średni Pancerz Łowcy Smoków (8 PN) -> Ciężki Pancerz Łowcy Smoków (10 PN). Na ostatni pancerz wymagane jest sporo siły (na +4 330 siły, a na +5 450 siły) oraz ulepszenie go z 0 do +5 wymaga 15 sztuk czarnej rudy. Także musisz przekuwania uczyc się od lekkiej najemnika żeby dojść do ostatnich. Wrazie czego możesz nieco mnie pytać ponieważ gram ŁS i kończe powoli r6.
3) generalnie siły uczysz się do 90 lub 94, posługiwania bronią do 44 lub 64 (wedle uznania). Gra daje na tyle dużo bonusów różnych, że uczenie sie PŻ i wytrzymałości to strata PN. Jeżeli kusza ma być tylko bronią pomocniczą do zręczności możesz się nie uczyć, ale dostępność najlepszych kusz w grze wymaga duża ilość zręczności, co wymaga rozwoju postaci wyłącznie w stronę zręczności.
1)Czyli jednak ni ma. Zatem zostaje pasek z kanałów do GD (tak posiadam z opcji zwój + krata) a potem przerzucenie się na średni pancerz najemnika od Gorna z paskiem (o ile nie zostało to zmienione z podstawki)
2)Hmm ciekawe. Nie wiedziałem że trzeba trzaskać wszystko po kolei żeby odblokowywać następne. Dzięki koleś

Zapytam na pewno bo już widzę te mega-wkurwy od GD

3)Owszem pomocnicza. Z racji tego iż Khalid już w I rozdziale jakimś cudem ma na stanie kuszę łowcy smoków (i topór berserkera

) to potrzebuję 75 zręczności (a zadaje chyba 325 ale pewny w 100% nie jestem) żeby ją dzierżyć tudzież używać. Akrobatyka wymaga tyle samo więc
jest będzie gitarka i akurat będzie wystarczyło do rozpoczynania walk od "lock and load". dobijając później Urizielem/Szponem (te 50 karmy.

..) z magicznym dmg'em/premią do dmg'a
Ok. Dzięki za info odnośnie przedziałów.